Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Intelligens iskola pályázatból

A nagyszentjánosi Hunyadi Mátyás Általános Iskolában közel kilencmillió forintos pályázati forrás segítségével zajlik le március végéig az oktatás informatikai fejlesztése, amivel még színvonalasabb és gyakorlatiasabb oktatás valósul meg.

A TIOP-1.1.1/07/1 kódszámú pályázat keretében megújul a nagyszentjánosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola oktatási eszközparkja. Az önkormányzat nyertes pályázata jóvoltából a 8.882.500 forintos, vissza nem térítendő támogatásból jön létre március végéig az „intelligens iskola" – mondta el lapunknak Németh Tamásné iskolaigazgató. A projekt sikeres megvalósításának eredményeként szerverrel és 14 multimédiás munkaállomással gazdagodik az intézmény, emellett öt tanteremben interaktív tábla, projektor és laptop segíti majd az ismeretszerzést.

Az interaktív táblák szórakoztatóbb, kreatívabb oktatást tesznek lehetővé, elősegítik a problémamegoldást, a csoportmunkát. Az iskola nyolc osztályába járó 130 tanulót tizennégy pedagógus oktatja, az elmúlt években javuló szakos ellátottság mellett. A szülők kérésére az angol és a német a harmadik osztálytól választható nyelv lett; jelenleg a
diákok többsége az angolt választja, de ingyenes délutáni szakkör keretében lehetőség van a német nyelv tanulására is. Az iskolának az önkormányzat messzemenően igyekszik biztosítani a feltételeket: jelenleg a képviselő-testülettel egyeztetve, az Új Széchenyi Terv keretében tornacsarnok és közösségi ház építésére és energiatakarékossági beruházásra keresnek forrásokat.

A táblabeszerzés után a múlt héten már oktatáson vettek részt a nagyszentjánosi pedagógusok. Fotó: Bertleff András
A táblabeszerzés után a múlt héten már oktatáson vettek részt a nagyszentjánosi pedagógusok. Fotó: Bertleff András


A nyolc osztály felváltva használja az öt „aktív" tantermet. A megújult számítástechnikai háttér bővíti az egyes tantárgyak oktatásában a módszertani lehetőségeket. Az informatikaterem délután is várja a gyerekeket és a helybelieket, akik több mint húsz számítógépet használhatnak tanuláshoz, ismeretszerzéshez vagy szórakozáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentlélek: családok éve minden korosztálynak

Minden korosztályt szeretnének megszólítani a családok éve programjával a Szentlélek-templomban.… Tovább olvasom