Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Közbeszerzés: két törvénysértés

Két Győr-Moson-Sopron megyét érintő elmarasztaló határozatot hozott a múlt héten a Közbeszerzési Döntőbizottság.
A szervezet honlapjáról kiderül, hogy a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházra félmillió forintos bírságot szabtak ki. Az egészségügyi intézmény tavasszal írt ki tendert a „sürgősségi egészségügyi ellátás fejlesztése a Hármas Duna Vidék Eurorégióban a Győr–Dunaszerdahely tengely mentén", európai uniós támogatással megvalósuló projekt kapcsán. A jelentkezőktől többek között egy tanulmány és egy egészségterv elkészítését, konferencia, szeminárium, képzés megszervezését, valamint a projektmenedzsmenti feladatok ellátását várták.

A nyertes a budapesti Integra Consulting zrt. lett, 46.100 eurós (mintegy 14 millió forintos) árral. A szerződést április végén kötötték meg vele.
A döntőbizottság múlt héten kelt határozatában megállapította, hogy a cég a projektmenedzsmenti feladatokra kirívóan alacsony (100 eurós) ajánlati árat adott meg, amiről a kórháznak kötelessége lett volna indokolást kérni. Az egészségügyi intézmény hibázott akkor is, amikor nem nyilatkoztatta a három pályázót arról, hogy esetükben nem állnak fenn a kiírásban meghatározott kizáró okok.

A döntőbizottság ugyancsak a múlt héten megsemmisítette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közbeszerzési pályázatának eredményét. Az állami tulajdonú társaság az épülő Audi-gyár körbejárását biztosító leendő út mérnöki feladatainak elvégzésére hirdetett tendert júliusban. A cég a budapesti Főber zrt.-t hirdette ki győztesnek 67,8 millió forintos árral októberben. Csakhogy a bizottság úgy találta: a nyertes szakmai ajánlata nem felelt meg mindenben a kiírásnak, így ki kellett volna zárni az eljárásból.

A testület határozatában azt is leszögezte: a 44 millió forintos, legalacsonyabb árat megadó Transinvest-Budapest kft. kizárása ugyanakkor jogszerűtlen volt.

Olvasóink írták

  • 1. Közbeszerzésfigyelő 2011. december 12. 13:44
    „Érdekes cikk, ezzel kapcsolatban mindenki figyelmébe ajánlok egy online közbeszerzés figyelő szolgáltatást. Naponta cégreszabva küldenek értesítéseket e-mailen a kiválasztott témakörből. Az www.kozbeszerzes-online.hu oldalon most ingyenesen kiprobálhatja szolgáltatásukat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi betlehemes találkozó a hétvégén Győrött

Az adventi ünnepkör kiemelkedő eseményét, a betlehemezés tradícióját elevenítik fel játékukkal a… Tovább olvasom