Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Jó tanácsból mentőöv

Márciustól működik a banki és végrehajtási károsultak megyei irodája, ahol eddig legalább húsz különböző ügyben adtak tanácsot.

Az iroda munkája független a Banki Hitel Károsultjainak Egyesületétől.

A tanácsadás ingyenes, az iroda munkatársai a kistérségi társulások családsegítőiben vagy a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket. A Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodája az országos szolgálat része, munkájukhoz éppúgy hozzátartozik a tanácsadás, mint az érdekvédelem vagy a mentori szerep. Szükség esetén a végrehajtókkal egyeztetnek, a bankokkal is tárgyalnak.

Megkeresik a legoptimálisabb módot és időütemet a részletek visszafizetésére. A szolgáltatás, a tanácsadás ingyenes, a cél a ház vagy az autó megmentése, amelyhez a család részletfizetéseit, életvitelét elemezni kell. Ehhez szükséges a személyes segítségnyújtás.

Palágyi József megyei igazgató tájékoztatása szerint a legfontosabb, hogy a segítségre szorulók megtalálják őket. Az első hónap tapasztalata szerint szinte minden napra jutott egy-egy panaszos, többségük azonban közel áll a kilakoltatáshoz. Ezzel együtt az igazgató állítja, számukra nincs megoldhatatlan ügy, próbálnak időbeni haladékot kérni, egyeztetni a pénzintézetekkel. (Bővebb információval a 70/513-9908-as mobilszámon és a bankikarosultak.gyor@gmail.com elérhetőségen szolgálnak.)

Olvasóink írták

  • 2. Tabornok 2010. május 01. 18:35
    „"Palágyi József megyei igazgató tájékoztatása szerint a legfontosabb, hogy a segítségre szorulók megtalálják őket." Ezért nem írták ide az iroda címét.
    Márciustól működik a banki és végrehajtási károsultak megyei irodája, ahol eddig legalább húsz különböző ügyben adtak tanácsot." Hol???”
  • 1. Tabornok 2010. április 28. 21:05
    „Végre egy jó dolog, ami nem a bankárokat, hanem a szerencsétlen sorsú embereket segíti!
    Ki tudja megmondani, hogy a gengszterváltás előtti törvénykezésben, mi minősült uzsorakamatnak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelmeztető eredmények az egészségnapon

Több mint 130-an vettek részt az Arrabona Lions Club legutóbbi, harmadik egészségnapján. Az… Tovább olvasom