Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Más fáját vágták ki

Magántulajdonban lévő fasor kivágását engedélyezte a bőnyi önkormányzat. A polgármester azt ígéri, többet ilyen adminisztrációs hiba nem fordulhat elő náluk, a károsult családdal pedig megegyeztek.

– A helyi mezőgazdasági szövetkezet kérte, hogy adjunk ki engedélyt famunkákra. A fák kivágása után derült ki, hogy csak az út egyik oldalán lévő fasor az önkormányzat tulajdona, a másik egy helybeli családé, amely a korábbi, államosítás miatti kárpótlásként kapta meg – mondta el portálunknak Muraközi László bőnyi polgármester. Szavaiból az is kiderült, nem a haszon miatt döntöttek mostanában fakivágásokról, hanem azért, hogy a helyi rászorulóknak tüzelőt juttathassanak, kérésükre ezzel segítsék őket.

A faluvezető szerint jóhiszeműen jártak el, de azt beismeri, hogy hibáztak. Szerinte ráadásul nem először történt hasonló tévedés, de megígéri, hogy utoljára. Tájékoztatása alapján a területek nyilvántartása, kimérése esetenként félreérthető helyzetet okoz. Ezen helyszíni szemlék, pontosítások, adategyeztetések során akarnak változtatni.

Amiatt is terepbejárást tartott, szakértői véleményt kért az önkormányzat, hogy megállapíthassa, milyen értékű, mennyiségű és fajtájú fa illeti meg a károsult családot. Muraközi László polgármester arra törekedett, hogy a történtek miatt kártalanítsák őket, és már meg is egyezett velük arról, ez hogyan történik. Hamarosan jó tüzelőértékű fát kapnak az ˝eltűnt˝ fasor okán.

Olvasóink írták

 • 6. kolombela 2010. február 14. 19:35
  „Ezt a cigányok naponta megteszik és még engedélyt sem kapnak hozzá.”
 • 5. Zoli56 2010. február 13. 19:37
  „Nagyon szomorú, hogy nem tudnak térképet olvasni és nem ismerik a nem túl nagy falut az önkormányzat dolgozói.

  S mmit fognak tenni 30 év múlva ha most kivágják a fákat?”
 • 4. quaestor 2010. február 13. 13:22
  „Valószínűnek tartom a cikket olvasván, hogy a károsultak eredetileg a tulajdonukat képező fasort tüzelőnek szánták. S tekintve, hogy a "kártérítés" tárgya is tüzelő, ezért születhetett ilyen megállapodás.
  Egyébiránt mindenki a tulajdonában azt tesz amit akar, feltéve, hogy azzal mások érdekeit, nyugalmát nem sérti. Innentől kezdve nem tartom valószínűnek, hogy a facsemeték ültetésével megoldódna a tulajdonos problémája.
  A fákat nem ész nélkül vagdosság ki, és nem erdőírtást végeznek ezek az önkormányzatok.
  Némely hozzászólónak utána kellene nézni a dolgoknak, mielőtt leírják a véleményüket. Ahhoz meg végképp nincs joga senkinek sem, hogy különféle jelzőkkel illessék azokat, akik a tüzelőt kapják.
  Utóbbi megjegyzésemet egy másik ilyen cikk kapcsán teszem, persze itt is jelen van az akkori hozzászóló.”
 • 3. dzsi 2010. február 12. 11:58
  „"Hamarosan jó tüzelőértékű fát kapnak az ˝eltűnt˝ fasor okán." Talán fát kellene ültetni a kivágottak helyén,és nem újabbakat kivágni kártéritésnek..!!”
 • 2. fióka 2010. február 12. 11:20
  „Legalább egyenes beszéd volt rizsa nélkül.”
 • 1. Roben 2010. február 12. 10:36
  „Szép kis sztori. Persze ilyen esetek tucatszámra történnek nap mint nap. Nem baj, hogyha egyszer elfogy a fa. Mikor jönnek már rá, ahhoz hogy a rászoruloknak kivagdossunk fákat, ültetni is kéne. Márpedig erre semmilyen jel nem mutat!!Sőt szerintem nagyon fogunk csodálkozni, ha egyszer már nem lesznek fák.Ilyen a magyar,mindent elpusztit maga körül!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízmérőcserét ajánlanak a csalók negyvenezerért

A fagyos időben váltottak a csalók, nem víznyelőtisztítással próbálkoznak, inkább a lakásokba próbálnak bejutni.
Tovább olvasom