Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Melyik a legjobb magyar bevásárlóközpont?

Vásárlói "kommandó" tesztelte hazánk legnagyobb bevásárlóközpontjait. Győrben is tiszteletüket tették az "ellenőrök". Szavazás.

"Az International Service Check tavaly decemberben `Mystery Shopping´ munkacímmel végzett felmérést hazai bevásárlóközpontokban.

Tesztvásárlóink Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb plázáiban folytattak vizsgálatot, összesen 196 ellenőrzés történt 21 bevásárlóközpontban.

Helyszínenként 8-12 ellenőrzést végeztünk az üzletek számától függően" - kezdte a felmérésről a kisalfold.hu-nak Derouilti-Moravek Krisztina, az International Service Check vezető munkatársa.

Nincs megyei bevásárlóközpont a top 5-ben

"Tesztvásárlóink a bevásárlóközpontokat szervezés, funkcionalitás és atmoszféra szempontjából vették górcső alá, valamint figyelembe vették a parkolók működését, felépítését.

A kutatás során a kiválasztott üzletek alkalmazottainak megjelenését, kompetenciáját, valamint a bevásárlóközpontban található szupermarketekben, éttermekben tapasztalt kiszolgálási színvonalat is osztályozták.

A legjobb eredményt a budapesti Mammut bevásárlóközpont érte el 87,4 százalékos eredménnyel. A budapesti MOM Park bevásárlóközpont (85,2 százalék) és az Europeum bevásárlóközpont (84,1 százalék) léphetett fel a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára.

Összehasonlításképpen: a leggyengébb értékelést elérő bevásárlóközpont eredménye csupán 65,7 százalék volt" - tudtuk meg Derouilti-Moravek Krisztina.Nagyító alatt a parkolás

"A bevásárlóközpont megközelíthetőségét és a parkolók szervezettségét is vizsgálták tesztvásárlóink.

A vizsgált szempontok között szerepeltek a bejárat/kijárat jelzések, a parkoló helyek elérhetősége (mozgássérült és családi parkolót is beleértve), a jegykiadó automaták működőképessége, illetve számíthatnak-e ingyenes parkolási időszakra a vásárlók. A kategória összesített eredményeinek átlaga 78,5 százalék.

A külső és belső parkoló területek értékelése nagyjából megegyezett (72 százalék és 73,2 százalék). Több pontot adtak tesztvásárlóink a kijárati jelzések (100 százalék), mint a bejárati jelzések (92,1 százalék) meglétére" - folytatta az International Service Check vezető munkatársa. 

Parkolásból kiváló a győri Árkád (is)

"A beltéri parkolók esetében a vásárlók 27 százaléka nem talált könnyen parkolóhelyet, igaz, a belső parkolók tiszták voltak, a világítás és szellőzés megfelelő volt.

Az ellenőrzött helyszínek nagy része rendelkezett mozgássérültek számára fenntartott parkolóhellyel, s volt ingyenes parkolási időszak, de a látogatók mindössze 30,4 százaléka talált családi parkolóhelyet.

A bevásárlóközpontból való távozáskor a látogatók többsége könnyedén megtalálta a parkolóhelyét (89,5 százalék) és a kijáratot is.

Ebben a kategóriában a legjobb eredményt az ECE Projektmanagement Kft. bevásárlóközpontjai érték el (budapesti és győri Árkád, illetve a debreceni Fórum) (86 százalék), őket követi a SES Spar üzemeltetésében levő Europark (84,1 százalék).

Harmadikként pedig a Mammut és a MOM park végzett azonos eredménnyel (80 százalék). A leggyengébb eredmény 65 százalék volt" - zárta szavait Derouilti-Moravek Krisztina.


Forrás: International Service Check
Forrás: International Service CheckOlvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Valaki 2013. április 19. 20:29
  „Egy hitetlen ne papoljon nekem a hitről. :)))”
 • 31. pancser 2013. április 19. 09:22
  „Meghagylak a hitedben, ugyanis a hit azért hit mert nem a valóságon alapul, hanem a képzeleten!”
 • 30. Valaki 2013. április 19. 08:09
  „Ne fárassz pancser ezzel a vegyimesével. Pl. a spanyolok átcimkézik a marokkói zöldséget gyümit és máris "ellenőrzött " eu termék lesz belőle. Időnként belehalna páran de az nem számít.”
 • 29. Valaki 2013. április 19. 08:05
  „25. pancser

  Az árkádban minden sokkal drágább, a zöldség csapnivaló és éretlen, a sajtok megfizethetetlenek, a felvágottak méregdrágák. Mitől komfortos a multi, mert van benne két rötyi? :)))

  Ide csak a pp-k járnak hétvégén sétálni.”
 • 28. pancser 2013. április 18. 18:46
  „26. knifemaster 2013.04.18. 15:11
  Nem a levegőbe beszélek! Sajnos a piacokon szinte lehetetlen ellenőrizni a vegyszerek élelmezési várakozási idejének betartását. Ha a hozzá nem értés és a nemtörődömség kézenfogva jár, akkor bizony mérget eszel. Mindenki permetez, sajnos sokan össze-vissza. Egy nagyüzemi területen szakember dolgozik, minden dokumentálva van. A hipermarketek belső ellenőrzéssel is rendelkeznek!
  Érzelmi alapon nem lehet egészségesen étkezni, hidd el nekem!”
 • 27. Pepe9111 2013. április 18. 18:42
  „Sokszor más véleményen vagyok, de most meg kell védenem pancsert!

  A csarnokban is méreg drágán adnak mindent, egyáltalán nem látszik, hogy kimarad a sok viszonteladó az ellátási láncból!
  Az áruk nagy része is csak őstermelőinek álcázott, valójában valamelyik nagybani piacról jön!
  Kínomban mosolygok, amikor az "őstermelők" soraiban ugyanazt a zöldséget látom, mint a kereskedők placcán!
  Itt kéne elkezdeni a Fair trade kereskedést! Kérjenek tisztességes árat az eladók!

  A belvárosról.
  Az a baj, hogy már nem emberi léptékű. A nyolcvanas évek végéig, az ott lakók megkaptak minden napi cikket pár méteren belül. Mára csak egy zöldségesbolt maradt, a Tejfölös köz elején. A régi üzletek helyén sorra nyíltak az éttermek, kávézók, de ez csak a látogatóknak jók. Napi bevásárlási cikkeket nem lehet már kapni, így egyre élhetetlenebb a belváros. Hiányoznak ezek a kis üzletek, ahol vásárlás közben lehetett pár szót váltani az embereknek. eltűnt a közösség, meggyengültek a társadalmi kapcsolatok.
  Ezért írom én, hogy meghalt a belváros. Persze, az épületcsontvázakat mutogatják a turistáknak, akik ugyanúgy megnézik ezeket, mintha egy kihalt dinoszaurusz csontjai lennének. De ezek már csak a régi világ árnyképei. Képek egy élhetőbb, emberibb múltról.”
 • 26. knifemaster 2013. április 18. 15:11
  „15. pancser 2013.04.16. 21:50
  Én vásároltam a kádár érában.Most is vásárolok.Most sincs garantálva sem a minőség sem az egészség.
  De hát egy trollnak beszélhet az ember.”
 • 25. pancser 2013. április 18. 10:25
  „24. Valaki 2013.04.18. 07:14
  Van egy bibi a Vasárcsarnok eladói sem adnak olcsóbban semmit, tetézik azzal, hogy semmilyen garancia nincsen arra, hogy az ott vásárolt termék nem szennyezett növényvédőszerrel, vagy éppen az állati termék anitbiotikummal, mert mire kiderül az árut megették. Amit a szupermarkatek árubeszerzése nem vesz át, vidáman megveszi olcsón a piaci viszonteladók lekiismeretlenebbje és bolti áron árulják. Jó nem?
  Egy vásárcsarnok nem hasonlítható az Árkád komfortosságához ami ezrével vonzza a vevőket!
  Azt meg nem értem miért kell fikázni egy szép bevásárló központot, miért kell a szépnek a jónak is ellene lenni?”
 • 24. Valaki 2013. április 18. 07:14
  „Maradok a vásárcsarnoknál. :))

  Óriási hasznot fölöznek le
  Magyar Nemzet

  2013. április 18., csütörtök 05:56

  Több száz százalékos hasznot tesznek zsebre a szupermarketek a húsipari termékeken, pedig az árubeszerzés szabályozása Európában nálunk a legszigorúbb. A sertészsírt például hétszer annyiért árulja egy üzletlánc, mint amennyit fizet érte a beszállítónak.

  Felháborítóan magas hasznot tesznek zsebre az üzletláncok a hazai húsipari beszállítók termékein. Legalábbis ez olvasható ki abból a 850 tételből álló terméklistából, amelyet a Magyar Nemzet szerkesztőségéhez juttattak el a húsipar egyes szereplői. A 49 termelő és feldolgozó termékei a tőkehús kivételével felölelik szinte a teljes árupalettát az egyszerű lecsókolbásztól a mangalicából készült debrecenin át a sült sonkáig. A listán szereplő legszélsőségesebb eset, amikor egy kis hazai beszállítótól 665 forintért beszerzett ötkilós vödrös sertészsírt 4699 forintért kínált az üzletlánc, vagyis több mint hétszeres áron juthatott hozzá ehhez a termékhez a vásárló. ,,Alig" feleekkora hasznot rakott zsebre egy másik üzletlánc, amelyik a füstölt kenyérszalonnát csaknem három és félszeres felárral kínálta a hozzá betérőknek: 465 forintért veszi át, de az áruházi polcokra már 1559 forintért kerül ki a termék.

  Korábban a lap beszámolt róla: változatlanul hatalmas hasznot vágnak zsebre a kereskedőláncok a kisebb hazai élelmiszer-beszállítók termékein. Hiába szigorított az új kormány is a törvényeken, számos kiskapu maradt még.”
 • 23. pancser 2013. április 17. 21:07
  „22. borsmenta 2013.04.17. 19:00
  Amikor még szocializmus volt én is utáltam vásárolni, amikor fél őrával a zárás előtt körbemostak cipőpróba közben, de most más világ van. A piacon sokszor nem is veszek semmit de élvezem az ott tett sétát, az ismerősöket ott lazítok. Az Árkád legalább ilyen jó ott soha nincsen rossz idő. Ha hiszed ha nem több tizmiilió forint értékben kötöttem ott üzleteket néha késő este egy ital mellett!”
 • 22. borsmenta 2013. április 17. 19:00
  „21. pancser

  No igen, nekem a vásárlás nem élvezet, hanem egy szükséges teendő, amit minél gyorsabban le akarok tudni. Éppen úgy, mint az okmányiroda, a posta. Szolgáltatás lenne, amit célirányosan igénybeveszek.
  Nem zavar, ha másoknak ez élvezet, nekem nem az, és meg is rettennék, ha azt venném észre magamon, hogy élvezetté vált. (Ja: es nem várom meg a bolt előtt a férjemet, mert neki sem a vásárlás okoz örömet az életében.) ;)

  A két belvárosi spar nem azért van tele, mert annyira szeretik az emberek, hanem azért, mert a belvárosban a két spáron kívül van egy macthból valamivé változott közepes nagyságú. pocésk ellátottságú bolt, ezen kívül a Honvéd ligettel szemben egy félig tesco (valódi húsáru nélkül). A két spar a város északkeleti részén lakóknak, és a belvárosiaknak gyakorlatilag alternatíva nélküli kényszer.”
 • 21. pancser 2013. április 17. 13:46
  „19. borsmenta 2013.04.17. 12:05
  Mindenkinek más az ízlése. Sokan járunk innen az Árkádba, könnyű megközelíteni, van parkolási lehetőség, mindent összevetve egy kellemes hely, télen meleg nyáron hűvös, lehet üldögélni , beszélgetni, kávézni enni, inni és bámészkodni. Ha az anyuka szoptatni akar, a kicsit tisztába tenni könnyen megteheti, mert ez is megoldott. A Sparral sincsen semmi bajom soha, ha sokan vannak akkor azt is jelenti, hogy kedvelik az üzletet, bár én még igazán semmiért nem álltam sorban, a pénztárnál is a megszokott sort tapasztaltam. Ettől persze csúcsok lehetnek, de valahogy eddig nem futottam bele.
  A Belvárosokkal mindenhol baj van, azok a megelőző koroknak készültek, bárhová mész mindenhol ez van, Párizsban éppen úgy mint Győrben. Ezt a kor hozta és az idő fogja megoldani!
  A vásárlás élvezet, még a Ludas Matyi filmben is az volt, az az érzésem hogy ne haragudj, de neked mintha nyűg lenne.
  Volt egy kollégám soha nem ment be egyetlen boltba sem, a bolt előtt a kocsiban várta az asszonyt, annyira idegesítette a vásárlás. Ha az ember jól akar vásárolni, nézegetni, válogatni kell türelmesen, eddig még mindig ráakadtam az Árkádban is ami nekem kellett, jó áron és jó minőségben.”
 • 20. Valaki 2013. április 17. 13:34
  „Borsmenta, ez nagyon jó volt! :)))”
 • 19. borsmenta 2013. április 17. 12:05
  „Szerintem az a helyzet, hogy jelenleg senkinek az igényeit nem elégíti ki egyik bolt sem.

  A belváros néptelen, élhetetlen, városlakónak, vállalkozónak egyaránt. Előnye nincs, hátránya nagyon sok, tömegközlekedés, akadálymentesség, választék... stb. Ez egyértelműen a város vezetőinek a bűne, és nem is akarnak változtatni rajta.

  A bevásárlóközpontok területeileg lakosságszámtól függetlenül helyezkednek el, szerintem a városvezetés koncenpció nélkül döntött a létesíthetőségükről, és ennek a következményeit most viseljük. Ami van, az előnyös az Árdád és a ménfőcsanaki üzletek tulajdonosainak, no meg a szlovákoknak, részben előnyös az autósoknak, mert van parkolóhely. Ezen kívül drágák, vagy messze vannak több tízezer embernek, biciklis parkolás csak részben oldott meg (az Árkádnál soha nincs hely, még az oszlopok mellett sem), tönkreteszik a helyi termelést... stb.

  És akkor jönnek a cikkek, meg az, hogy szavazzunk. Nem szavazok, mert nekem egyik sem jó.

  Ha friss zöldséget, gyümölcsöt szeretnék venni, akkor vándoroljak a Szent István útra, vagy a csarnokhoz, de jól nézzem meg, hogy a nagykereskedő zsákjában van-e az "őstermelő" áruja; ha húst szeretnék, akkor menjek a belvárosba; ha csirkét, akkor a szomszéd faluba (hacsak nem jó a SPAR véres, félig fagyott csirkéje), ha gyógyszerre van szükségem, akkor ne is próbálkozzák a külvárosival (fél órája akartam egy tök átlagos szert a bácsai gyógyszertárból, szokás szerint nem volt - az utóbbi 10 évben volt vagy hat próbálkozásom, öt hasonló eredménnyel végződött), ha ügyintézés lenne, akkor úgyis az egész várost be kell járni. Ha szeretnék egy pólót a nagykamasz fiamnak, amin nincs ötszázféle felirat, és nem kerül 15 ezer forintba, akkor akár egész nap is keresgélhetek hiába. Ha magamnak szeretnék olyan cipőt, amit nem megy szét egy hónap alatt, akkor max. hetvenezerért találok, amit nem veszek meg, vagy feladja az ember, és hurcolja vissza a 20 ezer forintos cipőt garanciális javításra, amíg a garancia le nem telik. Vagy legyint, és vesz a kínaiban lábtönkretevő cipőt háromezerért...

  Nem hinném, hogy ez a helyzet jobb, mint a hetvenes években volt. Bácsán akkor is két bolt volt, most is. Akkor sem volt bennünk semmi, amit érdemes lett volna megvenni, akkor sem. A hetvenes években sem volt minőségi áru, most sincs (vagy ha van, akkor a fizetésekhez képest elérhetetlen áron). A hetvenes években is ritka volt a képzett, előzékeny eladó, most is.
  Attól, hogy most nem három cipőbolt van a városban, hanem harminc, nem sok minden változott.

  Hogy a helyzet változzon, ahhoz kéne koncepció, amit a lakosság támogat (és nem a háta mögött eldől), és amihez a város vezetése következetesen ragaszkodik.

  Pancser: az Árkád Spárjában a húsos, felvágottas pult előtt mindig hosszú sor áll, negyedóra minimum. A pénztár előtt hasonlóan (még a gyorspénztárnál is). Kétszer negyed óra, az fél óra. És akkor nem vettem mást, mint fél kiló darálthúst, négyféle zöldséget - sokszor aránytalanul drágán.”
 • 18. pancser 2013. április 17. 08:07
  „17. Valaki 2013.04.17. 07:32
  No ne viccelj, pontos dátumot kérek mikor történt az a több órás várakozás, vagy akárcsak fél óra is!”
 • 17. Valaki 2013. április 17. 07:32
  „Rendes ember be sem teszi a lábát ilyen helyekre. Minden méregdrága, a spárban egy apróságért is órákat kell sorban állni, mert spárolnak a pénztárosokon... Szerintem a pp-nek való hely. :)))”
 • 16. ildesz2 2013. április 17. 07:00
  „...egyetértek a 13-as hozzászólással. Sajnos a belvárosi boltokat nem babakocsisoknak és tolószékeseknek találták ki. Sokat sétálunk a belvárosba kislányommal, csak három dolgot akartam elintézni, de babakocsival nehézkes volt....1, ......virágot venni,2, Vidanet-ügyfélszolgálat a belvárosban csomó lépcső és szűk ajtók ( akkor inkább a Pláza még ha messzebb is van),3,Arrabonába bejutás.....forgó ajtó nem működött, mozgólépcsőn a biztonsági őr rám szólt, hogy hát babakocsival ne használjam.....mondjuk nehézkes is.”
 • 15. pancser 2013. április 16. 21:50
  „12. Pretorianus 2013.04.16. 19:39
  Ami azt illeti ami volt az nem kereskedelem volt hanem valami más. Álltam sorban az Arrabona áruházban karácsony előtt Fabulon bőr őrért a melegben nagykabátban, Fa szappant meg az Interturistban vettem DM-ért. A műszaki árukról meg ne is beszéljünk. A mai 20 évesek el sem tudják képzelni, hogy még akkor sem tudtál venni semmit ha volt pénzed, mert árú az nem volt, még jegygyűrű sem, fel kellett iratkozni! A bevásárlóközpontok csak 1995-től jelentek meg, addig a garázsboltok voltak, minőségtelen áruval. A győri Tesco átadásánál jelen voltam, előtte nyitott a veszprémi. Majd elájultunk, mert akkora üzletet még addig nem láttunk Magyarhonban. Szóval csak az tudja értékelni a bevásárló központokat aki megtapasztalta ami előtte volt.”
 • 14. myastheniagravis 2013. április 16. 21:37
  „9: Pancser: A csillogás villogás nem minden.”
 • 13. Jhgfdsa 2013. április 16. 21:18
  „Sok bölcs és jogos észrevételt leírtak már az előttem szólók: parkolás, cigiző cicalány eladók az üzlet előtt stb. stb.
  Nos megvallom gyakrabban választom én is az árkádot. Valóban több dolgot egy helyen, gyorsabban el tudok intézni, ingyenes parkolással.
  ÉS babakocsival (vagy kerekesszékkel) is lehet közlekedni!!!!
  A minap magam is megdöbbentem, amikor a belvárosban kenyeret szerettem volna vásárolni. Én balga babakocsival voltam és szerettem volna bejutni a pékségbe/boltba és persze nem akartam az utcán egyedül hagyni a kocsit az alvó gyermekemmel. Nagyot sétáltunk, mire két helyet találtam - az Arany J.-on a pékség ahová bejutok ha valaki megfogja az ajtót és a kaisers ahová egyedül is bejuthatok!
  És nem jobb a helyzet gyógyszertár, bababolt vagy más üzlet tekintetében sem....
  Fel sem tűnik a sok lépcső, a túl szűk ajtók, a behúzókaros ajtók, a pici üzletek ahova nem férsz be stb amíg ki nem próbálod ebből a nézőpontból, ahogyan a bitang nagy útpadkák és a gyalázatos burkolatú járdák is új értelmet kapnak ha kerekeknek kell/kellene rajta gurulniuk :(”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

63 éve védi a légteret a győri rakétaezred – fotók

1950. április 15-én alapították az első önálló csapatlégvédelmi alakulatot, a 86. Kivonuló… Tovább olvasom