Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Környezettudatossá nevelődő lakosság

Múlt hét pénteken tartották a Környezetvédelmi világnapot. Városunkban is számos programmal hívták fel a lakosság figyelmét erre az ENSZ által 1972-ben indított kezdeményezésre, amely nem csupán egy újabb ünnepnap, hanem tényleges elkötelezettséggel járó eseménysorozat.

Valójában mindenki ˝megüli-e˝ ezt a napot? Tiszteletben tartja-e a természeti értékeket, vagy ugyanúgy kárt tesz bennünk, szennyezi azokat, mint az év bármely más napján?

A lehetőség adott a szelektív hulladékgyűjtésre
A lehetőség adott a szelektív hulladékgyűjtésre

Vannak olyan szervezetek, vállalatok, amelyeknél nem tapasztalható eltérés, és az állandó figyelmeztetések ellenére sem tartják szem előtt bolygónk érdekeit. Az útépítéseknél, vagy egy újabb bevásárlóközpont felhúzásánál legkisebb mértékben sem veszik figyelembe a környezeti szempontokat.

A városban egyre több helyen jelennek meg rendezett virágágyások
A városban egyre több helyen jelennek meg rendezett virágágyások

A lakosság körében viszont pozitív változások tapasztalhatóak: kímélőbb magatartást tanúsítanak a lakóhelyük élővilága felé, egyre kevesebben szemetelnek az utcákon, az illegális hulladék mennyisége is csökken és a szelektív hulladékgyűjtés is népszerűbbé válik - a Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa szerint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I. Téti Rock Fesztivál: Piramis, Lord, Beatrice

Tét - Tóth Gabi, Kerozin, Lord, Beatrice, Piramis... többek között ők is fellépnek a hétvégén… Tovább olvasom