Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

LMP Győr: ˝Dunakapu tér: mi lesz a várral?˝

˝A Dunakapu tér felújítása lassan fordulóponthoz érkezik, a feltárt leletek fényében el kel dönteni, épüljön-e mélygarázs˝ - áll az LMP közleményében.

˝Dunakapu tér: mi lesz a várral?˝, teszi fel a kérdést a Kisalföld.

A Dunakapu tér felújítása lassan valóban fordulóponthoz érkezik, a feltárt leletek fényében el kel dönteni, épüljön-e mélygarázs, bemutatásra kerüljenek-e a feltárt leletek és ha igen, ez hogyan történjen?

A Lehet Más a Politikai Győri Szervezetének határozott állásfoglalása, hogy a feltárt, értékes leleteket be kell mutatni, miközben a tér megálmodott funkcióját meg kell tartani, ez egy valódi történelmi érték lehet, amelyet nem szabad több száz évre visszatemetni. Úgy gondoljuk, hogy a jövőben is helyet kell biztosítani a téren egy jó minőségű, kulturált őstermelői és bio piacnak, ahol a környékbeli gazdák értékesíthetik kiváló, magyar termékeiket. Ezeket a lehetőségeket egységbe rendezve emelhető a tér és a város turisztikai értéke, miközben áldozunk múltunk tiszteletének.

A Polgármester Úr azzal érvel, hogy visszatemetik a leleteket, ha azok bemutatása túl drága. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy értékes leletek esetén nem fog megépülni a méregdrága mélygarázs és új forráslehetőségek is nyílnak pályázati úton a leletek európai színvonalú bemutatására, ráadásként az erre fordított összeg hosszú távon megtérül a növekvő turizmusból. Arról nem is beszélve, hogy a Széchenyi téri leletek elpusztításával jelentős forrásokat takarított meg a városvezetés, amelyeket ideje lenne valóban az örökségvédelemre költeni.
Ha már „A jövő Győrben épül", meg kell ragadni minden lehetőséget, hogy valóban a jövőbe fektessünk.

Két jövőképet látunk a tér számára, dönteni kell, melyiket válasszuk, az egyik szerint egy pusztán szórakoztató jellegű fesztiváltér lesz, a másik esetben pedig a fesztiváltér funkció megtartása mellett komoly kulturális, régészeti értéket is képviselni fog. Óva intjük a városvezetést, hogy hatalmával élve egyedül döntsön. Elengedhetetlennek látjuk a civil szervezetek és a lakosság valódi bevonását.

Lehet Más a Politika
győri szervezete

Olvasóink írták

 • 7. nema 2011. augusztus 05. 17:44
  „Ócska téglák???????”
 • 6. mir 2011. augusztus 02. 07:20
  „5

  Jól van majd megnyugszol. A turisták nem a gyárakat jönnek megnézni. Ja tatabányának is van ipara oszt a kutya sem megy oda.”
 • 5. pancser 2011. augusztus 01. 22:11
  „Az ócska téglák egyetlen turistát sem érdekelnek. A turizmus hozadéka relatíve olyan kicsi, hogy szinte ki sem mutartható a bevételekben. Ez hülyeség, hogy majd a térre mennek a turisták. Nem mennek. A turizmus a szegények ipara! Győr ennél sokkal nagyon volumenben gondolkodik. Ipar és kereskedelem ez a jövő záloga, málló téglák felett merengjen csak néhány megszállott. Küldök nekik én is, van az udvarban néhány darab.”
 • 4. T_McVay_01 2011. július 31. 18:04
  „# 3

  Ők most "sajnos" nem tudnak segíteni a Futrinkásoknak.
  Főnökük Zsák Ferenc az újabb 2 hónappal meghosszabbított
  előzetes letartóztatását tölt.
  Szegényke zsebre próbált meg üzletelni az AUDI-val.
  nem jött össze neki, szerencsétlennek nem szóltak, hogy
  az AUDI nem magyar cég a szokásos mutyikkal.
  Remélem a többi megélhetési sötétzöld visszavesz egy kicsit
  az arcából.
  Ezzel a bűncselekménnyel alaposan lejáratódtak.”
 • 3. gyorildy 2011. július 31. 13:48
  „Ajánlom segítségnek a debreceni zöldeket is!!! Hajrá!!

  ű”
 • 2. révfaluiszúnyog 2011. július 30. 19:40
  „Lassan a leendő Tivadarka Zamata kocsmának helyet adó váralagút is elő fog kerülni!”
 • 1. DON 2011. július 30. 13:26
  „jó reggelt kedves elempé!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionmentés miatt torlódás az M1-esen

Mintegy 10 kilométeres a kocsisor az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán. Tovább olvasom