Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Indulatból öltek embert

Halászi-Győrszentiván - A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a Halásziban és a Győrszentivánon történt gyilkosságok elkövetésével gyanúsított, büntetett előéletű férfiakat.
Mint korábban megírtuk, Halásziban egy 20 centis konyhakést szúrt M. Gáborba a 48 éves B. Imre múlt héten pénteken este, mert nem tudta elviselni, hogy lakótársa ittasan zörög mellette, s nem hagyja aludni. Negyvennyolc órával később Győrszentivánon egy székkel fejbe verte, majd agyontaposta G. Imrét az 55 éves H. Tivadar. A gyanúsított azt nem tudta elfogadni, hogy lakótársa a szobában végezte el szükségleteit, s nem takarította fel maga után.

A megyei rendőr-főkapitányságon, a gyilkosságok körülményeiről pénteken tartott sajtótájékoztatón elhangzott, B. Imre 20, míg H. Tivadar 18 évet töltött börtönben idáig. Az áldozatok, a gyanúsítottakhoz hasonlóan indulatos természetű, alkoholista életvitelű emberek voltak.

Képalá: Az Erdős István kezében lévő székkel verte agyon lakótársát H.

A Halásziban és a Győrszentivánon történt emberölések körülményeiről pénteken tartott tájékoztatón Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány elmondta:

- A két gyilkosság rávilágít arra, hogy egyre inkább oda kell figyelni a
hétvégi házas területekre is, mert a lecsúszott, egzisztenciájukat vesztett
emberek oda szorulnak ki. A két bűncselekmény földrajzilag távol történt
egymástól, de motívumaik sok azonosságot mutatnak. Az elkövetők és az
áldozatok alkoholista életmódot folytattak, lakóhelyükön mások szívességéből laktak, kapcsolataik a kocsmák vendégkörére korlátozódtak. A gyilkossággal gyanúsítottakra jellemző az agresszivitás.

A Halásziban történt emberöléssel kapcsolatban Károlyi Zoltán alezredes, a főkapitányság életvédelmi felderítő alosztályának vezetője elmondta, a
gyanúsított, B. Imre alkalmi munkákból élt, egy fedél alatt lakott a későbbi áldozattal. - A gyanúsított kezdetben tagadott, aztán azt mondta,
védekezésből tartotta maga elé a kést, s lakótársa belehátrált. Végül az
elétárt bizonyítékok hatására elismerte, a késsel szándékosan szúrt, mert
elege lett a sértett állandó kötözködéséből. A bűncselekmény estéjén is
ittasan érkezett a lakásba M. Gábor, s nem hagyta őt aludni - idézte Károlyi Zoltán. - A szúrás után az áldozat még fogta a kabátját és két üveg bort, majd a háztól 50 méterre összeesett. A kórházba szállítás közben meghalt. Az orvos szakértői boncolás megállapította, hogy a kés 20 centi hosszú és 3 centi széles pengéje M. Gábor lapockáján hatolt be, átszúrta a tüdőt, majd az egyik első bordán akadt meg. Ha nincs ott a borda, a mellkason megy ki a hegye.

A győrszentiváni Zsellér-dűlőben történt gyilkosság körülményeiről Erdős
István alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, a gyilkossággal gyanúsított H. Tivadar 2006 júniusában már úgy megverte G. Imrét, hogy az súlyos sérüléseket szenvedett. Akkor a bíróság 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a férfit tettéért. - A Zsellér-dűlőből február 4-én dél körül tett bejelentést az 55 éves H. Tivadar, hogy hazaérkezésekor holtan találta a padlástérben élő lakótársát. A nyomozók a helyiségben nagyszámú vérnyomot, vérfröccsenést, valamint dulakodás nyomait rögzítették - mondta Erdős István. - Az orvos szakértői boncolás húsz külsérelmi nyomot, orrcsonttörést, fejsérüléseket, sorozat-bordatörést és májrepedést tárt fel. A férfi halálát az okozta, hogy az eltört bordák átszúrták a tüdőt, s néhány óra múlva megfulladt.

- Kezdetben tagadta a gyanúsított, hogy bármilyen köze lenne G. Imre
halálához. Az egészet úgy akarta beállítani, hogy távollétében verte agyon egy ismeretlen a lakótársát. A bizonyítékok hatására H. Tivadar végül elismerte: vasárnap este felszólította részeg lakótársat, takarítsa fel maga után a piszkát, de az nem volt hajlandó azt megtenni. Ekkor elborult az agya, s az áldozatot egy székkel agyonverte. A földön fekvő, magatehetetlen férfin még ugrált is - tudtuk meg Erdős alezredestől.

- Harminc éve nem történt 48 órán belül két gyilkosság a megyében. Az
emberölés büntetési tétele 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés, amely minősítő körülmény esetén életfogytig is tarthat - közölte a főkapitányság bűnügyi igazgatója, Bánhalmi Zsolt alezredes.

Harminc éve nem történt negyvennyolc órán belül két gyilkosság
Győr-Moson-Sopron megyében - tudatta a főkapitányság bűnügyi igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma már az angol a nyerő

Győr-Moson-Sopron - Míg tizenöt éve aki tehette, németoktatásra íratta be kisiskolás gyerekét, mára… Tovább olvasom