Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

KDNP: nem aktuális a lakossági részvény

Győr - A Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezete kitart amellett, hogy a győri önkormányzat tulajdonában és résztulajdonában lévő cégeket holdingba kell összevonni – hangzott el a tegnapi győri sajtótájékoztatón.
Sík Sándor, a KDNP győri frakcióvezetője, a közgyűlés tulajdonosi bizottságának tagja hangsúlyozta: szeretnék, ha Borkai Zsolt polgármester meg tudná valósítani ezt az ígéretét. Kijelentette: nincs szó a cégek privatizációjáról, ami legfeljebb úgy került szóba részükről, mint „húsz évvel későbbi" lehetőség. Megjegyezte: a holding nem a magánosítás előszobája, hiszen az érintett társaságok tulajdonrészét a mostani kft.-k esetében is eladhatná a város, ha akarná.

Havasi Ferenc elnök elmondta: meglepődtek az indulatokon, amelyeket ez az ügy felkorbácsolt. Szerinte mindenkinek abba kellene hagyni az üzengetést, és többpárti egyeztetésre lenne szükség.

Ottófi Rudolf alpolgármester kifejtette: a holding létrehozásával akkora vagyonkoncentrációhoz juthat a város, amivel jelentősen megnő a cég hitelképessége és hatalmas beruházások kezdődhetnek el. Hozzátette, holding privatizációjára még sehol nem került sor.

A Kisalföld felvetésére, miszerint a KDNP nemrégiben kiadott programjában szereplő mondat (az új cég megalapítása során 50 + x százalék erejéig a város, a többi részben a városlakók juthatnának részvényekhez) mégiscsak privatizációt sejtet, Havasi Ferenc kijelentette: ezt a pontot – látva a társadalmi támogatottság hiányát – már nem tartják aktuálisnak. A politikus egyúttal felkérte az önkormányzati képviselőket, nyilatkozzanak arról, választott tisztségükön túl van-e más, szerződéses jogviszonyuk az érintett cégekkel.

Herkely Ákos önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy a KDNP győri szervezete a jövő szombaton délelőtt tíz órától este hatig a győri megyeháza előtti téren „jelképes áron" virslit, forralt bort és üdítőt árusít. A bevételből a győri gyermekotthont támogatják. Utána a Richter Teremben a Keresztény Értelmiségiek Szervezete rendhagyó estjére kerül sor, ahol a KDNP programját is bemutatják.

Horváth Lajos, a 112 gyermeket és fiatalt nevelő intézmény vezetője elmondta: a szűkülő állami normatívák mellett nagy szükségük van az ilyen segítségre.

Olvasóink írták

 • 6. joco 2007. november 13. 06:38
  „Na de kik ezek a "KPND"A Fidesz hátán belovagoltak-mindenhol, parlament. stb- a hatalomba. Most tesszik a z okos és tömeg bázissal rendelkező pártot, pedig csak egy kis pártocska, tömeg és hátér nélkül”
 • 5. laca 2007. november 12. 12:34
  „Jancsó úr és köre lenyúlási szándékához asszisztál a KDNP és a polgármester is. Ma már porondra is lépett őméltósága. Ott van ám az igazi lóvé, nem a felügyelő bizottságok pár tízezrében!”
 • 4. kíváncsi 2007. november 11. 17:10
  „A Fidesz magának kereste a bajt: miért nem indított saját embert polgármesternek ? Azt jobban kordában tudná tartani.
  Saját jogon megválasztott polgármestert meg nem célszerű (politikailag) pont a jelölő szervezetnek nyilvánosan cseszegetni. Bár ehhez egy kis polgári viselkedést kellene először tanulni, nem pedig úgy viselkedni, mint most a fiúknak.”
 • 3. győri polgár 2007. november 10. 14:58
  „Tanulság a Fidesz-nek arra, hogy 2010-ben nem szabad egy listán indulnia a magamutogatós 0 %-os KDNP-vel.”
 • 2. Fiatp 2007. november 10. 13:12
  „Gazemberek! Most nem aktuális, majd akkor ha már létrehoztátok a holdingot. Kibujt a szög a zsákból. Ottófival együtt takarodjatok.”
 • 1. ani 2007. november 09. 21:14
  „Ha egyszer létrehozzá a holdingot már csak 1 lépés a privatizáció és ki tudja kik leszenk képviselők 2010-ben. A KDNP-sek a maguk erejéből biztosan nem. Nincs olyan , hogy lakossági részvény, bárki megveheté ezeket a részvényeket pl Debrecen is. A beruházások most sem azon múlnak , hogy nem hitelképesek a cégek, a hőszol milliárdos hitelt vett fel gond nélkül és a város önmaga is vehet fel bármikor.Aról szóla történet ki ülhet be az új cég vezetésébe mert azoknak nagyobb hatalmuk lesz mint most egy alpolgármesternek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgármestert cáfolja a bizottsági elnök

Győr - A pénteken megjelent „Nem kellett a pénz a városnak?" című cikkben Borkai Zsolt győri… Tovább olvasom