Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Nehezebben Marcalvároson át

Győr - Rövidesen felújítási munkák kezdődnek s tartanak karácsonyig Győrött a Marcalvároson átvezető („elkerülő") 821-es számú főúton. Jó, ha az autósok gyűjtik rá a türelmet...
Megtörtént a munkaterület átadása, a bejáráson ott voltak az érintettek (például a Kisalföld Volán, a GYSEV, a MÁV) képviselői is: felújítás előtt áll a Marcalvároson átvezető 821-es számú főút, pontosabban annak a Szigethy Attila úttól északi irányba a benzinkút mögötti jelzőlámpákig tartó – a felüljárón is átvezető – szakasza, mintegy másfél kilométer hosszúságban. A munkát a Magyar Közút Kht. megbízásából a Magyar Útépítő Konzorcium végzi, értéke 250 millió forint.

A felújítás október 27-én kezdődik, a befejezési határidő pedig december 23. Az építőnek ehhez különleges engedély is kell, hiszen a rendeletek szerint november 15-e után nem lehet aszfaltozni. Télidőben általában az aszfaltkeverő telepek is leállnak, ám mint megtudtuk, ekkora méretű munkához mindenképpen lesz aszfalt.

Az említett szakaszon a teljes útpályát felújítják, a felmart régire új aszfaltréteg kerül. Így magasabb lesz valamivel az úttest, emiatt a szegélyeket is meg kell emelni. Néhány helyen a pályaszerkezetet is mélyebben ki kell emelni. A munkákat úgy ütemezik, hogy a 2x2 sávos útszakaszon először a két szélső, majd a két belső sávot zárják le. A közlekedési lehetőség mindenképpen a felére szűkül. Ez az út rendkívül forgalmas, főként a reggeli csúcsidőkben így is dugók alakulnak ki – ezt „keményen" fokozza majd az útépítés. Ajánlatos másfelé kerülni – aki teheti.

Speciális munka lesz a felüljáró felújítása, hiszen ott ahhoz is igazodni kell, hogy a MÁV, illetve a GYSEV mikor biztosít vágányzárat. Az autóbusz-közlekedést a kivitelező szerint 3–4 hétig érintheti a felújítás. Ez idő alatt az itt lévő megállóban nem tudnak megállni az 1-es és az Iskola 6-os buszok. Az időszerű forgalmi változásokat a munkálatok idején lapunkban közöljük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motortechnika és a járműmérnöki mesterszak

Győr - A győri Széchenyi István Egyetemen az elmúlt év végén alapított Audi Hungaria belső égésű… Tovább olvasom