Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Javítják a piacozás körülményeit Téten

Használt cikkek, élő állatok és helyi élelmiszerek árusításának feltételeit is megteremti jövőre a téti vásártér működtetője.

Augusztus óta bérli a területet az önkormányzattól és már több fejlesztést végrehajtott a piac érdekében.

Az elmúlt években csökkent a téti vasárnapi szabadtéri árusítási alkalmakon az eladók és a vásárlók száma, ezért a városi önkormányzat a vásárteret tíz évre vállalkozónak adta bérbe, hogy ott a körülményeket javítva működtessen piacot.

Nagy János, aki a várossal megkötötte a szerződést, már számos fejlesztést végrehajtott és még többet tervez. Rendbe tette és kitakarította a sportpálya melletti területet, murvát rakatott le, így megszűntek a sáros részek.

A csapadékvíz elvezetését árokrendszerrel oldotta meg s már megvan a helye a parkolónak, amely több száz autó fogadására képes.

Nagy János vállalkozó gyakorlott a piacműködtetésben, Pápán, Sümegen is foglalkozott már ilyen feladattal és a celldömölki vásárt is üzemelteti.

Szerinte a válságban muszáj több helyen is dolgoznia, több lábon állnia és úgy véli, hogy Tét az új egészségház elkészültével tovább növelte vonzáskörzetét.

Így a város piaca a közeli falvak lakóinak kedvelt találkozóhelye lehet, ahol kedvező áron vásárolhatnak. Nagy János szerint nemcsak neki, a térségben élőknek is érdekük, hogy jól működjön, hiszen a vásárterek szerepe felértékelődik, amikor a többségnek kevesebb a pénze.

A piacon ugyanis alkudni lehet és a helypénzek kedvezőbbek, mint az üzletek bérleti díjai, így eleve olcsóbban kínálják portékáikat az árusok.

– Szépítjük, javítjuk a piacozás körülményeit és az eddigi látható változások következtében már nőtt az árusok száma, a megnövekedett kínálat pedig több vevőt vonzott.

Igazi fellendülést tavaszra várok, addigra meg akarjuk teremteni annak feltételeit, hogy a helyi termelők lebetonozott, fedett részen árusíthassanak zöldséget, gyümölcsöt, tejfölt, húst, savanyúságot is.

Jelenleg főként ruházati termékeket, táskákat, cipőket lehet kapni vasárnaponként reggel 8-tól délig a téti vásártéren, de jövőre a kisebb élő állatok vásárához is helyet alakítunk ki és használtcikk-piacot is szervezünk vasárnaponként és akár keddenként is.

Minderre az emberek anyagi körülményei miatt nagy az igény – fogalmazott érdeklődésünkre Nagy János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokszor zsúfolt a 6-os buszjárat Győrben?

A 6-os busz rendszeresen zsúfolt, az is előfordult, hogy nem fért fel az utas a vásárcsarnoknál a 10… Tovább olvasom