Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Megújul a nagyszentjánosi iskola info-kommunikációs eszközparkja

14 darab multimédia futtatására alkalmas számítógéppel, és a hozzájuk tartozó monitorokkal gazdagodik az intézmény.

Nagyszentjános Község Önkormányzatának nyertes pályázata jóvoltából info-kommunikációs eszközök beszerzésére kerül sor. A 8.882.500 forintos, vissza nem térítendő támogatásból finanszírozott fejlesztés segítségével létre jön az úgynevezett "Intelligens iskola".

A projekt keretében a Hunyadi Mátyás Általános Iskola intézményében infokommunikációs eszközbeszerzés valósul meg. A pályázati forrás segítségével megtörténik az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése. A pályázat tárgyát képező informatikai infrastruktúra nagyarányú fejlesztésével egy még színvonalasabb, hatékony és gyakorlatiasabb oktatás valósul meg. A projekt sikeres megvalósításának eredményeképpen 14 db multimédia futtatására alkalmas számítógéppel, és a hozzájuk tartozó monitorokkal gazdagodik az intézmény. Emellett 5 db interaktív tábla, 5 db projektor és 5 db laptop segíti majd az oktatást.

A szerver csomag részeként 1 db szerver és a hozzákapcsolódó szerver szoftver, valamint 1 db WIFI csomag is beszerzésre kerül. A pályázat során egyéb költségként merül fel a nyilvánosság tájékoztatásának költsége, az eszközhasználathoz kapcsolódó oktatás költsége, illetőleg a projektasszisztensi szolgáltatás díja.

Az infokommunikációs technológiai (IKT) csomagok a jövőben lehetővé teszik többek között a digitális tartalmak óraközi használatát, csoportos vagy egyéni feladatmegoldást, elektronikus számonkérést és vizsgáztatást, szaktantárgyi oktatást, nyelvoktatást. Az interaktív táblák megújult, szórakoztatóbb, kreatívabb oktatást tesznek lehetővé, elősegítik a kreatív problémamegoldást, a csoportmunkát.

A projekt hosszú távú célja, hogy az infokommunikációs infrastruktúra fejlesztésével lehetővé váljon napjaink korszerű oktatási módszereinek alkalmazása. Egy "intelligens" iskola működtetésével színvonalasabb, gyakorlatiasabb oktatás valósulhat meg, illetve a tanulók kulcskompetenciái (pl. szövegértés, nyelvismeret) könnyebben fejleszthetők.

Megvalósítás időszaka: 2011.01.03 – 2011.03.31

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamlet a Győri Színházban - Galéria

A címszerepet az a fiatal színész, Sárközi József alakítja, akinek művészi fejlődését évek óta… Tovább olvasom