Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Hídséta a túlélésért, a mellrák megelőzéséért

Pénteken 15 órától ismét hídsétát szerveznek a mellrák ellen, amelyet a városháza dísztermében tudományos szimpózium követ.

Több száz résztvevőt várnak a programra a révfalusi híd egyetem felőli oldalára, ahonnan rengeteg rózsaszín lufival és szalaggal indul útjára a menet. Dr. Zaupper Tamásné, az ˝Esély a Gyógyulásra˝ Rákbetegek Győri Egyesületének elnöke elmondta, az országos és helyi közéleti személyiségek mellett a sport- és a művészeti terület képviselői is részt vesznek a programon, a 4 órától tartó előadás-sorozatot pedig nemcsak a betegek, de hozzátartozóik és a pártoló tagok figyelmébe is ajánlják.

˝Fontos, hogy tegyünk valamit magunkért, az egészségünk védelmében – hangsúlyozta dr. Zaupper Tamásné. – A nők többnyire sokkal jobban odafigyelnek erre s a hallottakat is remélhetően közvetítik majd. Az idei hídsétát Béres Klára, a támogató Béres Rt. kommunikációs igazgatója nyitja meg, a városházán szervezett szimpózium keretében pedig szó lesz a természetes tumorellenes védelemről, a korai emlőrák felismeréséről és kezelési lehetőségeiről.˝

Az országos szövetség képviseletében Hörömpöly Imréné tájékoztatja a résztvevőket, lesz dietetikai tanácsadás és Dumovits István horvátzsidányi plébános tart előadást a Peruska Mária-kegyhelyről, ahová a rákbetegek és hozzátartozóik is évente elzarándokolnak.

Évente 30 ezer új beteg

Az ˝Esély a Gyógyulásra˝ Győri Rákbetegek Egyesülete (www.rakbetegek.hu) segítséget kínál a rák elleni küzdelemben. Aki teheti, támogassa adója 1 százalékával a civil szervezetet (számlaszám: 11737007- 20705790, adószám 18538672-1-08; Győr, Rákóczi Ferenc u. 10., tel.: 96/519-287).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugtatókat vett be négy kossuthos diák Győrben

Nyugtatókat vett be a győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola négy tanulója csütörtökön délelőtt.… Tovább olvasom