Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Mórások sikere a városi olimpiatörténeti versenyen

A Bercsényi Miklós Szakközépiskola által ötödik alkalommal megrendezett Városi Olimpiatörténeti versenyen első helyen végzett a Móra-iskola csapata.
A megmérettetésen a középiskolás diákok az ókori és újkori olimpiák történetével, helyszíneivel, valamint megyénk olimpikonjainak eredményeivel kapcsolatos tudásukról adhattak számot.

A vetélkedő résztvevői a Lukács Sándor Szakképző Iskola, a Krúdy Gyula Gimnázium, a Bercsényi Miklós Szakközépiskola és a Móra Ferenc Szakközépiskola diákjaiból álló csapatok voltak. Az értékelő bizottság döntése alapján a díjazottak értékes könyvutalványt és elismerő oklevelet kaptak. A győztes csapat tagjai szerint, csak a kitartó felkészülésüknek és a téma iránti lelkesedésüknek köszönhetően kerülhettek az első helyre.

Az első helyezett Móra-csapat: Kulcsár Bence, Hárs Eliza, Szabó Marcell
Az első helyezett Móra-csapat: Kulcsár Bence, Hárs Eliza, Szabó Marcell


A versenyzőknek hat fordulóban kellett összemérniük tudásukat, számukra a legnagyobb nehézséget az újkori játékokkal kapcsolatos információkra, adatokra vonatkozó kérdések jelentették. A nyertes Móra-csapat tagjai mindhárman aktívan sportolnak és az iskola sporttagozatos tanulói, a felkészítő tanár, Lakner Katalin szerint, a diákok sport iránti elköteleződése is szerepet játszott a győztesek sikeres felkészítéséhez elengedhetetlen motiválásban. A Győri Sportigazgatóság és a versenyt rendező iskola szándéka a már hagyományosan megrendezésre kerülő vetélkedővel, hogy a fiatalok megismerve az olimpiák világát példaképeket ismerhessenek fel a felkészülés során megismert olimpikonokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felismeri az ellopott kerékpárt? Ha igen, megtalálja a győri rendőrségen

A győri Mártírok útja 42. szám elől lopták el a KTM típusú kerékpárt, a tulajdonosát keresi a… Tovább olvasom