Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Nagyszabású vizsgakoncert

Győr - A Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola ünnepélyes keretek között a Győri Nemzeti Színházban kedden tartotta hagyományos tanévzáró vizsgakoncertjét.

Az iskola 1981 óta tanítja táncolni növendékeit klasszikus balett és modern szakon. Bombicz Barbara, az iskola igazgatója nagy gondot fordít arra, hogy a legváltozatosabb utakon nyitottságra, kreatív művészi létre neveljék a tanulókat. Az est főszereplői a végzős évfolyam tagjai voltak, akik Zádorvölgyi László évfolyamvezető balettmester vezetésével többféle stílusban mutatták meg tehetségüket.

Az iskola több éve tart fenn kapcsolatot a Pozsonyi Tánckonzervatóriummal és a bécsi Staatsoper balettiskolájával. Az ő növendékeik is bemutatkoztak az est folyamán.

A Győri Balett két szólótáncosának közreműködése nagyban emelte a műsor színvonalát. A Győri Balett fennállásának harminc éve alatt 26 darabban az iskola 377 növendéke lépett fel. Az együttes mai tagjai közül tizenkilencen voltak az iskola növendékei és kilencen tanítottak ott.

Kovács Viktória és Kádár Balázs produkciója. Fotó: H. Baranyai Edina

Az iskola több magyarországi koreográfust is felkért a gyerekekkel való foglalkozásra, az alkotásaik közül kiemelkedett E. Kovács Éva Föld című koreográfiája, amely a mozgásművészet irányvonalát volt hivatott képviselni és Kulcsár Noémi Ravel Bolerójára készített koreográfiája, amely a legnagyobb sikert aratta.

A képzőművész tanszakon tanulók a szakmai alapok elsajátításán kívül az önkifejezés egyéni útjainak kereséséhez is segítséget kapnak. Cél a vizuális kultúrájuk magas színvonalú képzése festő, grafikus, szobrász és textil szakon.

A szünetben a képzőművészeti tanszakon tanuló diákok kiállítását Hefter László művész-tanár nyitotta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal győri építészek kiállítása Erdélyben

Győr-Erdély - A sikeres kolozsvári kiállítás után a TÉRJEL 5 Kortárs győri építészet1989-2008… Tovább olvasom