Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Palya Bea koncertjével jubilál a Szeretet Napok

Tizedik alkalommal rendezik meg a Szeretet Napokat, amelynek bevételével a kezdetektől Böjte Csaba erdélyi gyermekmentő misszióját támogatja a püspökség. A program sztárvendégeként idén Palya Bea lép fel a jótékonysági koncerten.
Nemes hagyományt teremtett a győri püspökség a Szeretet Napok megszervezésével. A jubiláló, az évek során országosan is ismertté vált rendezvény idei programjáról az Egyházmegyei Hivatal ifjúsági, család- és felnőtt pasztorációs referense tájékoztatta lapunkat. Tóth András hangsúlyozta: az ünnepi alkalomhoz méltó lelki, kulturális és gasztronómiai kínálattal várják április 21-én és 22-én a Káptalandombra érkezőket.

A nyitónapon jótékonysági bált rendeznek az Apor-iskola aulájában. Másnap 10 órakor püspöki szentmisével folytatódik a program a bazilikában, majd a színpadon a muzsikáé, a faházakban pedig a házias ételeké, süteményeké és a miseboré a főszerep.

A referens elmondta, hogy az idei Szeretet Napok sztárvendége Palya Bea, aki zenekarával április 22-én délután fél 5-kor lép fel. Előtte és utána – többek között – a Böjte Csaba testvérrel Szovátáról érkező gyerekek, valamint az Arrabona Ensemble zenekar, a Szentlélek-templom és az Apor-iskola közös keresztény rockzenekara, olasz örökzöld slágerekkel Elek Zsolt szórakoztatja a közönséget.

A gyerekekre – sok más mellett – állatsimogatóval, ugrálóvárral, fajátékokkal, kézművesjátszóházzal gondolnak a szervezők.

Ahogy eddig, idén is Csaba testvér erdélyi gyermekmentő misszióját támogatja a püspökség. Megtudtuk: az elmúlt kilenc évben összesen 39 millió forinttal segítették a határon túli jó ügyet.

– Fontos számunkra az anyagi és az erkölcsi támogatás, de a tízéves töretlen bizalom és barátság még fontosabb – hangsúlyozta megkeresésünkre Böjte Csaba ferences szerzetes.

– Sok gondon-bajon átsegített bennünket, erőt adott a nehézségeinkben, hogy magunk mögött tudhatjuk a győriek szeretetét. Hálásak vagyunk, hogy Pápai Lajos püspök úr tíz évvel ezelőtt megszólított bennünket, miként azért is, hogy a közeljövőben Boldog Apor Vilmos, az első székely vértanú egy ereklyéjével ajándékozza meg közösségünket, amit a csíksomlyói kegytemplomban helyezünk el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsötétül a győri városháza egy órára, Mosonmagyaróváron négy napig pihennek a reflektorok, Sopronban is lekapcsolnak

A Föld órája akcióhoz idén három megyei település csatlakozott: Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár.… Tovább olvasom