Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Nótaest a Kisfaludy kávézóban

Nagy sikere volt a Győrszentiváni Cserók Nóta Klub bemutatkozó estjének a Kisfaludy Kávéházban 2011. május 11-én, szerdán.
A megjelenteket H. Csuta Terézia költőnő köszöntötte versével. A Marcalmenti mesék verses kötetének bemutatóján barátok, irodalomkedvelők köszöntötték a Cserhát Művész Körének tagját. Art- Nívó, és Cserhát díjjal jutalmazták írásait. Versei többnyire a közösségi élmények hatására kelnek életre. Kiváló közösségi ember, nagyon tud más sikereinek is örülni.

A Nóta Klubot nagy szeretettel köszöntötte Balázs Lajosné Vera asszony.

Baksa Kámánné Tusi művészeti vezető köszöntőjében méltatta a nóta és népdalaink kedvelőit, e népi kultúra ápolóit.„. – A zengő ajkakon élő remekművek, melyek a tudatlanok kincsének és a tanultak élő csodájának tekinthetők. A népdalok és nóták világa fejlődésben kiérlelt, leszűrődött művészet, amely kis arányaiban olyan tökéletes, akárcsak egy nagyszabású mestermű. Szabályok és rend nélkül virulnak, virágos rétté nyílnak, mérhetetlen harmóniájú teljességgé."

Sebestyén Tamás művészeti vezet ő bemutatta a Győrszentiváni Cserók Nóta Klub tevékenységét. Két és fél éve alakult a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ támogatásával. A 14 tagú Cserók Nóta Klubnak a magyar nóták gyűjtése, azok sajátos stílusú előadása és hagyományőrzése az elsődleges célja.

Az érces torkú, vidám nóta klub tagjai tangóharmonika kísérettel, szóló énekléssel kápráztatta el a hallgatóságot. A szűnni nem akaró vastaps ismétlésekre kérte a nótázókat .A közös éneklés, nótázás, igazi szép estét nyújtott a magyar nóta kedvelőknek.


Fotók: Szük Ödön
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kristálycukorcsempészeket ítélt el a Győri Ítélőtábla

Kristálycukorcsempészeket ítélt el csütörtökön a Győri Ítélőtábla; a másodfokon eljáró bíróság az… Tovább olvasom