Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Játszóterek: májustól tilos a dohányzás

Győr - Már készülnek azok a táblák, amelyek május 1-jétől jelzik, hogy a győri játszótereken tilos a dohányzás – tájékoztatta a Kisalföldet Somogyi Tivadar, a város egészségügyért is felelős alpolgármestere. A politikus – aki maga is gyakorló orvos – elmondta: büszke arra, hogy a Fidelitas helyi csoportja kezdeményezésére a közgyűlés az országban az elsők között hozott ilyen tartalmú rendeletet.
Szerinte a rendelkezésnek több pozitív hatása lesz. Ezek közé sorolta, hogy a szülők nem mutatnak negatív példát gyermekeiknek, csikkmentessé válhatnak a játszóterek, valamint hogy a nem dohányzó szülők „törvényesen" kérhetik dohányzó társaikat, hogy nyomják el a cigarettát. Úgy vélte, mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy egészséges ifjúság nőjön fel.

„Türelmi idő nincs, május 1-jétől érvényes a tiltás. Habár a rendelet értelmében a szabályszegők harmincezer forintos bírsággal sújthatók, a cél nem ez, hanem az egészséges életmódra nevelés" – fogalmazott Somogyi Tivadar.

Olvasóink írták

 • 8. babyangyal 2011. április 27. 08:28
  „Azt gondolja bárki is ,hogy azért mert tiltják nem fog létezni dehogynem a drog is tilos mégis használják orvosok,ügyvédek és a politikusok is,és igen én dohányzom és fogok is kinek érzi magát fent a sok mocskos kétszínű tolvaj,hogy egy szaros törvény miatt leszokom hahaha.........”
 • 7. jirzi1 2009. április 18. 11:13
  „8
  Ő még kisgyerek lehet akit a kutyája visz le játszani .Biztos neki az lesz jó ha egyszer majd gyereke lesz hogy a homokozóba a saját kutyája szarából épít várat.De ha belegondoltok ez a Magyar Gárda sokat tehetne az ügyért .Leülnének a játszóterekre és figyelmeztetnék aki szemetel.Ha nem használ hívna rendőrt.Aki eddig nem szemetelt az nem is fog ,de ez fordítva is igaz.”
 • 6. nane 2009. április 18. 07:35
  „Whitepower kérlek szarjál inkább a saját házad környékén, a kutyáddal együtt és ha lehet kevesebb whitepowert fogyassz!”
 • 5. extradagadt 2009. április 16. 16:25
  „Kutyát sétáltatni/hugyoztatni/szaratni már vagy 50 éve tilos. Így 50 éve nincs se szar, se húgy, se kutyus a játszótereken. "Nem mutatnak negatív példát, csikkmentessé válhatnak a játszóterek, egészséges ifjúság, stb." Ezek nagyon ismerős jelszavak a hatvanas-hetvenes évekből. Elképzelem, ahogy a kedves nemdohányzó szülők, miközben a tiltó táblára mutogatnak, "törvényesen kérik" a kedves dohányzó szülőket, hogy dommáeeee...bammeg! A doktor urak meg azon gondolkodjanak el, hogyan lehetne valóban egészségesebb levegőjű játszótereket építeni. Ez alatt azt értem, hogyan lehetne elkreülni, hogy ne a legforgalmasabb, legbenzingőzösebb közlekedési csomópontok környékén épüljenek a "súlyponti játszóterek".”
 • 4. pityesz 2009. április 16. 13:59
  „Kinek a tőrvénye? kikre vonatkozik?Csak azokra akik a mai napig is be tartottak minden tőrvényt.Vagy azokra
  is akik a kis fákat ketté törik,Az emlék műveket meg gyalázzák.Az utcán el veszik a gyerek telefonját pénzét.
  Ki mer ezeknek szólni?Még a felnőtt embert is meg fenyegetik.........”
 • 3. Lillycat 2009. április 16. 13:27
  „#2
  Mit vársz azoktól, akik a saját házukban/körül nem tartanak rendet? Nyilván otthon is a földre szórják a csikkeket.”
 • 2. jirzi1 2009. április 15. 20:02
  „No végre valami jó hír.Írjátok meg hova lehet telefonálni ! A Marcal 1 játszóterein úgy elszaporodott a "kissebbségi " mozgalom ,hogy lassan nem látszanak ki az eldobált csikkből .Lehet ez a megszokott .De ha már a gyerekek között szívják a bagót legalább az 1m re levő kukáig eltalálnának. Bár én nem mernék nekik egyedül szólni de jó lenne rendre tanítani őket .Ja és ha már emberek közé jöttek a fürdés nem lenne 1 utolsó dolog mert rettentő büdösek ,főleg a gyerekeik.”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2009. április 15. 20:01
  „A rendelet önmagában nagyon jó, csak hát ki és hogyan fogja betarta(t)ni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit kíván Győr és Sopron? Villamost vagy bajnokcsapatot?

Győr-Sopron - Vajon mitől lenne jobb az élet a megye két legnagyobb városában? Győrben a… Tovább olvasom