Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Lemondásra szólították fel az SZDSZ-es képviselőt

Lemondásra szólították fel mandátumáról Mohos Péter győri önkormányzati képviselőt a Szabad Demokraták Szövetsége Győr és környéke csoportjának ügyvivői, Tavasz Tibor, Tóth Józsefné, Sári-Zsarnovszki Edit, Hegedüs Szilárd és Takács András hétfőn.

A politikus a legutóbbi közgyűlésen jelezte, hogy kilép a liberális pártból, és függetlenként tevékenykedik tovább.

Az ügyvivők a Kisalföldhöz eljuttatott közleményben jelezték: Mohos Péter a 2006-os önkormányzati választáson listán jutott be a testületbe, azaz a választópolgárok bizalmát nem személy szerint ő élvezte, hanem a párt. Megjegyezték azt is, hogy lépése váratlanul érte őket.

A hatályos jogszabályok értelmében a listán bejutott képviselő nem köteles lemondani mandátumáról akkor sem, ha kilépett az őt eredetileg jelölő pártból, szervezetből.

Mohos Pétert tegnap megkérdeztük szándékairól, de nem kívánta kommentálni a közleményt.

Olvasóink írták

 • 1. Nahááát 2009. október 19. 22:40
  „Kisalföld mint jövőbelátó?

  2009.10.19. 15.24 : "Lemondásra szólították fel mandátumáról Mohos Péter győri önkormányzati képviselőt a Szabad Demokraták Szövetsége Győr és környéke csoportjának ügyvivői, Tavasz Tibor, Tóth Józsefné, Sári-Zsarnovszki Edit, Hegedüs Szilárd és Takács András hétfőn."

  Tehát az ügyvivők a mai nap szólították fel Mohos Pétert lemondásra. A Kisalföld pedig már tegnap megkérdezte ezzel kapcsolatban az érintettet: "Mohos Pétert tegnap megkérdeztük szándékairól, de nem kívánta kommentálni a közleményt."

  Ez ám az újságírás...

  Az már más kérdés, egy ilyen esetben egy "igazi" politikus azonnal, önként lemond. De hát itt sem esett messze az alma a fájától...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szita Zoltán táncháza

Különböző ünnepélyeken, jeles alkalmakkor táncházat tart Szita Zoltán néptáncoktató a győri Móra… Tovább olvasom