Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Nyilvános bérek két hét múlva

Győr-Moson-Sopron - Két héten belül nyilvánossá válnak az állami és önkormányzati tulajdonú cégek vezetőinek fizetési és végkielégítési adatai. A megyei érintettek eleget tesznek a jogszabályi előírásnak.

A szombati Magyar Közlönyben jelent meg a köztulajdonban álló gazdasági társaságok működésének átláthatóbbá tételéről szóló kormányrendelet, amelyet nem titkoltan a BKV Zrt.-nél kifizetett több tízmilliós végkielégítések ihlettek. Bajnai Gordon miniszterelnök ezek kapcsán a pofátlanság szót használta.

A jogszabály szerint azok a cégek, amelyekben az állam, valamely helyi önkormányzat, költségvetési szerv vagy közalapítvány többségi befolyással rendelkezik, az eddigieknél több adatot kötelesek közzétenni honlapjukon szeptember 15-ig. 
 
A portálunk által megkérdezett önkormányzatok jelezték, betartják a jogszabályt, de egyelőre még csak tájékozódnak annak pontos tartalmáról.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz állapotban a megye vizei

Az Európai Unió új vízpolitikájának, a vízkeretirányelv célja, hogy 2015-re a felszíni és a felszín alatti vizek jó állapotba kerüljenek. A cél eléréséhez szükséges, a megyére vonatkozó vízgyűjtő-gazdálkodási tervet a lakosság és az érintettek szeptember 15-ig véleményezhetik.
Tovább olvasom