Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Kicsi kórházaink az élmezőnyben

Győr-Moson-Sopron - Megszületett a végeredmény a tavalyi esztendő legjobb egészségügyi intézménye után kutató „Az év kórháza" versenyen. Az érdeklődők a Házipatika internetes oldalán voksolhattak, megyénkben a legjobb a kapuvári kórház lett.
Az immáron négyéves hagyományra visszatekintő versenyen ezúttal is október 1-től a tavalyi év utolsó napjáig szavazhattak az érdeklődők a hazai önkormányzati vagy állami fenntartású kórházra és klinikára. Az egészségügyi intézményeket öt kategóriában – orvosszakmai ellátás, ápoló- és szakszemélyzet, kórházi infrastruktúra, ellátás, környezet és tisztaság – egytől ötig terjedő skálán lehetett értékelni.


Megyénkben összesítésben a legjobb eredményt a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet érte el, a 238-as mezőnyben nyolcadikként végzett. Az összesített listán a csornai Margit Kórház a 9., a soproni Erzsébet-kórház a 16., a Soproni Állami Szanatórium a 67., a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a 74., a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a 81. helyet érdemelte ki. Az orvosszakmai ellátás értékelésénél a kapuvári kórház a 4., a csornai kórház a 6., a soproni kórház a 20., a győri kórház a 22., a mosonmagyaróvári intézmény a 89., a Soproni Állami Szanatórium a 94. lett. Az ápolás és szakszemélyzet kategóriában a Lumniczer-kórház a 6., a Margit Kórház a 7., az Erzsébet-kórház a 23., a Petz Aladár-kórház a 69., az állami szanatórium a 72., a Karolina Kórház a 102. lett. A kórházi infrastruktúra kategória eredménye: Kapuvár 5., Csorna 6., Sopron 10., Mosonmagyaróvár 69., állami szanatórium 72., Győr 90. Az ellátásra érkezett szavazatok összesítése után a listán az 5. helyre került a kapuvári kórház, a csornai a 7., a soproni a 21., a mosonmagyaróvári a 82., a Soproni Állami Szanatórium a 90., a győri kórház a 96. lett. A környezetet és a tisztaságot vizsgálva is megyénk kisebb kórházai végeztek az élen. A szavazók a leghigiénikusabb környékbeli intézménynek a csornai Margit Kórházat ítélték, a 7. helyen végzett.


A kategória további eredményei: Lumniczer-kórház 9., Erzsébet-kórház 19., állami szanatórium 54., a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a 83., a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a 173.

Olvasóink írták

 • 3. xyz01 2009. január 25. 11:08
  „Nekem a móvári Karolina az első helyezett pedig győri(győrújbaráti) vagyok....
  Sok esetben a magánrendelés(győrben) rosszabb az ottani alapellátásnál ,bánásmódnál,hozzáállásnál!
  Szabad orvos választás van gyerekek...”
 • 2. elemér 2009. január 25. 09:37
  „Ja aztán egyáltalán mit jelent ez ? Azt hogy az érdeklödök mire szavaztak. Na mégis kik voltak az érdeklödök ?”
 • 1. jani1961 2009. január 24. 07:36
  „Gratulálok!
  Nem szabadot volna leépíteni sem.Szükség van rá!Nagy a körzete.
  Rendszeresen karba volt tartva, Az országba sok helyűt nincs ilyen jó állapotú kórház.
  Szülészete,belgyógyászatja,sebészete és persze a gyerekosztály az idegen idelátogatókból is csodálatot váltott ki.
  Nem beszélve személyzetről,l magas szakmai tudásuk tiszteletet érdemel!
  Kár hogy a sok demonstrálás ellenére is elmarasztalták.
  Milyen kormány az aki az állampolgárai,választói polgárai érdekeit figyelmen kívül hagyja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romák a válság sodrásában

Győr - „Végzettség és szakma nélkül a gazdasági válság a jelenleginél is rosszabb helyzetbe… Tovább olvasom