Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Megy a Mediawave

Bizonyossá vált, hogy a Mediawave jubileumi, 2010-es központja nem Győr lesz.
Mediawave – Hétfőn kimondták, az alapítók szándéka szerint jövőre mindenképpen más városban lesz a fesztiválközpont Győr fényírók nélkül marad 2010-ben.

Kerekasztal-beszélgetésre ült le a Mediawave Alapítvány és fesztivál meghatározó embereivel Borkai Zsolt, Győr polgármestere. Szándékunk az volt, hogy beszéljünk arról, ami szétesni látszott. A városban immár tizenkilenc éve működő fesztiválnak, ha oda költözik, Szombathely közgyűlése húszmilliós lehetőséget szavazott meg.

Talán mi is abban bíztunk, sikerül visszafordítani a dolgokat. A beszélgetés végére viszont bizonyossá vált, a Mediawave jubileumi, 2010-es központja nem Győr lesz.

Hárman a Mediawave fesztivált szervező alapítvány kurátorai közül és Győr polgármestere. Amikor meghívtuk őket szerkesztőségünkbe, azt hittük, csak arról beszélgetünk, mi vezetett odáig, Szombathely – és más városok – felé áll most a Győrött 19 éves, nemzetközi hírű Mediawave szekerének rúdja. Aztán kiderült, a tavaly 40 millió forinttal támogatott, azóta lényegében munkatársait elküldő, irodabérletét visszamondó Győri Filmalap kérdésköre elválaszthatatlan ettől az ügytől. És sajnos az is, 2010-ben (a kerekasztal-beszélgetésben elhangzottak alapján) nem lesz Győr a Mediawave otthona.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Tóth Erzsébet és Hartyándi Jenő, a Mediawave alapítói és Durst György, a fesztivált működtető alapítvány elnöke. Fotók: H. B. E.
Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Tóth Erzsébet és Hartyándi Jenő, a Mediawave alapítói és Durst György, a fesztivált működtető alapítvány elnöke. Fotók: H. B. E.


Durst György, a Mediawave Alapítvány elnöke (D. Gy.): – Az idei Mediawave fesztivál kapcsán már voltak olyan érzéseim, hogy részben a gazdasági válság miatt, részben mert a város részéről nem kaptunk egy konkrét személyt, akivel a kapcsolatot tarthatnánk, problémák lesznek. Az alapítványban már jelezték, vannak megoldási javaslatok. A nyár közepén aztán felmondtuk a Győri Filmalap irodáját és elbocsátottuk az alkalmazottakat.

Tóth Erzsébet, a Mediawave Alapítvány kurátora és alapítója (T. E.): – Talán nem kell elmondani, a fesztivállal műfajt teremtettünk. Öt ország húsz városában működik ez a rendszer. Ráadásként a győri mozgóképes szakmából létrejött a Győri Filmalap. Boldogok voltunk, hogy a város támogatta. Érezhető volt Győrött a mozgóképes erőtér, a háttérben a Mediawave Alapítvánnyal. Győr 2008 júniusában támogatta a filmalap létrejöttét 40 millióval, de idén a támogatás elmaradt, hiába tárgyaltunk csökkenő támogatásról. Hiába gondoltuk ezek alapján, hogy idén tízmilliós támogatásból is tudna működni. Márpedig a filmalap helyzete rávetült a fesztiválra is.

D. Gy.: – A támogatás, amit nagylelkűen a város számunkra a filmalaphoz adott, nem volt tervezhető, ezért alakult ki valamiféle pánik.


Hartyándi Jenő, a Mediawave fesztiváligazgatója
Hartyándi Jenő, a Mediawave fesztiváligazgatója


Kisalföld: – Ezért indultak el más városok felé?

T. E.: – Kötelességünk a jubileumi, 20. fesztivált színvonalasan megrendezni. Segélykiáltásunk sokan meghallották, meglepődve tapasztaltuk, hogy hány városnál váltott ki érdeklődést.

Hartyándi Jenő, a Mediawave igazgatója (H. J.): – A filmalappal mi dolgoztunk, a fesztiválszervezés az önkéntes munkánk.

Kisalföld: – Olyan munkával bízták meg önöket, amiért harcoltak, hogy megkapják, nem?

Mi a kapcsolat a filmalappal?

A Győri Filmalap a vizuális képzelet, a vizuális emlékek megőrzése, a győri mozgóképgyártás ügyének segítése, nemzetközi kapcsolatok építése kapcsán jött létre. A város 15 milliót adott egy archívum kialakítására és 25 milliót működési költségekre. Mindezt a Mediawave Alapítványon keresztül. Az alapítványon keresztül, amely egyébként a Mediawave fesztivált is szervezi.
Borkai Zsolt, Győr polgármestere (B. Zs.): – Ez egy fontos mondat volt. Összekeverjük a filmalap és a Mediawave ügyét. Emlékszem, amikor hosszú-hosszú órákon keresztül győzködtek engem, hogy legyen filmalap. Ki volt, aki akkor ellenezte a filmalapot? Én, a polgármester. Azt mondtam, nem akarok ennyi pénzt adni rá. De mégis oda jutottunk, hogy év közben adtunk rá. A Mediawave fesztivált mi külön kezeltük mindig. A filmalapra nem terveztünk idénre pénzt, de a fesztiválra igen. Az előző városvezetés maximum négymilliót adott számukra. Mi általában ötöt, tavaly hetet. A filmalap az más kérdés. Nem tapasztaltam, hogy a 40 millió, amibe a városnak kerül, megtérül. A 25 milliós támogatásnak, amit a filmarchívum létrehozásán kívül adtunk, a java bérekre ment el. Közel 16 millió. Én ilyen módon nem szeretnék állást létrehozni, ezért mondtam, a filmalapot nem támogatjuk. Ám ma Győrben senki sem tud mondani olyan politikust, aki azt mondta volna, nem fogjuk támogatni a Mediawave-et. Mégis azt olvasom az újságban, Szombathely húszmilliót ígért, oda készül a fesztivál. Ha ez a történet arról szól, beszáll-e Győr egy pénzügyi licitbe a fesztiválért, kimondom, nem. De a költségvetésben elfogadott összeggel támogatjuk. A két város finanszírozási versenyében nem kívánok részt
venni.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere
Borkai Zsolt, Győr polgármestere


H. J.: – Nem csak a filmalappal volt probléma. A fesztivál előkészítése során nem találtunk helyszínt. A Lloyd megszűnt, a Széchenyi térre nem mehettünk. Kiválasztottuk a Dunakapu teret, de két hónappal a fesztivál előtt kiderült, ott felvonulási terület lesz a Széchenyi tér felújításához. A Virágpiacot nem kaphattuk meg. Akkor már picit ideges voltam, hogy a virágárusok miatt nem lesz Mediawave. Végül ugyanazon a méltatlan helyen lett a központunk, ahol már tavalyelőtt megfogadtuk, ide soha többet nem jövünk, a megyeháza melletti téren. Mi, akik a fesztivált csináljuk, együttműködni szeretnénk, de ennek a minimális nyoma sincs meg Győrött. Megtűrnek minket. Más városok nem így állnak hozzánk és nem alamizsnát kínálnak, együtt akarnak működni.

T. E.: – Húsz éve itt alapítottuk ezt a fesztivált, Győr mozgóképes múltjára építettünk, a szellemi energiákra, melyek itt megtalálhatóak. Az elmúlt 16 év támogatási viharaiban az előző városvezetéssel a konfliktusainkat kibírtuk. Sem Jenő, sem én nem vagyunk kapkodó idegbetegek, hogy rohanjunk, hol adnak többet a Mediawave-ért. Ám a fesztivál eddigi múltja minket kötelez. Színvonalra, nemzetköziségre – ezért kértünk segítséget.

A polgármester a Mediawave-ről: „A fesztivált helyén kell kezelni. Nem lehet azt mondani, hogy nem közvetít értéket. De meg kell nézni, hogy ami értéket közvetít, az miben nyilvánul meg, mit jelent Győr városának. Idegenforgalmi bevételt – hiába mondanak százmilliókat – nem generál. De ha médiaszempontból vizsgáljuk, azt mondom, gratulálok, szenzációs a sajtója. Európában, Magyarországon Győr városa megjelenik általuk. A vélemények azonban megoszlanak róla. Akik szeretik ezt a rétegkultúrát és művészetet, azok értékelik pozitívan. De ha azt nézzük, hányan látogatják a rendezvényeket, akkor szerintem kevesebb a látogatója, mint a támogatás arányos nagysága más fesztiválokéhoz viszonyítva."


Kisalföld: – Tudott a város arról, hogy a fesztivált a megszavazott és eddig még elégségesnek bizonyult ötmilliós támogatásból nem tudják megszervezni 2010-re?

Tóth Erzsébet, a Mediawave Alapítvány kurátora és alapítója
Tóth Erzsébet, a Mediawave Alapítvány kurátora és alapítója


T. E.: – Nem kerültünk a polgármester elé azzal sem, mit végzett a filmalap. Nem kaptunk választ a megkeresésekre.

B. Zs.: – A filmalap és a fesztivál összemosása nem szerencsés, főleg úgy nem, hogy kezdetektől pont az alapítvány tagjai tiltakoztak ez ellen. Most nem a Mediawave fesztiválról beszélünk? Mert ez ügyben engem senki nem keresett. A filmalap más, lezárt ügy erre az évre, hiszen támogatása nem szerepel a költségvetésben, ráadásul ezt az alapítvány is jól tudja, hiszen már korábban elbocsátotta az oda felvett embereket és felmondta az irodabérletét.

H. J.: – Szeretnénk szétválasztani, mert az egyik önként vállalt tevékenység, a másik munka.

T. E.: – Ugyanazzal az alapítvánnyal szerződött a város, de mi ezt nem így akartuk. Talán ezért fonódik most össze. De kommunikáció az nem volt köztünk és a város között sem erről, sem arról.

H. J.: – Mi szerettünk volna együttműködést a huszadik fesztivál előkészítésére. Senki nem állt szóba velünk. Egyszerűen nem vesznek komolyan minket, sajnos...

B. Zs.: – Nem gondolják, ha az előző városvezetéssel éveken keresztül harcot vívtak, és ezután van egy városvezetés, amely a korábbinál jobban támogatja a Mediawave-et és most is vannak konfliktusok, akkor nemcsak az önkormányzat készülékében van a hiba?

H. J.: – Egyáltalán nem tartjuk magunkat hibátlannak, mert sokat hibázunk az életben, és szerintem egy polgármester is hibázik.

D. Gy.: – Győr városa ezek szerint, ahogy én most először hallom ezt kimondva, nem kér a filmalapból. Mi meg nem kérünk abból a támogatásból, amit nekünk megszavazott a győri közgyűlés.

Durst György, a Mediawave Alapítvány elnöke
Durst György, a Mediawave Alapítvány elnöke


B. Zs.: – Kérem megint, ne mossuk össze a két dolgot! Attól, hogy a város nem támogatja a filmalapot, és attól, hogy Hartyándi Jenőre nyilván nagy lelki nyomást gyakorolt, hogy nehezen találta meg a helyszínt a 2009-es Mediawave-hez, még nem kellene más városban rendezni a következő fesztivált.

H. J.: – Az egész eljárás, a helyszínválasztás, az intézmények hozzáállása, le akartak húzni minket, megalázó volt.

T. E.: – Minden évben voltak problémák, de mindig van utolsó csepp a pohárban.

B. Zs.: – A város egyszer sem mondta, hogy nem akarjuk támogatni a fesztivált. Ezért nem értem. Bevallom, sértődést látok, amelynek okai a filmalaphoz kötődnek. Így érzem, ilyen az íze az én számomra annak, hogy másutt keresnek helyet.

H. J.: – Polgármester úr! Ön a mai napig szimpatikus nekem, annak ellenére, ami történt, de sok téves információja lehet rólunk. Ráadásul mi nem gondoljuk, hogy a fesztivál örökre elmegy Győrből. Mondjuk olyanok vagyunk, mint a húszéves gyerek, aki úgy érzi, nem becsülik meg otthon, nem kap annyi törődést és elmegy máshová szerencsét próbálni.

T. E.: – Minket az eddigi eredményeink, a győri mozgóképes kultúrára épülő fesztivál, a nemzetközi kapcsolatok köteleznek. Lehet 17 évig 80 milliót hozni támogatásokból, de a mai világban ekkora összeg, ami egy fesztivál megrendezéséhez kell, önerő nélkül, önkormányzati támogatás nélkül nem elérhető. Sok konfliktusunk volt valóban az előző időszakban, most is. Biztos nem vagyunk hibátlanok, de a Mediawave nem besorolható. Ha van Négy Évszak Fesztivál, akkor mi vagyunk az ötödik évszak. Úgy éltük meg, az érték, amit mi létrehoztunk, nincs a helyén kezelve. Az első segélykérés 3–4 megkeresést hozott számunkra. Bennünket frusztrál, hogy nem tudnak a helyünkön kezelni. Nagy krízis nagy változást hoz. A Mediawave biztos más helyszínen talál központot magának 2010-ben, de olyanok vagyunk, mint a vándorlegények, elmegyünk a városunkból, de reméljük, oda még visszatalálunk.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. watchman 2009. október 15. 23:21
  „to rick
  Köszönöm a hasznos információkat/gugli/ használni fogom ezt a fantasztikus dolgot.
  Én arra szerettem volna célozni hogyha évek óta annyira vidéki kicsi poros akkor miért volt itt?
  Talán a pénz vagy a művészöntudat?
  Mint írtad fogalmad sincs az egészről így nem értem ezt a kioktató stílust.”
 • 52. ensörli 2009. október 15. 12:47
  „Tiszta gáz ez az egész történet. Mindkét oldalról. De nem ismerem részleteiben, így csak annyit szeretnék mondani, hogy sajnálom a Mediawave helyszínváltását, de el kéne gondolkodni azon, hogy miért nem érzik a győriek magukénak a fesztivált? Talán egy picit lejjebb kellene szállni az elefántcsonttoronyból és közelebb hozni az emberekhez ezt a fajta "réteg"művészetet. Ez is egy szakma, hozzáértést igényel és lehetett volna ez is a cél.
  Másrészt el kell tudni fogadni azt is, hogy sajnos Győr nem egy kultúrváros. Tetszik, nem tetszik. Hamar elfelejtette mindenki, hogy a POSZT a győri szereplés uán került le Pécsre állandó jelleggel, annyira silány volt a szervezés és a látogatottság. Előtte vándorolt városról-városra.
  Nahát, tessék gondolkodni egy kicsit, meg mindenkinek magába mélyedni. Ne állandóan üvöltözni, másra mutogatni, furmánykodni. Ennyi energiát elpocsékolni, miközben hasznos dolgokra is lehetne fordítani. Dühítő. na.”
 • 51. horváthgyula 2009. október 15. 09:40
  „ezek is csak pénzért csinálják , nem a fesztiválért!!
  igaz ingyen a kutya se...!
  de nem milliókért! ilyen elnök olyan helyettes - százezrekért!
  megnézném mennyit jutalékokat kapnak ezek is!
  nem dolgoztak még sose fizikai munkát ! 2-3 müszak!
  tisztelet a kivételnek!
  csak a győriek pénzét vinnék!”
 • 50. rick 2009. október 15. 09:00
  „49.

  Google "Mediawave Festival" majd google "Győri Nyár".
  Amíg tájékozatlanok vagyunk, gyakran érzünk bizonyos dolgokat erősnek. Vagy saját magunkat okosnak.”
 • 49. watchman 2009. október 14. 23:31
  „"Mivel a MEDIAWAVE ,,Fényírók Fesztiválja" jó pár éve átlépte a kis, poros vidéki fesztivál státuszát,"
  Tisztelt uram ezt egy kicsit erősnek érzem.”
 • 48. PuskerPéter_MEDIAWAVE 2009. október 14. 22:04
  „Tiszta vizet a pohárba!

  Az elmúlt napokban több cikk is foglalkozott a MEDIAWAVE Alapítvány a Győri Önkormányzat és a Győri Filmalap ügyeivel, a MEDIAWAVE Fesztivál más városba való költözésével, az okokkal és következményekkel.

  Úgy érzem, a megjelent cikkek és a bennük szereplő adatok, pénzösszegek felemlegetése csak részben járulnak hozzá az objektív vélemény kialakításához, ezért a következő megjegyzéseket szeretném a témához hozzáfűzni.

  Független, civil szervezetünk fenntartását mindig is a helyi, országos, régiós és európai uniós támogatások felhasználásával biztosítottuk, olyan tevékenységekre pályáztunk csak, melyek beleillettek tevékenységünkbe. Azok megvalósításával elsődlegesen adni szerettünk volna, nem a háttérben vagyont felhalmozni. A ,,pénzgyűjtés" jelen esetben nem harácsolást, hanem folyamatosságra való törekvést, a fesztivál életben tartását szolgálja. Mivel a MEDIAWAVE ,,Fényírók Fesztiválja" jó pár éve átlépte a kis, poros vidéki fesztivál státuszát, ezért szervezése már annyi kötelezettséggel jár, hogy ezt a tevékenységet nem lehet más munka mellett felelősséggel elvégezni, emiatt ennek szenteljük minden energiánkat.

  Minden egyes fesztivál megszervezése folyamatos, egész éves munkát igényel, de emellett még marad, kell is hogy maradjon annyi szabad kapacitás, hogy tevékenységünkhöz illő pluszmunkákat vállaljunk. Így lehet elkerülni azt a kényszert, hogy a fesztivál büdzséjét kelljen megcsapolni a megélhetéshez. Dolgozunk is egyre több helyütt az országban, szép sikerekkel hál´ Isten.

  Az őszinteség megkívánja, hogy elismerjük, egy ilyen munkaként is terveztük a Filmalap tevékenységében való aktív részvételt. Amennyire nehezen ment a fesztivál helyi támogatásának normalizálása (vessük össze más rendezvényekkel végre!), annyira könnyen mondott erre igent az Önkormányzat, úgy tűnt ebben ők több fantáziát látnak. De Borkai úr pár nappal ezelőtti szavaiból már más valóság sejlik fel.

  Azért is vágtunk bele annak idején a Filmalap létrehozásába, mert az EU által támogatott regionális filmgyártás és oktatás kialakításában a szakmai célok mellett olyan lehetőséget is láttunk, amelyben jól végzett munkánk esetén az egyre erősödő pénzügyi válságban nekünk is segítséget adhat, hogy munkatársainknak új munkát biztosítva, ne veszítsük el az elmúlt évek alatt sok munkával összetartott, immáron nem vidéki, kis poros szervező csapatunk tagjait.

  Munkát adtunk nekik és a régió filmes szakembereinek egyaránt, amiből egyikünk sem tudta magát ugyan fenntartani, de aktív részvételével maga is keresett. Feltételezzük, ez így korrekt és amellett, hogy minden évben meg kell vizsgálni eredményességét, büszkén vállalható. Az önkormányzat hozzájárulása a projekthez eredetileg 3 évre volt tervezve úgy, hogy évenként megvizsgálják az elért eredményeket, és ezek alapján döntenek a következő évi hozzájárulás mértékéről.

  Bármilyen típusú vállalkozásba fog az ember, a kezdetek igénylik a legnagyobb befektetést, aztán ha jól végzed a dolgod és a piaci környezet is engedi, megfordul a folyamat és pénzt kezd el termelni a tőke; első körben visszahozza a befektetést, majd tiszta profitot termel.

  Ennél persze bonyolultabb a folyamat, de most nem ezekben a részletekben bújik meg az a bizonyos...

  Egy ilyen projektet tudni kell azonban eladni is és utólag én is azt gondolom, ebben hibákat vétettünk. Tipikus civil probléma, bólintanak a szakemberek azonnal és igazuk is van...

  A legutóbbi kisalföldes cikk sem említi azokat az eredményeket, melyeket sikerült felmutatnunk, ezek nélkül az invesztált összegek emlegetése erőteljesen egyoldalú képet mutat.

  Pedig közben a pénz jelentős részét arra áldoztuk (kb. a felét), hogy az elmúlt húsz évben általunk, helyi filmesek és a Levéltár által gyűjtött vizuális anyagok, melyek Győr város közelmúltjának történelméről, az itt élőkről szólnak, megfelelő helyre kerüljenek. Egy belvárosi, önkormányzati tulajdonú ingatlan (ebben az épületben dolgoztunk előtte) tetőterét alakítottuk ki és rendeztük be ezekkel a dokumentumokkal, kutatható, látogatható most is. A Széchenyi Egyetemen filmes oktatás létrehozását kezdeményeztük, teljes tematikát dolgoztunk ki és közösen akkreditáltattuk azt. S tudnám még sorolni a további munkákat, csak erre itt valahogy senki sem volt kíváncsi...

  Hiszik vagy sem, ami a kívülállók szemszögéből nézve pénzharácsolásnak tűnik az a túloldalról szemlélve egy legtöbbször beláthatatlan kimenetelű küzdelem. Nem sarkítok jobban annál, mint aki a másikat állítja.

  Próbálják meg egyszer megvalósítani egy olyan tervüket, amiről azt gondolják, vele közös, jó ügyet szolgálnak! Legyenek egy kicsit civilek! Ha nem megy, majd feladják vagy folytatják talán, megpróbálják máshogy, máshol...

  Mi is ezt tesszük, próbálkozunk, és nem adjuk fel.

  Aki nem ismer minket vagy tevékenységünket, most azon morfondírozhat, ezek mennyit szakíthatnak, aki meg ismer, az azon, hogy lehet ebből megélni...

  Gondolataim publikálásának nem volt célja sem a zavar fokozása, sem annak felismerhetetlenségig való hígítása.”
 • 47. alkutya111 2009. október 14. 16:42
  „A gyors gépelés miatti betűelhagyások mellett a lényeg azért ott volt T. Mikkamakka !
  De üzenem Önnek, hogy a jó tanácsaival Hartyándi Úrat és segédeit lássa el! Ők biztos örülni fognak neki!
  Bereki65 és IV.Béla megjegyzéseit köszönöm!”
 • 46. IV.Béla 2009. október 14. 16:36
  „Mikkamakka!
  Annál szánalmasabb nincs egy fórumon, amikor valaki más véleményébe csak annak rossz helyesírása miatt tud belekötni. Egyébként a "kérem tanuljon meg először írni" tagmondat helyesen "kérem, tanuljon meg először írni", az idézett szavakat, betűket - mivel utal rá - pedig idézőjelek közé kell tenni. Hoppá, retikül...
  Nem szándékoztam hozzászólni a témához, de az ilyen áltudorok mindig kiakasztanak.”
 • 45. rick 2009. október 14. 16:27
  „Sajnos nincs tapasztalatom ilyen jellegű rendezvények szervezésében.
  Sokaknak itt bizonyára van, vagy csak simán bátran fogalmaznak.
  Érdekelne, hogy ki mivel foglalkozik amúgy és mit teljesített eddig a saját területén.
  Költői kérdés volt.”
 • 44. Truder 2009. október 14. 15:21
  „Szombathely nyugodtan örüljön,hogy odamegy a fesztivál...Lehet,hogy ők még nem tudják,hogy nem éri meg..”
 • 43. dr73 2009. október 14. 15:04
  „Ezt költség nélkül is meg lehetett volna oldani.
  Ha annyira elhivatott az a sok ezer ember erre a M.W-re , akkor pár emberke megoldhatta volna az ingyenes bérbeadástól kezdve az ingyenes munkáig,mert hát annyira jó.
  Ez is egy megoldás,
  így "csak" bevétel lett volna,
  nem lopás.”
 • 42. bereki65 2009. október 14. 15:03
  „Mikkamakka !

  Csak nem a Hartyándi Úrtól vett magyarórákat ? Figyelmébe ajánlom a Szerző Úr blogger írásait !

  - - -

  Agent: "Az pedig, hogy mi történik a háttérben, nem érdekel..." - ha figyeltél volna kiscica, nagyjából erről (is) szóltak a kommentek. "Attól, hogy téged nem érdekel valami, vagy nem tetszik, attól még mást érdekelhet, másnak tetszhet, ugye nem bonyolult?" - ugye jól idéztem ?!”
 • 41. Mikkamakka 2009. október 14. 14:30
  „Kedves alkutya111! Látszik, hogy sok információval bír sok dologról, de azért tájékoztatnám, hogy az áll szót a magyar helyesírás szabályai szerint még mindig két darab l betűvel kell leírni, mivel egy l betűvel mást jelent, hasonlóan a hal és a hall szavunkhoz. Ja, igen. A kísért szó hosszú í, a vesszőknek pedig lényeges szerepe van a mondatszerkesztésben. Kérem tanuljon meg először írni, utána legyen alkutya, addig maximum álkutya maradhat.”
 • 40. Agent 2009. október 14. 13:58
  „Az pedig, hogy mi történik a háttérben, nem érdekel, úgy vélem az igazság valahol a két fél álláspontja közötti félúton található. Ami pedig világos mint a nap, hogy Szombathely örül, hogy oda megy a fesztivál, tehát gondolom ezek szerint megéri a városnak, most csak az a kérdés, hogy akkor Győrnek miért nem érte meg?”
 • 39. Agent 2009. október 14. 13:56
  „36, éppen ezt kérdezhetném én is tőled, tehát újból szeretném felhívni a figyelmet, hogy attól, hogy téged nem érdekel valami, vagy nem tetszik, attól még mást érdekelhet, másnak tetszhet, ugye nem bonyolult?”
 • 38. alkutya111 2009. október 14. 13:43
  „Tisztelt Durst György Úr!
  Ön a következőket mondta:
  ..."nyár közepén aztán felmondtuk a Győri Filmalap irodáját és elbocsátottuk az alkalmazottakat. " ...
  Itt megint mellébeszél!
  Önök a Kazinczy utcai irodát valóban felmondták. De ! Nem költöztek el az épületből, hanem "sutyiban" felköltöztek a Padlástérbe.
  Ennyit az Önök szavahihetőségéről.
  Úgy keverik a kártyákat a filmalap és a Médiawave Fesztivál kapcsán, hogy nem lehet követni. Egy süllyesztőt alakítottak ki, melyben más célra kapott pénzek tűnnek el.
  Ezt nagyon jól tudja úgy Ön, mint Hartyándi Úr és Tóth Erzsébet is.
  Ha tiszta, átlátható lett volna az Önök működése Médiawave kapcsán, akkor a képviselők is másképp áltak volna, talán hozzá az ügyhöz.
  Az Önök működésében, kisért a múlt!
  Sok sikert Szombathelyen!”
 • 37. jona 2009. október 14. 13:37
  „Tényleg kár, hogy minden a pénzről szól, de ez van. Akkor nézzük meg így: a város állítólag 5 millió ft-ot adott az idei mediawave-re. A fesztivál honlapján azt mondják 65 milliót költöttek a fesztiválra. Vagyis 60 milliót hoztak a városba!!!! És akkor még nem beszéltünk a látogatók költéséről!!!
  Ez eszedbe jutott bereki65? Utána néztél Te bárminek is?”
 • 36. bereki65 2009. október 14. 13:22
  „Agent ! Miért is ?”
 • 35. Agent 2009. október 14. 12:57
  „bereki65! Go away!”
 • 34. bereki65 2009. október 14. 12:32
  „MutyiWave ! Go away !”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri különdíj

Simon Róbert Balázs alpolgármester, a Magyar Kertépítészek és Tájrendezők Szövetsége által alapított… Tovább olvasom