Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Két előadásnyi mozdulatművészet

Győr - Két előadással szerepel a Magyar Mozdulatművészeti Társulat a Petőfi művelődési házban. Pénteken a Karnevál című mesejátékot, szombaton a Káin–Ábel című táncdrámát mutatják be.
Hangulatos és nem hagyományos előadásra számíthatnak pénteken azok az óvodás, kisiskolás gyerekek, akik délután 2 órától a Magyar Mozdulatművészeti Társulat Karnevál – Az állatok farsangja című mesejátékára érkeznek a Petőfi Sándor Művelődési Házba. A klasszikus zenékre készült táncdarab a mozdulatművészet nyelvén jeleníti meg Az állatok farsangját. A közönség nem a megszokott, hagyományos történetmesélésre számíthat, olykor vicces, olykor tanulságos, sőt, látványos, több szálon futó játék színesíti a darabot, amelybe a gyerekeket is bevonják.

A társulat szombaton este 7 órakor pedig a Káin–Ábel című táncdrámáját mutatja be a Petőfiben. Az ismert, klasszikus történet sajátos adaptációjának lényege, hogy „annyi év után sem szűnt meg Káin dühe. A testvérgyilkosság folytatódik. Nagyjából úgy, mint ahogy már a történelem kezdetén a bibliai mondák tanúsítják." A számos hazai és külföldi kitüntetéssel elismert darab rendezője és koreográfusa Horváth Csaba Harangozó-díjas művész. Előadók Fenyves Márk és Pálosi István.
Petőfi művelődési ház: Mesejáték a gyerekeknek, táncdráma a felnőtteknek

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gospelörömkoncert a Bartókban

Győr - Magyar, osztrák, német, kameruni, nigériai, jamaicai, angol és egyesült államokbeli tagjai… Tovább olvasom