Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Nyomdászünnep: Gutenberg-napi programok

Győr - Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a győr-kisbácsai sporttelepen szombaton a hagyományos Gutenberg-napot, amelyen családostul és barátostul találkoznak mindazok, akiknek szívükhöz közeli a nyomdászhivatás, akik a munkájuk által újságokat, könyveket, meghívókat, plakátokat és egyéb nyomtatványokat szülő hétköznapok sodrából kiszakadva önfeledt szórakozásra, izgalmas versengésre vágynak.
A délelőtt tíz órakor kezdődő egész napos rendezvényen először hastáncosok lépnek a szabadtéri színpadra, majd miközben a főzőversenyen részt vevők bográcsai alatt lobog a tűz, a sportot kedvelők többi közt kispályás labdarúgásban és tekében mérhetik össze tudásukat. Mindeközben a felnőttek vidám szellemi totót töltenek ki, a gyermekekre ügyességi verseny vár, lesz hiphopbemutató, arcfestés, plüssmacikészítés, rendőrkutya-bemutató, s megválasztják mindkét nemben és a gyermekek közül is az idei Gutenberg-nap szépét.
A hajdani ólombetűs hivatás alaposan megváltozott, nem csoda hát, hogy a résztvevők minden évben szívesen idézik fel a múlt emlékeit azokkal a nyomdászokkal, akiktől hajdanán a mesterséget tanulták. Ezért a régió nyugdíjas betűszedőit, a tisztes kort megélt gépmestereket és könyvkötőket is várják szombaton a kisbácsai sporttelepre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tápi hegysor és a tájház élni akar

Táp - Festői a környék, aki egyszer arra járt, visszavágyik Tápra, a hegysorra, ahol első körben… Tovább olvasom