Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kerti bútorból nem mindig az egynyári az olcsóbb

Ahány boltban ellenőrizte a kerti bútorok árusítását a fogyasztóvédelmi hatóság megyénkben, annyi helyen talált hibát.
Csak három olyan kisvállalkozást találtak a fogyasztóvédelmi felügyelők, amelyik kerti bútorokat is kínál, ezért főként áruházláncoknál jártak. Tizennégy helyen ellenőriztek és mindenhol találtak hiányosságot. Gunyhó Szilvia, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének felügyelője elmondta, tízezer forint feletti árnál ezekre a termékekre jótállási jegyet kellene adni, de ha nem kapnak a vevők, a blokkot megőrizve akkor is élhetnek jogaikkal. Felhívta a figyelmet: legyen gyanús, ha a használati utasításon nem szerepel a karbantartásra vonatkozó tájékoztatás és az, mire alkalmas a szabadtéri bútor, csak háztartásokban vagy közterületen is lehet-e használni. Ilyen információk hiányában a reklamáció is nehezebb lehet.

Az egyik üzletben a kerekes napozóággyal az volt a gond, hogy nem hívták fel a vevők figyelmét arra, nem lehet akkor tolni, ha valaki fekszik rajta. A felügyelők máshol egy összecsukható széket meg is vettek és mintaként a hatóság fővárosi laborjába küldték. Ugyan nem kellett veszélyesnek minősíteni, de szembetűnően „egynyári termék".

– A kerti bútor mindenképp nagyobb kiadást jelent, érdemes a vásárlóknak tartósabb darabokat választaniuk. Persze a jobb minőség jellemzően drágább, de a legdrágábbnak az az olcsón vett holmi számít, amit túl hamar javíttatni kell – mondta el dr. Szopka Zsolt, a megyei felügyelőség megbízott igazgatója és hozzátette: valószínűleg mindegyik üzlet bírságra számíthat, ahol vizsgálatot folytattak. A mértéke függ a kereskedelmi egység bevételétől és attól is, korábban kellett-e már büntetni hasonló szabályszegés miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pöttyöt és lázat hozott a június

Sajnos jó pár kisgyerek nem lehet ott az idei évzáró ünnepségen, mivel mintegy negyedével-ötödével… Tovább olvasom