Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Öt település kivált a pannonhalmi kistérségi társulásból

Öt település - Tápszentmiklós, Lázi, Sikátor, Győrasszonyfa és Románd - úgy döntöttek, kiválnak a Pannonhalmi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Intézményéből és öten egy
új társulást hoznak létre a kötelező szociális feladatok ellátására.

A döntésről Kovács József tápszentmiklósi polgármester tájékoztatta portálunkat. Úgy fogalmazott, mindebben nincs semmi különleges, az öt község az önkormányzati feladatokra is együtt hozott létre társulást és a tapasztalatok azt mutatják, hogy jól tudnak együtt dolgozni. A rendszer átlátható, az együttműködés korrekt, a működés pedig stabil.

Ezért döntöttek úgy, hogy a kötelezően ellátandó szociális feladatokat is együtt szeretnék ellátni.

Mind az öt polgármester bízik abban, hogy egy színvonalas, a családok érdekét előtérbe helyező társulást tudnak megalapítani és olyan szakmai munka zajlik majd, ami valóban segíteni fogja a családokat, gyermekeket és aszociálisan rászoruló, főleg idős embereket.

Nem titkolt elvárás az sem, hogy a hatékonyság mellett gazdaságos is legyen a társulás működése, mert a korábbi társulásba egyre több pénzbeni hozzájárulást kellett befizetni a működtetésre.

A családsegítést, a gyermekjóléti szolgálat biztosítását, a szociális étkeztetést minden településen biztosítani fogják, míg a házi segítségnyújtást Tápszentmiklóson, Lázin és Győrasszonyfán biztosítják, de Sikátoron is felmérik az igényeket és amennyiben a lakosság részéről van igény ere, ott is lesz házi segítségnyújtó.

A "SEGÍTŐ KÉZ" nevet viselő társulás 2014. január 1-től kezdi meg tevékenységét Győrasszonyfai székhellyel.

A már megalakult társulás elnöke Makkné Somjai Nóra Lázi polgármestere lett.

A Társulási Tanács kiírta a pályázatokat a betöltendő állásokra.

Keresnek egy fő családgondozót, egy fő szociális munkást, egy fő családgondozót a gyermekvédelmi feladatokra, aki egyben a szociális intézmény vezetője is lesz. A három házi segítségnyújtót a községek a korábbi társulásból "haza hozzák".

Az állásokra a Társulási Tanács pályázatot írt ki, mely megtekinthető a
www.tapszentmiklos.hu  honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irány a gyár - Így nyitja ki az Audi a kapuit önnek - térkép

Szombaton az Audi megmutatja a győrieknek – pontosabban bárkinek, akit érdekel – az új… Tovább olvasom