Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Napokig fáztak a gyerekek az adyvárosi bölcsődében

Az egyik nyomócső lyukadt ki, a szivattyú is leégett. A hiba nem függ össze az épület több mint 70 millió forintos, 2011-ben elvégzett energetikai korszerűsítésével.
"Immáron több napja nincs fűtés a Kodály Zoltán utcai bölcsődében. A gyerekek vastag ruhákban, cipőben játszanak a kihűlt, 17-18 fokos szobákban. A dadusok hősugárzóval próbálják melegíteni a termeket, persze, ha az áramkör elbírná a rengeteg hősugárzó működését" - mondta portálunknak az egyik neve elhallgatását kérő szülő szerda reggel.

Egy másik anyuka szintén megerősítette a kialakult helyzetet, aki a következőket tette hozzá: "a legnagyobb gond, hogy a szülők többsége dolgozik az őszi szünet idején, s nem tud otthon maradni a gyerekével".

"Szerda délelőtt sikerült végérvényesen megoldani az utóbbi napokban kialakult problémát. A vezetékrendszer egyik csöve lyukadt ki, majd ennek következtében leégett a szivattyú.

Mind a sérült vezetéket, mind a hibás szivattyút cserélték a szakemberek, miközben pótfűtéssel ügyeltünk arra, hogy a szobák ne hűljenek ki.

Az óvodában biztosan nem töltötték a gyerekek télikabátban az időt" - közölte portálunk érdeklődésére Ragányi Gyula, a győri Óvodák Gazdasági Működtető Központjának vezetője.

Érdekesség, hogy szóban forgó bölcsőde és a Szivárvány Óvoda energetikai rendszerét 72 millió forintból újították fel 2011 végére. (A pénz kétharmadát az Európai Unió biztosította.)

Arra a kérdésünkre, hogy a három éve felújított rendszer adta-e meg magát, Ragányi Gyula úgy válaszolt: "2011-ben az épületek homlokzatát és a nyílászárók cseréjét sikerült elvégezni, most pedig a közel 40 éves gépészeti házban kellett a hibát elhárítani. A mostani csőtörés tehát nem függ össze a felújítással".

Nyitóképünk illusztráció! 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas összefogás az áldozatokért

Sikerrel zárult a Győr-Moson-Sopron megyei áldozatvédelmi program. Tovább olvasom