Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Közgyűlés Győrben: javítana a gallyazásokon az önkormányzat

A lakosságot gyakran bosszantó fagallyazások is szóba kerültek a győri közgyűlés szerdai ülésén.
Két nagy közműszolgáltató számolt be tevékenységéről a győri képviselők előtt szerdán. Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. által készített dokumentum szerint hogy 11 helyen végeztek vagy kezdenek meg vezetékfelújítást a városban idén. Jövőre 1,7 kilométeren terveznek munkálatokat, így a Csokonai, a Kiss János, a Mónus Illés, a Kossuth és a Gárdonyi utcában.

Az E.On Észak-dunántúli Áramhálózat Zrt. tájékoztatója azt tartalmazta, hogy a vállalat idén 596 millió forintot költ beruházásra a megyeszékhelyen az új fogyasztói igények kielégítésére, illetve saját fejlesztésként.  Az ülésen kiderült, hogy Győr javítani szeretne az áramhálózat miatt végzett gallyazások minőségén. Jelenleg az önkormányzat és a cég között tárgyalások folynak arról, miként lehetne ezt elérni. Köztudott, hogy a lakosság gyakran illeti kritikával, ahogy a fákat a vezetékek környezetében megmetszik. Fűke Péter településfejlesztési főosztályvezető a közgyűlés után lapunk kérdésére elmondta: a cél az, hogy ezen munkálatok elvégzése során ne csak az életveszély elhárítása és a hálózat működőképességének fenntartása legyen fontos, hanem kertészeti-szépészeti szempontokat is vegyenek figyelembe.

A közgyűlés nagy többséggel elfogadta a költségvetés első féléves végrehajtásáról szóló előterjesztést, amely többek között azt tartalmazta, hogy nyilvántartásba vettek csaknem 9,8 milliárd forintnyi tavalyi pénzmaradványt. Az önkormányzat 31,7 milliárd forint bevételre tett szert idén június végéig, és 16,7 milliárd forintot költött el. Erre hivatkozva Pollreisz Balázs, a Magyar Szocialista Párt és az Együtt alkotta Győri Baloldal frakcióvezetője annak megfontolását kérte, hogy decemberben kapjanak egyszeri százezer forintos jutalmat azok a közalkalmazottak, akik nem keresnek havi nettó százezer forintot. Borkai Zsolt polgármester (Fidesz–KDNP) azt mondta, megnézik, mit tehetnek.

A napirendi pontok tárgyalása előtt a polgármester emléklappal ismerte el Kiss János tevékenységét abból az alkalomból, hogy 25 éve vezeti a Győri Balettet.
Fotó: Oláh Jakócs Péter
Fotó: O. Jakócs Péter

Az ülés végén Fodor Roland (Jobbik) bejelentette, hogy pártja akciót indít azért, hogy a Győrt Székesfehérvárral összekötő 81-es főutat kétszer kétsávossá bővítsék, településeket elkerülő szakaszokkal.

A közgyűlésen egyébként a Demokratikus Koalíció két képviselője a felfüggesztett Népszabadság szerkesztősége melletti kiállásként olyan pólóban vett részt, amelyen a napilap neve és a „Sajtószabadságot!" felirat volt olvasható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekültek utaztak tehervonaton, Gönyűn volt a végállomás - fotó

Menekültek utaztak tehervonaton, Gönyűn volt a végállomás - fotó
A gönyűi kikötőbe szállított acéltekercseket - és mint utóbb kiderült, hét külföldi férfit is - egy… Tovább olvasom