Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kevesebb pénz jut a látássérülteknek

A vakok és gyengénlátók éves közgyűlésén a közel 600 tagot számláló megyei egyesület legfontosabb feladatairól döntöttek.

A tavalyi, közel 16 millió forint helyett idén 14 millió 600 ezer forintból gazdálkodhat a vakok és gyengénlátók megyei egyesülete, az érdek-képviseleti tevékenységre pedig pluszban pályázni kell. Ennek hátterében az államtól kapott támogatás leosztásának megszűnése áll, a szolgáltatást célzó feladatokra pedig januárban pályázni lehetett.

Megyénkben legalább 1200-an kapnak fogyatékossági támogatást, vakjáradékot, az egyesület pedig 598 tagot számlál, azaz csak minden második sorstárs kapcsolódik így vagy úgy a közösség munkájába. A gyengénlátók semmilyen támogatást nem kapnak, pedig számuk meghaladhatja a 2200-at. Laczi Tamásné elnök kiemelte, beadványok, kérelmek kitöltésében szívesen segédkeznek nekik is a Bartók Béla út 25. szám alatt és a Szigethy Attila út 109. szám alatt lévő rehabilitációs központ őket is várja.

A látássérültek az érdekvédelmi, ismeretterjesztő munka mellett számos programot is terveznek. Az Első Győri Lions Club segítségével kialakított rehabilitációs központ nem csak a megyebeli sorstársakat fogadja – a tapasztalatokat pedig rövidesen országosan összegzik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy sikerű koncert - Rigó Ronald telt ház előtt játszott

Rigó Ronald virtuóz játéka kedden magával ragadta a közönséget Győrben az egyetemi… Tovább olvasom