Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Javítás: a győri Ipar úti felüljáró az elsők között a sorban

Az elmúlt napokban ismét munkásokat lehetett látni az Ipar úti felüljárón. Közel 12 millió forintból a legszükségesebb karbantartásokat végezték el.
Győr: Ipar úti felüljáró – elsők között a sorban 

„Rozsdás acélszerkezetek, eltömődött víznyelő, hullámos aszfalt, hámló lépcsősor. Az 1977-ben átadott szerkezet teljes felújítása több százmillió forintba kerülne. Az egyetlen megnyugtató hír az, hogy statikailag megbízható." Ezt írtuk januárban az Ipar úti felüljáróról. Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke akkor elmondta: az Ipar úti a felújításra váró, önkormányzati tulajdonban lévő hidak listáján – a Kossuth híd után – első a sorban.

A szerkezeten naponta tízezres forgalom halad át. Szerkezetileg megfelelő, a közlekedőkben mégis más érzést keltenek az összképet romboló felületi korróziók, aszfalthullámok és a téli síkosságmentesítéshez használt só okozta felmaródások.

Az elmúlt napokban a hídszerkezet alsó és oldalsó síkjánál is kijavították a lehámlott betonfelületeket. Fotó: Bertleff András
Az elmúlt napokban a hídszerkezet alsó és oldalsó síkjánál is kijavították a lehámlott betonfelületeket. Fotó: Bertleff András


– A felújítási tervet készenlétben tartjuk, ehhez azonban több százmillió forintra volna szükség – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter. – Addig is, amíg lesz pénz az aszfaltpálya és szigetelés teljes, valamint a szalagkorlát részleges cseréjére, magasítására, korrózióvédelemre, a lépcső és a betonfelületek javítására, a vízelvezetés felújítására és a járdafelület cseréjére, illetve a nyomvályúk korrigálására, ügyelünk arra, hogy a szükséges karbantartási munkálatok ne szenvedjenek csorbát. Az elmúlt napokban kivitelezőink a vasbeton hídszerkezet alsó és oldalsó síkjánál kijavították a lehámlott betonfelületeket és só elleni bevonattal látták el, amiből a csigalépcsőre is jutott. A korlátra védőbevonat került. A munkálatok 11,4 millió forintba kerültek a hídfenntartási keret terhére. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul az Ajándékosztás játék, regisztráljon!

Minél több napon játszik, minél több ismerősének elküldi, annál nagyobb eséllyel nyer. Tovább olvasom