Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Megyei könyvtár - szinte minden egy portálról

Jelentősen javultak a megyei könyvtár informatikai infrastrukturális feltételei. A fejlesztés célja, hogy minél gyorsabban és teljesebben tudják kiszolgálni az olvasók igényeit.

Az olvasókért történik minden – hangsúlyozta Horváth József igazgató kedden azon a sajtótájékoztatón, amelyen ismertették a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár közelmúltbeli ˝bevásárlásait˝. Az elsődleges cél, hogy az intézmény szolgáltatásait a leggyorsabban, egy összehangolt portálról érhessék el az olvasók. Papp Nándor projektmenedzser beszámolt arról, hogy a több mint 10 millió forintos uniós támogatásból a meglévő könyvtári rendszerhez újabb szoftvermodulokat, illetve három olvasói munkaállomást, a látásukban korlátozottak számára pedig két elektronikus nagyítógépet vásároltak.

Esélyegyenlőség a könyvtárban címmel egy előadással egybekötött bemutató rendezvényt is szerveztek, amelyen a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének számos tagja részt vett. Elhangzott: megkezdődött a projekt keretében vásárolt könyvtári szoftverek adatokkal való feltöltése. Az új szolgáltatásokhoz – például otthonról kezdeményezhető könyvtárközi kölcsönzés – egy új portálon keresztül férhetnek hozzá az olvasók, várhatóan jövő januártól. A sajtótájékoztatón Kara Ákos országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke megjegyezte: ez a fejlesztési projekt is igazolja, hogy a megyei könyvtár az internet korában is lépést tud tartani az igényekkel és ki tudja használni a világháló kínálta lehetőségeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városimázs toplista: Győr és Sopron a top10-ben

Debrecen, Gödöllő és Balatonfüred voltak a legjobban kommunikáló városok. Győr negyedik, Sopron és Mosonmagyaróvár kilencedik.
Tovább olvasom