Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Országos döntőbe jutott a Krúdy-gimnázium csapata

Győr - Kilencven csapat indult a nyugat-dunántúli régióban (ennek fele megyénkből) a RangAdó országos vetélkedőjén, amelynek területi döntőjét pénteken Győrött rendezték. Az országos döntőbe a Krúdy-gimnázium csapata jutott.
Személyesen is megismerhették egymást a RangAdó vetélkedő nyugat-dunántúli legjobbjai: tegnap Győrött, az APEH-székházban a régiós döntő előtt volt alkalom egy kis büfés beszélgetésre – de aztán már beélesedett a helyzet.

Az APEH tavaly év végén meghirdetett vetélkedőjére országosan hatszáz csapat jelentkezett.

Ebből kilencvenen a nyugat-dunántúli régióból (negyvenöt csapat a mi megyénkből).

A középiskolásokból állós ötfős csapatoknak (és felkészítő tanáruknak) három internetes fordulón kellett átjutniuk, számtalan, sokszor alapos kutatást, utánjárást igénylő kérdés megválaszolásával. Mint már lapunk tegnapi számában megírtuk, a hét legtöbb pontot elért csapat jutott a régiós döntőbe. Közülük csak egy (szombathelyi) nem megyénkbeli.

A vetélkedőt dr. Horváth Szabolcs, az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága adó- és illetékügyi szakigazgatója vezette. Mint mondta, nem csak a fiataloknak próbatétel ez, hiszen hasonló, ráadásul igen sikeresnek bizonyult „akciót" az APEH még nem szervezett. A cél az „adótudatosság" elterjesztése, magyarán, hogy az emberek jobban megismerjék, tudják, miért kell adót fizetni, s hová kerülnek adóforintjaik milliárdjai. Beszélt arról is, sajnos erősen tapasztalható még az országban az adózás alóli kibújási szándék – akárcsak az alapvető pénzügyi ismeretek hiánya. Sokan még egy egyszerű nyomtatványt sem tudnak kitölteni, igen könnyen kerülnek valamilyen pénzügyi csapdába.

Az országos döntőbe jutott Vilinoá, felkészítő tanárukkal. Fotó: Major Balázs
Az országos döntőbe jutott Vilinoá, felkészítő tanárukkal. Fotó: Major Balázs

Nos, az ilyesmi a vetélkedőn részt vevő fiatalokat nem fenyegeti, igen alaposak az ismereteik adózási tudnivalókból, történelemből… Jellemző a felkészültségükre, hogy az első három forduló után alig pár pontos különbség választotta el a területi döntőbe jutottakat.

Ott 12 forduló után, mintegy 3 órás küzdelmet követően holtversenyben (+7 villámkérdéssel, végül három pont előnnyel) nyert a győri Krúdy gimnázium és szakközépiskola Vilinoá nevű csapata: Erdős Noémi, Geréb Liza, Keszeg Adrienn, Szabó Ádám, Tóth Viktória. Felkészítő tanáruk: Enyingi Zsuzsanna. Második: Revai-integral (Révai Miklós Gimnázium), harmadik pedig az AniMONEYa (Baross-szakközépiskola) csapata lett. Az országos döntőbe a Vilinoá jutott.

Olvasóink írták

  • 1. bussz 2009. március 21. 22:53
    „Csak így tovább Krúdysok!!!:)Hajrá Krúdy!!!:)Aztán nyerjétek ám meg!!!:)

    Egy volt Krúdys:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa lelkiismerete a Prágai Nyilatkozat

Győr - A kommunizmus bűntetteit kéri számon a Prágai Nyilatkozat, amelynek megállapításait pénteken estébe nyúlóan a Konzervatív Alapítvány szervezésében többen is elemezték. Tovább olvasom