Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Nézze meg videón az akadálypályát a 85-ösön Győr és Csorna között! - fotók

"Az apukám az útépítésen dolgozik. Kérem, vigyázzon rá!" - olvasható a 85-ös út mellett édesapját féltő gyerek üzenete. Cikkünkből kiderül, mi készülhet el még idén Győr-Enese és Enese-Csorna között.
Figyelem! Rengeteg útépítő munkás mozog az út közvetlen környezetében

Több mint nehéz közlekedni jelenleg a 85-ös főúton, különösen Győr és Csorna között kell figyelni.

Gyakorlatilag számolni is nehéz a sebességkorlátozásokat, teherautók szinte minden irányból előbukkanhatnak, de ami a legfontosabb: rengeteg útépítő munkás mozog az út közvetlen környezetében, s bizony az úton is feltűnhetnek.

Amikor a kisalfold.hu munkatársai a felvételeket készítettek, két munkás például meglehetősen bátor módon végzett méréseket a régi főúton.

Ki kell ugyanakkor azt is mondani: több autós az említett körülményekre fittyet hány, s ugyanúgy minden észt nélkülöző előzésekbe kezd, mint az M85-ös építése előtt.

Ide kattintva olvashatnak arról bővebben, hogy kavicseső veri az autósokat az M85-ös út építése során!

Videó: Cseh Róbert


Győr-Enese: a pályaszerkezet építése 95 százalékban elkészül 2014-ben 

Az M85-ös gyorsforgalmi út a a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg: megkérdeztük hogyan is áll a projekt Győrtől Csornáig?

"Győr és Enese között 6,8 km hosszú gyorsforgalmi út új nyomvonalon, 2x2 sávban épül ki. A szakaszon három felüljárót és egy aluljárót létesítünk. A beruházás során a meglévő M1 autópálya - 85. sz. főút forgalmi csomópont, szintbeli kapcsolatai átépülnek, körforgalmi csomóponttá.


Fotók: Cseh Róbert

Itt jelenleg folyamatban van az M1-es autópálya csomópont körforgalommá történő átalakítása, míg a főpályán a beton alapréteg hamarosan elkészül, az aszfaltréteg eltakarása télre megtörténik. A hidaknál a befejező munkálatokat (szalagkorlát, villámvédelem, vízelvezetés) végzik a szakemberek.

A nagytömegű töltésépítés hamarosan befejeződik, a pályaszerkezet építése 95 százalékban elkészül idén a kopóréteg kivételével. Elkezdődik ugyanakkor a növénytelepítés, a rézsűépítés és a vadvédő kerítés kialakítása is" - közölte érdeklődésünkre Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

Győr-Enese: közel 11,5 milliárd forintba kerül

Győr és Enese között 846 ezer köbméter töltést építenek, 21.627 köbméter főpályás aszfaltburkolatot, 726 db fát és 28.320 db cserjét telepítenek.

A szakasz építése CC M85. I. Konzorcium által 2013 júniusában kezdődött el. A kivitelezés nettó összege 11.488.311.851 forint.


"A kónyi csomópont körforgalmának építése időjárástől függően év végéig befejeződhet"

Nézzük, hogyan áll az Enese és Csorna közötti szakasz. "Az M85 autóút Enese-Csorna közötti 7 km hosszú szakasza új nyomvonalon, szintén 2x2 sávban készül el. A beruházás során a meglévő 85. sz. főút korrekciója, valamint négy körforgalmú csomópont kialakítása is megtörténik. A projekt megvalósítása során négy aluljáró és két felüljáró épül.

Az útépítéssel elzárt, döntően mezőgazdasági művelésű területek megközelítésére párhuzamos, megerősített földutakat alakítunk ki.

Galéria kép


A kónyi csomópont körforgalmának építése időjárás függvényében év végéig befejeződhet. A barbacsi csatornánál szintén befejező munkálatokat végeznek: hídszigetelés készen van, az aszfaltvédő réteget ráhúzzák még a tél beállta előtt, a korlátépítés, sóvédelem, villámvédelem, vízelvezetés munkálatait folytatják.

A töltésépítés itt március-áprilisra befejeződik. A végcsomópontnál építik a korrekciós szakaszt, az átterelés november végéig megtörténhet. A pályaszerkezet építése ütemterv szerint halad, a közműkiváltás befejeződött" - tudtuk meg Loppert Dánieltől.

Jövő nyárra mindkét szakasz építése befejeződhet

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője hozzátette: "mind a Győr-Enese, mind az Enese-Csorna közötti szakasz 2015 nyarára elkészülhet".

Enese-Csorna: több mint 15,6 milliárd forintot fizetnek ezért a szakaszért

1.284.000 köbméter töltés és 27.714 köbméter aszfaltburkolat épül, illetve 14.180 db cserjét ültetnek ide. A szakasz építése a Colas Út Zrt., valamint a Colas Hungária Zrt. által 2013 augusztusában kezdődött el. A kivitelezés nettó összege: 15.648.005.929 forint.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Baloldal: vegyenek részt a vasárnapi választáson!

˝Akinek fontos a választás becsületessége, vegyen részt a megismételt szavazáson˝ - hívta fel a… Tovább olvasom