Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Hogyan védekezzün​k egy esetleges tavaszi árvíz ellen?

Erre a kérdésre segít választ találni a Holcim részvételével februárban ˝Mérnökszakmai megoldások – Tűz-, víz-, katasztrófaálló építés˝ címmel elindított szakmai előadássorozat.
Hogyan védekezzünk árvizek, természeti katasztrófák, szélsőséges időjárási viszonyok ellen? Erre a kérdésre segít választ találni a Holcim részvételével februárban „Mérnökszakmai megoldások – Tűz-, víz-, katasztrófaálló építés" címmel elindított szakmai előadássorozat.

A téma aktualitását fokozza, hogy a nagy mennyiségű hó tavaszi olvadását követően újabb árvízveszélyre lehet számítani Magyarországon. Az egyre gyakrabban előforduló természeti katasztrófák, szélsőséges időjárási körülmények a korábbinál átgondoltabb, korszerűbb és biztonságosabb építési megoldásokat kívánnak. A Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara által akkreditált, hat várost érintő előadássorozat célja, hogy a szakma és az érdeklődők számára bemutassa, hogyan minimalizálható egy esetleges árvíz, belvíz, vihar, földrengés vagy tűzesemény okozta kár.

A Holcim Hungária Zrt. már a 2010-es árvíz kapcsán bizonyította elkötelezettségét és felkészültségét, amikor a Beston Monolit Ház árvízi újjáépítési programjára alapozva a természeti katasztrófáknak ellenálló, monolit vasbeton technológiai és építészeti megoldásokat ajánlott. Akkor példátlan összefogás keretében a vállalat három felsőzsolcai család házának újjáépítésében vállalt szakmai és támogatói szerepet.

A lakóházak 2010 szeptemberi ünnepélyes alapkőletétele után a családok a karácsonyt már új otthonukban ünnepelhették. A Holcim felsőzsolcai újjáépítésben vállalt szerepe során gyűjtött tapasztalatait is megosztja a nemrégiben kezdődött rendezvénysorozaton. A bemutatásra kerülő technológiai megoldások mindenki számára elérhető műszaki alternatívaként szolgálnak a természeti katasztrófák esetén is biztonságot nyújtó, időtálló és energiatakarékos lakóépületek építésében.

Székesfehérvár, Pécs és Nyíregyháza után februárban Győrött és Szegeden, márciusban pedig Budapesten folytatódnak az előadások többek között a Budapesti Műszaki Egyetem, valamint a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának és számos, a témában érintett vállalat és mérnök részvételével. A rendezvény részletes programja és a regisztrációs űrlap elérhető a www.buildrendezvenyek.hu oldalon. A monolit építési eljárással kapcsolatban további információkat a kapcsolat-hun@holcim.com e-mail címen kérhetnek az érdeklődők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakadt a hó Győrben! - Olvasóink fotói, jelentései - galéria

Balesetek történtek a havazás miatt, több helyen dörgés és villámlás is kísérte a hóvihart. … Tovább olvasom