Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Polgári engedetlenség a GYSEV ellen?

Borkai Zsolt, a Fidesz győri polgármesterjelöltje és Horváth László, Marcal II. önkormányzati képviselője nyílt téren a marcalvárosi tolatásokról tartott sajtótájékoztatót.
Horváth László győri önkormányzati képviselő már nem magányos farkas abban az eddig eredményt nem hozó „pörlekedésében", melyet évek óta a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Rt.-vel szemben folytat. Ahogy a Budapest–Hegyeshalom vasút Győr városát szeli ketté, a GYSEV tolatóvágánya a megyeszékhely két, sok ezer ember lakta lakónegyedét, Marcalváros két részét. A nevéből következik, hogy a társaság a tolatóvágányon egyebek között tolat, kocsit rendez. Ami rendjén lenne. A nap 24 órájából ott lenne erre a munkára 16 óra, tehát a nap kétharmada.

A vasút azonban nappal alig, éjszaka dolgozik a vonalon, elrontva és megzavarva ezzel az ott lakók nyugalmát. A képviselő évek óta bombázza a társaságot, és főleg az elmúlt öt évben, amióta megnőtt a GYSEV fő szállíttatójának, a Hödlmayernek a forgalma, autószállításai. Négy éve dr. Fehérvári László, a GYSEV akkori vezérigazgatója azt ígérte levélben a képviselőnek, hogy a jövőben éjszaka 23 és 6 óra között nem tolatnak majd Marcalvárosban, csupán a vonatok „érkeztetését és indítását végzik". Azonban nem ez a gyakorlat.

Napközben most is alig dolgozik a vasút Marcalvárosban, de a képviselő szerint változatlanul kocsikat rendez és tolat éjszaka. Horváth László feltételezése szerint ennek a nem megfelelő szervezés lehet az egyik oka, az ennél nyomósabb pedig, hogy abban az időszakban, mármint éjszaka van a tolatáshoz szabad dízelmozdonya. A vasúttársaság győri állomása és a tolatóvágány is villamosított, a hozzá csatlakozó iparvágány viszont nem.

Ezért aztán a csendesnek mondható villanymozdony helyett a sokkal zajosabb dízelt használja a tolatáshoz.
Horváth László kezdeményezését Győr önkormányzata nemigen támogatta, egyedül viszont nem ért el eredményt. Borkai Zsolt fideszes polgármesterjelölt vállalja, megválasztása esetén eléri, hogy tárgyaljon Győrrel a marcalvárosi tolatások ügyében a GYSEV és közösen megoldást találnak. Horváth László a közelmúltban a vasúttársaságnak írt levelében kilátásba helyezte: amennyiben nem méltányolja és orvosolja az rt. a marcalvárosiak jogos kérését, a polgári engedetlenséghez fordulnak és megbénítják a társaság éjszakai munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelnek az üzletekre a panelrendőrök

Győr rendőrkapitánya, Holló Sándor ezredes a közelmúltban számolt be a város közgyűlésének a tavaly április 1-jén Adyvárosban megalakult lakótelepi rendőrség munkájáról. A kapitány bevezetőjében elmondta, az egység 12 rendőrrel kezdte meg működését a szabadhegyi vasútvonal, Szent Imre út, Bartók Béla út, Álmos utca, Mészáros Lőrinc utca és a Fehérvári út által határolt területen. Tovább olvasom