Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Lefokoztak több irodavezetőt

A győri közgyûlés két héttel ezelõtt határozott arról, hogy átalakítja a polgármesteri hivatal szervezetét.

A tizenegyből négy osztály irányítását bízza új emberre a győri városvezetés. A korábbi irodavezetők több mint egyharmadát lefokozzák. A győri közgyűlés két héttel ezelőtt határozott arról, hogy átalakítja a polgármesteri hivatal szervezetét. A korábbi 18 iroda helyett 11 osztály és 4 önállócsopor t működik. A döntés automatikusan azt jelentette, hogy valamennyi irodavezető megbízását visszavonták. Erre egyébként a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény értelmében bármikor indoklás nélkül lehetőség van.

A Kisalföld információi szerint a városháza vezetése leváltotta Mezzöl Ferencnét az adóiroda, Zadravecz Margitot a pénzügyi iroda, Vinglerné Baranyai Gyöngyit az önkormányzati és szervezési iroda és Helyes Pétert, a városépítési iroda éléről. (Utóbbi megbízott vezető volt Jezsó György tavaly októberi nyugdíjba vonulása után.) Tóth Nándorné, a kulturális iroda vezetője távozik: önálló kulturális osztály nem lesz, a kulturális csoportot pedig nem rá bízták. Hasonlóan járt Szabóné dr. Pimpedli Tímea közbeszerzési és Szívós Attila informatikai irodavezető.
Lapunk úgy értesült, hogy az érintettek kedden késő délután kapták meg az új felkérést: egyesek maradhatnak a helyükön, a többieknek jellemzően ügyintézői állást kínáltak fel. A változások tegnap léptek hatályba.

A többi osztály vezetésével a régi embereket bízták meg, bár van, aki még nem döntött, elfogadja-e az újbóli kinevezést. Maradhat Székely Győző (építéshatósági osztály), Nagyné dr. László Edit (közigazgatási), Papp András (oktatási és kulturális), Kolonics Erzsébet (vagyongazdálkodási), Révi Zsolt főépítész (stratégiai és városfejlesztési), Páternoszter Piroska (népjóléti), valamint Benedeczkiné Bartos Judit (gyámügyi). Folytathatja munkáját, de irodáját csoporttá „minősítették le" Iklódi Emilnének (ellenőrzési), Szekeres Györgynek (környezetvédelmi), Wajzer Gábornak (lakás) és Horváth Kis Andrásnének (munkaügyi).

Két osztályon az eddigi helyettes lépett előre: Mező Tímea az adó-, Tóth Béla a pénzügyi osztályt vezetheti. A városépítési osztályt Tóthné Papp Terézia eddigi beruházási mérnök „kapta meg". Igazán új embernek csak dr. Csörgits Lajos, a polgármesteri kabinet jogásza számít, aki az önkormányzati és szervezési osztályt vette át.

Dr. Papp László jegyző kérdésünkre arra hívta fel a figyelmet: a volt vezetők a köztisztviselői törvény értelmében hat hónapig még a régi illetményüket kapják, és csaknem minden érintett esetében „tompították" a bércsökkenés mértékét. Megjegyezte azt is, hogy a jogszabályokat betartva a felkínált álláshelyek a végzettségeknek megfelelők.

Korábban >>

ŰHivatali átalakítás kérdőjelekkel (2007-02-08) >>
Borkai átvette a városházát (2006-10-06) >>
Átszabták a városházát (2007-02-09) >>

Olvasóink írták

  • 1. beata 2008. augusztus 09. 13:36
    „dzien dobry poland/ szekeres gyorgy abony ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal dönthetnek a dunaszentpáli töltésről

Jó okunk van bízni abban, hogy 2010-ig, de inkább 2011-ig nem lesz az öt évvel ezelőttihez hasonló áradás, amely a mértékadó – 1954-es – vízszintet egy méterrel haladta meg. Optimális esetben ugyanis ekkorra készülhet el a töltés Dunaszentpál és Mecsér között, amely Győrig az egész alsó-szigetközi részt óvja a Mosoni-Dunától. Reméljük tehát azt is, hogy idén már nem lesz jelentős csapadék az Alpokban. Tovább olvasom