Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Invokáció 2011 - Grafikai és kisplasztikai kiállítás Győrött

Invokáció 2011 címmel grafikákból és kisplasztikákból nyílt kiállítás pénteken Győrött a Napóleon-házban a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége rendezésében.
A tárlaton csaknem 70 művész vonultatja fel színes és  fekete-fehér grafikáit, továbbá fából, fémből, üvegből formált  kisplasztikáit. A megnyitón Miskei László, a szövetség képzőművész  alelnöke köszöntőjében elmondta: szervezetük arra törekszik, hogy a  kortárs képzőművészek alkotásait minél szélesebb körrel  megismertesse az ország különböző régióiban. Ennek a szándéknak  határt elsősorban az anyagi nehézségek szabnak - jegyezte meg.  

Feledy Balázs művészeti író a tárlat címére utalva kifejtette:  az invokáció nem más, mint a múzsák megszólítása, segítségül hívása,  egyfajta fohászkodás a művészek részéről, hogy legyen erejük,  tehetségük elképzeléseik megvalósításához.  

A bemutatón mások mellett Somorjai Kiss Tibor és Ferdinánd  Judit, Lengyel Orsolya és Révész Napsugár linói, képgrafikái és  vegyes technikájú művei láthatók. A grafikai anyag izgalmas  szemléletű, az alkotások technikai gazdagsága jelzi, hogy a  Képzőművészeti Egyetemen magas színvonalú képzés folyik - mondta  Feledy Balázs. A kiállító grafikusok között sok a fiatal, míg a  kisplasztika területén a már befutott, ismert alkotók, köztük Kő Pál  és Asszonyi Tamás, Bohus Zoltán és Lugossy Mária munkái szerepelnek  - tette hozzá.  

A mostani kiállítás a győri művészek tavasszal Budapesten  rendezett bemutatkozásának viszonzása - jegyezte meg Urbán Ágnes  művészettörténész, a győri kiállítás rendezője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyóparti lehetőségek: 40 megyei települést és 350 ezer embert érint a két 12,5 milliárdos fejlesztés

Molnár Ágnes államtitkár Győrben bejelentette: a mosoni-dunai és a szigetközi, összesen 12,5 milliárdos beruházást is elfogadta a kormány. Tovább olvasom