Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kínai bolt a Kontúr helyén

Újabb kínai üzlet nyílik Győrött, méghozzá a Bajcsy-Zsilinszky út és a Baross út sarkán, mondhatni, a belváros kellős közepén. Mint tudvalévő, a Kontúr tizenöt üzletét felszámolja, s a lakásfelszerelési bolt októbertől már az olcsó ruhák és cipők boltja lesz.
Csupán kósza hír volt, de a Kontúr-üzletlánc vezetése pénteken a Kisalföldnek megerősítette: kínai üzlet lesz a Baross úti bolt helyén. A konyha-, lakás- és fürdőszoba-felszerelést kínáló üzlet egyike annak a tizenötnek, amely megszűnik november végéig.

A Kontúr „átszervezésének" gazdasági okai vannak, mint korábban a vezetőség nyilatkozott: a kevésbé jövedelmező üzletágat felszámolják, erőiket a gazdaságilag előnyösebb vállalkozásokra koncentrálják.
Ney Ferencnétől, a győri Kontúr Lakásfelszerelési Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, egy hónap múlva már egy kínai vállalkozó bérli a város tulajdonában lévő üzlethelyiséget.

A Kontúrnak ezenkívül hét üzlete van Győrött, november végéig átadják azokat új használóik nak, akiknek kilétéről Ney Ferencné egyelőre nem nyilatkozott.

– Számos szándéknyilatkozat érkezett hozzánk – ezekről nem szeretnék többet elárulni –, a lényeg, hogy a legjobb ajánlatot egy kínai vállalkozó tette – magyarázza az ügyvezető igazgató. – A helyiség különösen kedvező helyen van, s mivel mi is a várostól béreljük, s adjuk tovább albérletbe, a bérleti díj is eszerint alakul. A számunkra legkedvezőbb ajánlatot ez a vállalkozó tette – tájékoztat az igazgató.

Néhány környező üzletbe is betértünk, az alkalmazottak és vezetők nem fogadták kitörő örömmel az újabb olcsó cipő- és ruhaüzlet érkezését, a legkisebb lelkesedést nyilván a másik kínai üzletben tapasztaltuk.
Ugyanis éppen a megszűnő Kontúrral szemben már nyílt egy hasonló áruház.

Úgy tűnik, mintha Győrött a kínaiak között folyna a legnagyobb konkurenciaharc. Információink szerint az egykori könyváruház helyén nyílt ruhabolt így is kellően megsínylette, amikor kínai üzlet nyílt a megyeházánál. De a forgalomra így sem lehet panasz, hétköznap mintegy hétszáz, hétvégente kétezer vásárló fordul meg itt naponta. Persze nem tudni, hogy mit tesz majd az olcsó ruhára vágyó győri polgár, amikor végigmegy a Baross úton és a nagy múltú korzó közepén balra is, jobbra is olcsó cipők díszítik a kirakatot. Győrött jelenleg már körülbelül tíz hasonló boltot találunk.

Németh Iván, a város főépítésze szerint városképi szempontból mellékes, hogy valahol milyen bolt működik, a rendezetlen kirakat sehol, semmilyen körülmények között sem emeli a város színvonalát. Ebből a szempontból viszont mindegy, hogy valaki mit árul, még ha sokakban él is az az elképzelés, hogy az egyre több olcsó ruha, cipő rontja az összképet a város közepén.

A kínai vállalkozó egyelőre nem kívánt nyilatkozni lapunknak, úgy tudjuk, hogy Győrött eddig még nem nyitott üzletet. Új boltjával kapcsolatban Wajzer Gábor, a győri lakás- és helyiségiroda vezetője elmondta, a város nem szól bele abba, hogy egy-egy bérlő kinek adja ki a helyiséget, ha a tevékenységi kör összefér a hellyel szemben támasztott alapvető elvárásokkal. Vagyis kaszinót például nem nyithatna a kínai vállalkozó a Kontúr helyén. A szándéknyilatkozatok között ilyen esetben a bérlő válogat, s a beköltöző albérleti joga öt évre szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénket is fenyegeti jövőre a lepkeinvázió

Vagy 70 ezer hektáron okoztak idén tavasszal számottevő pusztítást az erdei gyapjas lepke hernyói a… Tovább olvasom