Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

MSZP részországgyűlés: Gyurcsány Győrben járt, de nem szólalt fel - videó

Az MSZP vezető politikusai egytől egyig felsorakoztak szerdán Győrben, de beszédet csak Mesterházy, Szekeres, Baja és Kolber mondott. Fotók.


13 óra 35 perc

Véget ért az MSZP frakciójának részországgyűlése Győrben, Simply Red zenéjére távoznak a teremből a résztvevők.Videó: Cseh Róbert.


13 óra 32 perc

Jelképes szavazással zárul a részországgyűlés: Szabó Imre és Szekeres Imre politikai nyilatkozatait elfogadták a jelenlévő politikusok és szimpatizánsok.

13 óra 30 perc

Szekeres Imre egykori honvédelmi miniszter szerint a Széll Kálmán-tervben "olyan gazdaságpolitika kapott teret, mely soha nem volt működőképes, s nem is lesz az".

Szekeres a jelenleg zajló alkotmányozási folyamatot antidemokratikusnak minősítette.

MSZP részországgyűlés Győrben - fotók: Cseh Róbert.

13 óra 28 perc

Szabó Imre szerint nagyon időszerű lenne egy zöldbank létrehozása, mely hozzá tudna járulni az ország fejlődéséhez.

13 óra 24 perc

Szabó Imre a zöldgazdaság magyarországi megteremtéséről, fontosságáról összegzi álláspontját.

Szerinte a jelenlegi kormány elügyetlenkedte a CO2-kvóták eladását tavaly, s ezért nincs pénz támogatási forrásokra az ágazatban.

13 óra 19 perc

Varju László többe közt a következő ajánlásokat tette a kormány irányába: épüljenek ki igazi tudásközpontok, változásoktól mentes legyen az intézményrendszer, s ne maradjanak el a pályázati pénzek kifizetése.

13 óra 12 perc

Zatykó János szerint azok a gazdák, akik állatokat nevelnek, rendkívül szegényes pályázati lehetőségek közül válogathatnak jelenleg.

13 óra 6 perc

Zatykó János, Komárom egykori polgármestere lépett a mikrofon elé, témája: az állattenyésztés fontossága.

Előadása mostanáig nem volt túl izgalmas, de a vége legalább frappáns: "a tej oldja a depressziót. Ha rossz a kedvetek, gyertek Komáromba pár liter tejért".

13 óra 3 perc

Kolber szerint a jelenlegi kormány multiellenes, s sok mindenben a két világháború közötti viszonyokat tekinti példának.

"Kiszámíthatatlan a jog- és adórendszerünk, s ez nem segíti az innovációs befektetéseket" - tette hozzá Kolber István.

12 óra 58 perc

Kolber István egykori miniszter, MSZP-s képviselő kezdett előadásba. A meghívott előadók körülbelül 5-10 percig beszélnek a részországgyűlésen.

12 óra 52 perc

Az Iparkamarában tartott részországgűlést megelőzően az MSZP vezető politikusai a győri Audinál jártak látogatáson, s tekintették meg a négykarikás üzem technikai újításait és a termelését.

12 óra 47 perc

Kocsis Lajos szerint a CO2-kvótá eladásából, majd visszaforgatásából lehetne támogatni a lakóépületek felújítását a jövőben. 

12 óra 40 perc

Gyurcsány visszatért a terembe. Közben Kocsis Lajos, a Magyar Ajtó-Ablak Egyesület elnöke kezdte előadását.

Tételmondata úgy hangzott: a magyar lakóépületek pazarolják az energiát, ráadásul a lakossági, társasházi program jelenleg nincs.

Kocsis Lajos elmondása szerint az előző évi programok kifizetéseinél tetemes az állami tartozás. 

12 óra 32 perc

Brand János a megújuló energiaforrások - ezen belül is szélenergia - fontossága mellett érvel.

"2009-ben Németország 35 milliárd eurót költött megújuló energiára, közel 350 ezren dolgoznak ebben a szektorban" - említett egy működő, pozitív példát Brand János, aki szerint azért is hasznos a szélenergia támogatása, mert ahol megvalósul, adott település komoly iparűzési támogatáshoz juthat.

12 óra 28 perc

Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes elhagyta a részországgyűlés termét.


MSZP részországgyűlés Győrben - fotók: Cseh Róbert.

12 óra 25 perc

Brand János soproni energetikai vállalkozó előadása kezdődött el.

12 óra 20 perc

Baja Ferenc egykori államtitkár lépett a pódiumra. Szerinte az MSZP mindig jövőbe mutató párt volt; a rendszerváltáskor, a NATO-csatlakozáskor is.

"Ezt a jövőbe mutató szemléletet képviseljük most" - tette hozzá Baja Ferenc, majd a hálózat és tudás alapú gazdaság mellett érvelt.

12 óra 17 perc

Dr. Krisch Róbert leszögezte: 2008 második felétől jelentősen visszaesett az építőipar összes megrendelése, s az iparág lehetőségeit továbbra is erősen meghatározza a körbetartozások fogalma.

12 óra 9 perc

Elhangzik, amit eddig is tudtunk: a győri Audi kiemelkedik a megyei cégek között. A megye 10 legerősebb cégének többsége külföldi tulajdonossal rendelkezik.

Az utóbbi időkben az új építések száma csökkent; dr. Krisch Róbert szerint az építőipar ezt a tendenciát nem tudja megfordítani az elkövetkező években.

12 óra 7 perc

Dr. Krisch Róbert ROTO dél-kelet európai régiójának ügyvezető igazgatója, egyetemi oktató Győr-Moson-Sopron megye gazdaságának tulajdonságait, erősségeit mutatja be előadásában.

11 óra 59 perc

"Az innovációs fejlesztés lehet a magyar gazdaság hajtómotorja. Ez nem pártpolitikai kérdés, ehhez össze kell fogniuk az országgyűlés pártjainak.

Az adópolitika terén pedig kiszámítható elvekre van szükség" - közölte Mesterházy, majd hozzátette: Magyarországnak nem új politikai struktúrára, hanem új munkahelyekre van szükség.

Ezzel véget ért az MSZP frakcióvezetőjének körülbelül 15-20 percig tartó előadása.

11 óra 55 perc

"A Fidesz gazdaságpolitikája nem mutat a jövőbe, nem innovatív, s az utóbbi esztendők fejlesztési eredményeit is komolyan veszélyezteti hazánkban" - közölte Mesterházy Attila.

11 óra 52 perc

Mesterházy Attila arról beszél, hogy Magyarországnak helye van az unióban, s tud csatlakozni a fejlett nyugat-európai országokhoz.

Az MSZP frakcióvezetője szerint a Fidesz letért erről az útról, s miniszterelnök, Orbán Viktor a héten is az unióval kapcsolatos fenntartásainak adott hangot.

MSZP részországgyűlés Győrben - fotók: Cseh Róbert.
11 óra 50 perc

Mesterházy szerint az innováció a mindennapi életben is megtalálható; példaként azt hozta fel, hogy egy veresegyházi minigazdaságban olyan pálinkát és szilvalekvárt készítenek, amit nyugaton is el lehet adni.

11 óra 45 perc

Mesterházy beszéde elején leszögezte: az innovációval, a zöldbefektetésekkel, a gazdasági fejlesztésekkel kíván foglalkozni.

Az MSZP frakcióvezetője utalt Schmitt Pál közelmúltban ejtett helyesírási hibáira is, tömören "új Kazinczynak" nevezte a köztársasági elnököt. 

11 óra 42 perc

A megnyitó beszédet Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke tartja, aki elmondta: a győri részországgyűlésen kiemelten a gazdasági helyzetről lesz szó.

MSZP részországgyűlés Győrben - fotók: Cseh Róbert.

 11 óra 37 perc

Győr korábbi polgármesterét, Balogh Józsefet vastapssal köszöntötték a jelenlévők.


MSZP részországgyűlés Győrben - fotók: Cseh Róbert.

11 óra 34 perc

Mesterházy Attilán és Ujhelyi Istvánon kívül az MSZP vezető politikusai közül Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, Kovács László egykori külügyminiszter és Hiller István egykori pártelnök is jelen van.


MSZP részországgyűlés Győrben - fotók: Cseh Róbert.

Korábban

Részországgyűléseket tart március végétől az MSZP a helyi közösségekkel és a választópolgárokkal való aktívabb kapcsolattartás érdekében - közölte korábban Mesterházy Attila.

A pártelnök-frakcióvezető elmondta: az év végéig tervezett részországgyűlések alkalmával délelőttönként nyilvános frakcióülést tartanak, megbeszélést folytatnak a helyi közélet szereplőivel, civilekkel, vállalkozások és intézmények vezetőivel, majd délutánonként a "Hallasd a hangod!" elnevezésű kampányukhoz kapcsolódóan lakossági fórumokon vesznek részt a szocialista politikusok.

Április 6-án Győrben a gazdasági fejlődés, az oktatás és a fejlesztéspolitika lesz a téma a Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központban (Győr, Szent István út 10/A.).

A tervezett program

Az ülés levezető elnöke: Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnöke

11.30 Megnyitó, tartja: Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnöke

11.35 Beszédet mond Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, frakcióvezetője

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. sorbit_4 2011. április 07. 20:50
  „Járják az országot, mutatják az egységet, közben a fű alatt a két tábor próbálja elszipkázni egymástól a levegőt. Az egyik oldalon a rókaképű (Kovács) és klikkje a másik oldalon Furmány, mert azt mindenki tudja, hogy a Mester csak átmeneti figura. Igy szerencsére kevesebb energiájuk marad újabb hazugságok, rágalmak kiagyalására. A Fidesznek nem kéne semmi mást csinálni csak normálisan kormányozni (sajnos kissé túlfűtöttek) és akkor a Magyar Szemfényvesztők Pártja elsüllyedne saját mocsarában.”
 • 50. Eva- 2011. április 07. 14:01
  „miután megvan a bűnbak
  nem kéne a valót is mérlegelni?
  Orbán 580 milliárdos költségvetési hiányára most ott volt a nyugdíjkassza, de mi lesz a jövőre esedékes 780 milliárd előteremtésével.
  Ekkorát a képeken láthatók nem okozhattak a 17%-os adósság növekménnyel
  a 90 ezer fővel több munkanélkülivel...

  Szóval ki is volt akkor az okozó?”
 • 49. embertelen 2011. április 07. 10:16
  „Érdekes, hogy egyszerre milyen aktívak lettek a fideszes hozzászólók. Kíváncsi vagyok, ha egyszer netalán a Fideszes Böszme is ellátogat a városba, akkor milyen aktívak lesznek majd a kritikával. Azt hiszem, erre még várni kell, mert nagy ívben <moderálva>.”
 • 48. .viki27. 2011. április 07. 08:46
  „Nem sokkal hiteltelenebb mint a Viktorkátok”
 • 47. galamblelkü 2011. április 07. 08:39
  „Szeghalmi Balázs helyszini közvetitése a semmiről.Gratulálok.”
 • 46. idegen 2011. április 07. 08:34
  „Na pont azok az emberek miatt akik ott az első sorban űlnek nyert a fidesz 2/3-os többséget. Hiteltelen emberek.”
 • 45. Maori 2011. április 07. 07:42
  „Mióta a fityesz bevezette a 98 %-os végkielégítési adót, ráadásul visszamenően, annyit ér a szavuk, mint a használt budipapír. Most, hogy a szolgálati nyugdíjat visszamenőlegesen is felszámolni tervezi, bebizonyította a Rákosi érával való jogfojtonosságát. Akkor volt divat a Horthy tisztek nyugdíjtól való megfosztása.”
 • 44. Ddorf 2011. április 07. 07:38
  „ezek az ártatlan arcú emberkék?”
 • 43. zsukov 2011. április 07. 04:59
  „Mit akarnak még ezek a fasza emberek meg volt a dinom dánom de ha lehetne legkőzelebb Koreába tartsák.....”
 • 42. Eva- 2011. április 06. 23:55
  „37-hez

  Hiába állítgatod feszt
  az eddig belinkelt listák még egy focicsapatnyi elitéltet soha nem tudtak megmutatni--többet, mint a fidesznél.Vagy bármely másiknál.

  Ragaszthatod ahogy akarod a a korrupció vádját az mszp-re, de csak nem akar összejönni a meggyőző szám.

  Lassan a bizonyítékokat is elő kell venni!
  a hergelés nem lesz elég a hablatyhoz.”
 • 41. Józan 2011. április 06. 23:54
  „Rosszul volt megválasztva a helyszín, 20 kilométerrel arrébb Kónyban kellet volna megtartania gyűlést. Ott még ők vannak 100%-os uralomban.Talán az egész országban ez most egyedülálló. Aller elvtárs nem érdemelte volna meg, hogy meglátogassák? Tanácsot kellene tőle kérni az MSZP-nek ,hogyan lehet megőrizni a hatalmat, lehet a következő ciklusban őt kellene miniszterelnöknek jelölni:)”
 • 40. Primax 2011. április 06. 23:12
  „38. Driver !
  Nem mindenki látja - csak - narancssárgában a világot.
  És ez jó.
  "Sokan vagyunk kevesen..." ( Európa Kiadó - Mocskos idők )
  Hallgassad meg !”
 • 39. gig 2011. április 06. 23:07
  „Ez a részországizé csak kamu. A média etetése (történetesen a semmivel, jó szokás szerint).

  Gyurcsány ugyanis beszélt, csak egy másik programon: estefelé a Széchenyi tér egyik vendéglőjének teraszán a mi Ferink és baráti köre némi ital társaságában megtekintette a megújult győri főteret, a fejlődő várost. Nyilván azt magyarázta a többieknek: "Látjátok, így kell ezt csinálni, micsoda kellemes hely lett ez a Győr!"”
 • 38. Driver 2011. április 06. 23:01
  „36. A lényeggel teljes mértékben egyetértek, és az alábbiakkal is. Hogy ki legyen a király? Az a párt még nem létezik, vagy nem ismert még. De az biztos hogy a mostaniak közül egyik sem érdemel bizalmat! Amit nyújtanak számomra elfogadhatatlan. Handa-banda, gyűlölködés, korrupció, mézesmadzag
  , stb...”
 • 37. rommel 2011. április 06. 22:56
  „EZ A MÉG LE NEM BUKOTT SZOCIALISTA FRAKCIÓ GYÜLÉSE VOLT !
  EZ EGY KÖZTES ÁLLAPOT !
  POLITIKAILAG BUKOTT , TÖRVÉNYILEG MÉG NEM BUKOTT TAGOK RÉSZVÉTELÉVEL !
  A TELJESEN BUKOTTAK MÁR ILLEGALITÁSBAN VANNAK (KISTARCSA STB ) !
  SZERINTEM MOST A "CSALÁD EGYESITÉSEN" DOLGOZNAK !
  VAN EGY ÖTLETEM : A KINTIEK IS VONULJANAK BE , IGY EGYSÉGES LENNE A PÁRT !
  ÉS IGY MEGSZÜLETNE A MAGYAR SZOCIALISTÁK "LEGENDÁS" TÖRTÉNELME !”
 • 36. Primax 2011. április 06. 22:17
  „33. mc & 34. drKotász !
  Nekem aztán mindegy, hogy ki a király. Felőlem Győzike is lehetne a miniszterelnök, vagy Pákó.
  A lényeg az, hogy mire jut az ország, mi lesz gyermekeinkkel, unokáinkkal.
  Én nem függök EZEK-től. Anyagilag sem, "lelkileg" pedig pláne nem.
  Egyik oldaltól sem.
  És ez jó.”
 • 35. Driver 2011. április 06. 22:07
  „Kevés embert érdekel már az mszp, mert sajna elég jól <moderálva>.Na de viki és az álszent kdnp sem jobb semmivel.”
 • 34. drKotász 2011. április 06. 22:02
  „"Simply Red zenéjére távoznak a teremből a résztvevők." :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  32. Primax Vannak akik visszasírják a kádári időket is hogy akkor milyen jó volt. Ugyanazt a kádári politikát játszották el az elvtársaid, kölcsönökből finanszírozták az országot. Mert csak ehhez értenek ezt tanulták.”
 • 33. mc 2011. április 06. 21:15
  „Én azért ittasan nem tennék hülye megjegyzéseket.

  32. Primax 2011.04.06. 20:50

  Ha nem, akkor bocsi.”
 • 32. Primax 2011. április 06. 20:50
  „A ZEMBEREK többsége lényegesen jobban érezte magát - és jobban élt - a szoci kormányzás alatt. Tudják jól ezt a narancsosok is, bár nem igazán érdekli őket.
  Csak a saját pecsenyéjüket sütögetik, ahhoz viszont remekül értenek.
  A ZEMBEREK-re csak a voksolásnál van szükség, utána nem fontosak.
  Így van ez 1990 óta.
  A szoci éra ( 2002-2010-ig ) sem volt álmaim netovábbja, de ami most van, azt hagyjuk is...majd vége lesz.
  Előbb-utóbb.
  A ZEMBEREK-en múlik, nem a politikai "elit"-en. A politikusok nem érnek rá a ZEMBEREK-kel foglalkozni, annyi temérdek sok munkájuk, pozíciójuk és állásuk van.
  És annyi sok pénzük is...”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZE Napok: Óriás jenga, méta, sztárok

Négy nap, megannyi program, tucatnyi fellépő, sztár, humorista a Széchenyi István Egyetemi Napokon… Tovább olvasom