Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Megújul a korcsolyázók melegedője

Győr - Ráfér a felújítás a műjégpálya negyedszázada épült melegedőjére. A városi önkormányzat, mint a létesítmény tulajdonosa most 107 millió forintot szán a teljes rendbetételére.

A város idei költségvetésében a műjégpálya felújítására elkülönített összegből a melegedőt, az öltözőket, az azokhoz tartozó egyéb helyiségeket alakítják át. Szinte új épület készül a régi helyén: csak a vázszerkezet, a tartóoszlopok maradnak meg. Azért van szükség teljes felújításra, mert a 25 éve a korcsolyások otthonául szolgáló létesítményen elkészülte óta csak kisebb karbantartó munkálatokat végeztek. Borkai Zsolt győri polgármester elmondta: a legnyomósabb ok, ami a pénzügyi döntést indokolta, hogy a jégpálya ma is nagyon népszerű.

A hokisok, a felszereléseik is jobban elférhetnek, ha átépítik a műjég melletti épületet. Képünkön Horváth Lőrinc. Fotó: Krizsán Csaba
A hokisok, a felszereléseik is jobban elférhetnek, ha átépítik a műjég melletti épületet. Képünkön Horváth Lőrinc. Fotó: Krizsán Csaba

– Az iskolások, az óvodások, akik rendszeresen járnak a jégre szüleikkel és a sportolók, a jégkorongozók, a jégtáncosok megérdemlik a kulturált, biztonságos környezetet – szögezte le. Hozzátette: a következő szezonra megújulhat a melegedő. Az épület tervei úgy készültek, hogy a későbbiekben hozzáépíthessék a jéghez vezető részt és egy tanulópálya is kapcsolódhasson hozzá. Ez lehet a felújítás második üteme, de egyelőre az első ütem építési engedélyére várnak – jegyezte meg a polgármester.

– A korcsolyázni tanuló gyerekek miatt is fontos, hogy a melegedő tágasabb legyen. A hokisok pedig jobban elférhetnek az öltözőkben, amelyek a felújítás után megfelelnek majd a nemzetközi szabványoknak – részletezte Horváth Lőrinc, a pályát működtető Győri Jégsportért Alapítvány elnöke, arra utalva, hogy a műjég hétvégenként gyakran a gyermek-jégkorongbajnokság meccseinek ad otthont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen is mesterszakra jelentkeztek

Győr - A Széchenyi István Egyetem alapszakjainak végzettjei közül ezúttal is többen a győri… Tovább olvasom