Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Már gyűlik a pénz a Gaszler családnak

Továbbra is nagyon bizonytalan a sorsa a hatgyermekes, tényői családnak, jóllehet, forintszáz-ezrekben mérhető az emberi önzetlenség, amely cikkünk nyomán megmutatkozott. De volt, aki tűzifával, más, aki gyerekruhával segítette Gaszleréket.

Gaszler Imre azért is érdemelt külön figyelmet, mert kétséget kizáróan becsületes, dolgos emberről van szó, aki nemcsak három saját gyermeke felnevelését vállalta, hanem azt is, hogy gyámja lesz felesége kistestvéreinek. Fekete Edittel és a hat gyermekkel így viszont meglehetős szűkösen élnek a tényői, szedett-vedett családi házban, amit papírforma szerint már el is kellett volna hagyniuk, ha nem kaptak volna végül egy hónap haladékot a tulajdonostól.

A negyvenöt éves, mentőautó-vezetőként dolgozó családfőnek ugyanis azzal kellett szembesülni, hogy hitelképtelen, vagy legalábbis mondjuk úgy, hogy a bankok nem állnak sorba a kegyeiért. Hiába bízott abban, hogy kifizetheti a három és fél millió forintos vételárat a házért, az adott pénzintézet az elbírálás utolsó szakaszában végül arra hivatkozott, hogy forgalomképtelen az ingatlan, tehát jelen állapotában nem szolgálhat fedezetként. Az más kérdés – tesszük hozzá –, kertes házról van szó, márpedig Tényőn egy telek ér önmagában 3,5 milliót.

A fizetési határidő közeledtével kértük összefogásra az olvasókat.
Gaszlerék egy kis híján széthullott családot fogtak össze, s ha hajlék nélkül maradnak, megjósolni sem lehet, hogy milyen sorsra jut az egy hónapos Pisti, a kétéves Imike, a hároméves Juli, az ötéves Attila, valamint a két tinédzser: Anikó és Andrea.

Varga Gábor tényői polgármester szerint még kérdéses, hogyan sikerül segíteni a családon. Annyi biztos, hogy önrészre – legalább 800 ezer forintra – mindenképpen szüksége lesz a családnak, ebből mára 300 ezer forint gyűlt össze, 13 ember adományából. Ugyanakkor másféle segítség is érkezett: egy cég 15 mázsa tűzifát hozott, egy édesanya pedig hatzsáknyi gyermekruhával ajándékozta meg Gaszleréket, s ami egészen meglepő, hogy ugyanez az asszony havi tízezer forintos apanázst ígért a családnak.

A Kisalföld természetesen beszámol a fontosabb fejleményekről, addig is tudatjuk a hivatal számlaszámát: OTP Zrt., Győr, 11737007-15366777. A megjegyzés rovatba írják ezt: „Gaszlerék megsegítésére".

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előrelátóan építették a Hédervári utat

A kivitelezők, a szakhatóságok és az önkormányzat képviselőinek részvételével hivatalosan is átadták… Tovább olvasom