Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Látványos panorámakép a szinte teljesen kész győri Dunakapu térről

Az utolsó simítások, egy trafóbeszerelés és a próbaüzemek vannak hátra, hogy elkészüljön a győri Dunakapu tér. Sok fotó!
 
Március 23-án kezdődik a felújított Dunakapu tér, az alatta lévő mélygarázs és a Móricz Zsigmond rakparton futó korzó műszaki átadás-átvételi eljárása – mondta el Németh Zoltán, a beruházás projektkoordinátora a Kisalföldnek.

Már csak az utolsó simításokat kell elvégezni – például takarítani, burkolati jeleket felfesteni, a tér beléptető rendszerét befejezni –, nagyobb feladat pedig egyedül az E.ON-ra vár: a cég jövő csütörtökön szereli fel a Dunakapu tér 7. számú épületben azt az új trafót, amely a mélygarázs automata tűzoltó berendezésének tartalék áramforrását biztosítja. Enélkül nem lehetne megnyitni a létesítményt. A munka miatt a környéken aznap hosszabb ideig áramszünet lesz.

A látványos panorámakép a fotóra kattintva nagyítható!

Panorámakép: Bertleff András
Panorámakép: Bertleff András

Németh Zoltán szerint így legkorábban március 16-án kezdődhet meg minden olyan próbaüzem, amelyet eddig áram híján nem tudtak elvégezni. Ez időigényes folyamatnak ígérkezik, a háromszintes óriásparkolóban például a ventilátorokat minimum 72 órán át kell folyamatosan működtetni. Kisebb hibajavítások is szükségessé válhatnak.

„A használatbavételi eljárás a műszaki átadás-átvételi eljárással együtt indítható. Optimális esetben – a hatóságok gyorsaságától függően – így április közepére kaphatja meg az önkormányzat és a mélygarázs építtetője, a Győr-Szol Zrt. a használatbavételi engedélyt, amely legkorábban május közepére, végére válhat jogerőssé.Szinte teljesen kész a Dunakapu tér. Fotók: Bertleff András

A témához kapcsolódik, hogy a Kisalföldet két hete megkereste egy olvasó, panaszolva: a korzó építésekor az új úttest és az épületek között átkötő járdák is készülnek, de nem a bejáratokhoz vezetnek. „Mentő, költöztetés vagy egyéb ok esetén a hóban, sárban hogyan lehet majd az úttestről a házakba bejutni?" – tette fel a kérdést.

A felvetést továbbítottuk Németh Zoltánnak, aki elmondta: a javaslat hatására a Móricz Zsigmond rakpart 4. számú épület bejáratához építenek egy új, korábban nem tervezett átkötő járdát az úttestig. A többi ingatlannál megítélésük szerint a néhány méteres kitérő nem jelent nagy problémát a lakóknak.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmes levelet is találtak a visszavitt könyvtári könyvekben Győrben

A könyvtárosok találtak még egy levél gyógyszert, orvosi receptet, vonatjegyet, színházbérletet is.… Tovább olvasom