Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Jövőm Győrben

Már régóta gondolkozom azon, milyen lehet a szüleimtől, a szülővárosomtól távol egy másik helyen élni, önállóan. Eddig olyan hihetetlennek és távolinak tűnt, de most készülve az érettségire, már nem is olyan lehetetlen.
A felvételi lapomat leadásakor el kellett gondolkodnom, hogy melyik egyetemet és melyik várost választom további tanulmányaim színhelyéül. Nem volt könnyű feladat, hisz csak most lettem felnőtt és nehéz egy ilyen nagy horderejű döntést jól meghozni, mert mégiscsak a jövőmről van szó. De a határidő lejárt, és én több diákkal egyetemben Győrt jelöltem meg, mert ez az a város, ahol szeretnék élni és tanulni.


Hogy hogyan képzelem el győri tanulmányaim? Ez egy igen nehéz kérdés, mivel még sosem éltem egyedül, a szüleimtől távol, tőlük függetlenül, ezért ez egy teljesen új élmény lesz számomra. Bár konkrét elképzelésem nincs, csak sejtéseim vannak, mégis sok reményt fűzök a városhoz, mivel a szüleim is itt tanultak, és sokat meséltek „a Folyók városáról".

Én magam is jártam már ott többször is, de egy dolog odalátogatni és más ott élni. Az elején biztos nehéz lesz megszokni az új környezetet, a pörgős életvitelt, a felügyelet nélküli életet, és félig már saját lábra állni.
Én a Széchényi István Egyetemre jelentkeztem közlekedésmérnöki karra. Matekos osztályból kikerülve remélem, hogy sikeresen képes leszek elvégezni az egyetemet szorgalommal, kitartással és egy kis szerencsével is.


Két vizsgaidőszak között szeretném felfedezni a várost és mind a főiskolán, mind azon kívül is szeretnék sok barátot szerezni. Jó lenne nagy társasággal elmenni szórakozni, és persze egymást segíteni a tanulásban. Emellett természetesen minden erőmmel kutatni fogom a nagy Ő-t és a szerelmet. Hosszú sétákat tervezek tenni a Duna parton, andalogni és flörtölni hol a kacsákkal, hol pedig az egyetemistákkal.

Remélem, hogy tanulmányaim alatt tudok időt szakítani majd az írásra is, hisz ez vált az egyik szenvedélyemmé. Az az álmom, hogy az egyik írásomat egy könyvesbolt kirakatában láthassam. Emellett szeretnék rengeteg könyvet is elolvasni szabadidőmben.
Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy sikeresen lediplomázzak, és ha ez sikerül, akkor Győrben szeretnék munkát kapni és itt gyökeret verni, ami azért is jó lenne, mivel rokonaim laknak a várostól nem messze, így őket is gyakrabban láthatnám.

Győr emellett közelebb van Pesthez, mint szülővárosom és nagyobb város is, így több lehetőségem lenne munkát vállalni és családot alapítani. Mivel a mérnöki pályát választottam, és mivel Győr egy dinamikusan fejlődő ipari központ, ezért nagy esélyem van az elhelyezkedésre.

Szeretném a Kultúra Magyar Városának macskaköves utcáit róni, bejárni a sétáló utcákat és megkóstolni minden ízű fagylaltot, szurkolni a kézilabdacsapatnak, részt venni a koncerteken, a különböző fesztiválokon, megismerkedni a város építészeti remekeivel és műemlékeivel.
Egyszerűen szeretnék része lenni ennek a pezsgő, élettel teli városnak.

Olvasóink írták

 • 6. nita19930828 2012. április 21. 10:07
  „Első olvasásra is sok mindent elárul az írójáról. Nekem nagyon tetszik a cikk! :) Remélem felvesznek a hőn áhított egyetemre és a közlekedésmérnöki mellett lesz időd az írásra is,mert nagyon tetszik az a stílus ahogyan írsz. Szerintem meg pont az nagyon eredetivé teszi a cikket,hogy személyes vágyakról,álmokról is ír,így nem egy újabb monoton,unalmas írást olvashattam.”
 • 5. abuserpro 2012. április 20. 16:54
  „"A diákok feladata, hogy bemutassák, miért jó Győrben tanulni, milyen lehetőségeket rejt a város, milyenek a városban töltött diákévek."

  A fenti információt is figyelembe véve írtam, amit írtam. Ez az én véleményem, ahogy az is, hogy hiába 18 éves, hiába lány, a személyes vágyak említésénél tett néhány túlzó kikacsintás nem illett az összképbe.”
 • 4. volfmonika 2012. április 20. 15:16
  „18 éves lány esetében természetes, hogy személyes vágyakról is ír, természetesen ezek is köthetik Őt Győrhöz.”
 • 3. abuserpro 2012. április 20. 09:54
  „Korrekt lenne, csak sajnos nagyjából fele arányban van jelen, hogy miért is érdemes Győrben tanulni, a többi komponens a személyes vágyakról szól.”
 • 2. volfmonika 2012. április 19. 23:36
  „A cikk személyes hangulata ragadja magával először az olvasót. Kinga mélyen átérzi, hogy mennyi minden új dolog vár rá pár hónap múlva. Úgyis fogalmazhatnék, hogy a felnőtt élet első próbatételei lesznek számára ezek a kihívások.Persze az akadályok leküzdésében a szüleire, és a közelben élő rokonaira is számíthat. Reméljük, hogy az egyetemistával sikeresebb lesz a flörtölés, mint a kacsákkal (sütve az se rossz). Győrben jó föld van, ezért gyökeret ereszteni sem lesz probléma!”
 • 1. KimAngel 2012. április 19. 21:18
  „Bár kicsit távol élek Győrtől, a cikk meghozta a kedvem, hogy ha nem is ott tanuljak, de legalább ellátogassak a városba. A cikkíró főleg ezen mondata tetszik legjobban: "Hosszú sétákat tervezek tenni a Duna parton, andalogni és flörtölni hol a kacsákkal, hol pedig az egyetemistákkal."
  Nekem tetszett, a továbbiakban pedig sok sikert kívánok! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csányi Sándor, az OTP-vezére a győri színházban: Nosztalgiázás a legendás futballidőkről

A 2011/2012-es színházi évad nyári szünet előtti utolsó premierje április 14-én 19 órakor kezdődött… Tovább olvasom