Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Idén előkészítik, tavasszal megépítik

Győr - Már biztos, hogy megépül a körforgalmú csomópont Győrött a 81-es főúton, a Mészáros Lőrinc utcai kereszteződésben. A munka szerződéses összege 75 millió forint.
Hosszabb ideje terv már, hogy körforgalmú csomóponttá alakítják át Győrött a Fehérvári út (81-es főút) és a Mészáros Lőrinc utca kereszteződését. Ez a legjobb módja a nagy, főleg keresztező irányú forgalom „levezénylésére", hatásosabb, mintha jelzőlámpákat telepítenének.

A jelzőlámpákat egyébként sem szeretik elsősorban az itt lakók. Mint ismert, a 81-es főút idén megújított jancsifalui szakaszán, a Körkemence utcánál jelzőlámpák irányítják a forgalmat. Erre egy új élelmiszer-áruház megépülte miatt volt elsősorban szükség, s hogy biztonságos lehessen a ki-, illetve bekanyarodás. A Jancsifaluért Egyesület véleménye szerint azonban ezzel megnőtt a környék zaj- és környezetszennyezettsége a lámpáknál megálló, várakozó, újra elinduló autók miatt. A Körkemence utcánál csúcsidőben komoly torlódások alakulnak ki. Hiányolják továbbá, hogy az útfelújítással együtt megújult buszvárókba nem tettek padokat, pedig az idős emberek igényelnék...

A munka során olyan mértékű lezárásokra és elterelésekre, mint amilyenek a Fehérvári út átépítésekor voltak, előreláthatóan nem kerül sor. Fotó: B. A.
A munka során olyan mértékű lezárásokra és elterelésekre, mint amilyenek a Fehérvári út átépítésekor voltak, előreláthatóan nem kerül sor. Fotó: B. A.

A Mészáros Lőrinc utcánál – a lakók észrevételeit is szem előtt tartva – körforgalmú csomópont lesz. Már korábban elkészült terveit át kellett dolgozni, hiszen közbejött egy negyedik leágazás is, a Graboplast-telephelyen készülő új bevásárlóközpont miatt. Hosszú időt vett igénybe a közbeszerzési eljárás is, így a munkák tervezett őszi kezdése elhalasztódott.

Mint a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től megtudtuk, lezárult a csomópont átépítésére kiírt tender, aláírták a szerződést a kivitelező Magyar Aszfalt Kft.-vel.

A beruházás közel 75 millió forintba kerül.

Az idén az előkészítő munkálatokat (pl. közműkiváltások) végzik el, a csomópontépítés a tél elmúltával kezdődhet, és a második negyedévben fejeződik be. Helyi forgalomkorlátozásokra számítani lehet majd, azonban olyan mértékű lezárásokra és elterelésekre, mint amilyenek a Fehérvári út átépítésekor voltak, előreláthatóan nem kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnmegelőzés közvilágítással?

Győr - Győr bűnügyileg kiemelt területe a Kálóczy tér. A környék szórakozóhelyeinek tulajdonosai… Tovább olvasom