Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Nemzetközi távlatok a győri zeneoktatásban

A nemzetközi Comenius-program keretében, isztambuli központtal a győri Liszt Ferenc Zeneiskola is lehetőséget kapott a bemutatkozásra és a nemzetközi szereplésre.

Egy sikeres Támop-pályázatnak köszönhetően már túl vannak a projektnyitó, törökországi bemutatkozáson a győriek. Az ötnapos program során a fiatalok angol nyelvű prezentációt tartottak: bemutatták hazánkat, a zeneiskolát, a győri nevezetességeket. Jövő októberben Győr lesz a nemzetközi rendezvénysorozat házigazdája, amikor 15 országból mutatkoznak be nálunk a növendékek és tanáraik.

– Fantasztikus élményt jelentett mindez a gyerekeinknek és nekünk is – szögezte le Szakács Erika igazgató. – Az isztambuli és az üszküdari polgármester mellett a török kulturális minisztériumból is reprezentatív bemutatóval fogadtak bennünket.

A gyerekek – amellett, hogy különböző nációkkal ismerkedtek, barátságokat kötöttek – kottákat cseréltek. Az intézmények közötti szakmai kapcsolat is bővült, szélesedett. A következő helyszín a spanyolországi Las Palmas lesz, a téma pedig a téli népszokások, amely szintén izgalmasnak ígérkezik.

A programot a Tempus Közalapítvány finanszírozza, a győriek jövő évi bemutatójából természetesen nem hiányzik majd a Kodály-módszer és Győr, valamint hazánk nevezetességeinek bemutatása. Mindez kivételes motivációt jelent a tanárok és a növendékek életében.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken kapcsolják fel az ünnepi díszkivilágítást Győrben

Pénteken este 18 óra körül kapcsolják fel az ünnepi díszvilágítást Győrben a Széchenyi téren. Tovább olvasom