Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

LMP: Fekete- helyett zöldmunkát

Győr - Öt év alatt ötmillió új munkahely teremtéséért gyűjtöttek aláírásokat tegnap a Baross úti Csónakos szobornál.

A Lehet Más a Politika (LMP) elnevezésű csoportosulás, csatlakozva az Európai Zöld Párt (EGP) nemzetközi petíciós kampányához, Győrött is aláírásgyűjtésbe kezdett. A helyszínen a Csónakos szoborra egy zöld kendőt is felkötöttek, majd toborozni kezdték az aláírókat a járókelők köréből. Íveiken a név, a cím, a születési idő mellett az e-mail cím és a telefonszám feltüntetésére is hagytak helyet.

A párt tájékoztatójából kitűnik: az aláírásokat és az úgynevezett Zöld New Deal elnevezésű programot az EGP eljuttatja az Európai Parlamenthez, az Európai Bizottság új elnökéhez és a svéd EU-elnökséghez még az idei, koppenhágai ˝klímacsúcs˝ előtt.

Borbély Tamás megyei koordinátor a Baross úti Csónakos szobornál.
Borbély Tamás megyei koordinátor a Baross úti Csónakos szobornál.

Állítják, amellett, hogy a program alkalmas a klímaváltozás lassítására, a válságból is kivezeti az európai gazdaságot: fenntartható pályára állítja azt, sőt, a zöld ipari forradalom éllovasává teszi. Következményeként 5 év alatt – 500 milliárd eurós állami és magánbefektetéssel – ötmillió új munkahely teremthető és ismét megfizethetővé válik az energiafelhasználás. A részletek a www.lehetmas.hu honlap felkeresésével is hozzáférhetők. 

Olvasóink írták

  • 1. girzelda 2009. június 03. 19:34
    „A képen melyik keményebb ....? A fekete munkáltatást fel kell tárni közzé tenni ép úgy mint a szürkét! Persze, akkor sem lesz eredménye, mivel akiknek ezt kellene tenni azok valószínű érintettek ebben. És ennek a haszonlesői protekciója a csillagos ég!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliusban jön az első gép

Pápa–Győr - A Kisalföld információi szerint július végén érkezik az első amerikai repülőgép… Tovább olvasom