Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hétvégi programajánló

Fesztiválok, kulturális és gasztronómiai rendezvények, gyermekprogramok várják régiószerte! Azt is megtudhatja, milyen izgalmakkal kecsegtet a balatoni nyár.

 
Tai chi bemutató

Győr - A Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság fennállásának 40. évfordulója alkalmából bemutatót tart az Aranyparton szombat reggel 7 órától este 8-ig. Délelőtt 11 órától a mozgásművészet ismertetőjével készülnek a szervezők, a záróünnepség este 6 órakor kezdődik. Rossz idő esetén a rendezvényt a Széchenyi István Egyetem edzőcsarnokában tartják.

Falunapi program sporttal, sztárokkal

Nagyszentjános - A sportpályán szombat reggel 9 órakor kezdődik a falunap. Délig gyerekfocikupa, utána Bőny–Nagyszentjános öregfiúk labdarúgó-mérkőzés, napközben légvár, óriáscsúszda, rodeóbika lesz. Ebédre pörkölt, délutánra uzsonna vásárolható. Egy órától 3 óráig játszóház gyerekeknek, ugyanekkor indul és este 9-ig jár az ingyenes falujáró kisvonat, majd félórás programok következnek: fél 2-től hortobágyi csikósbemutató, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola műsora, a bőnyi énekkar, a gönyűi énekkar, a Nefelejcs nyugdíjasklub asszonykórusa és Nyertes Zsuzsa műsora követi egymást, fél öttől egy órát játszik a Dolce Vita együttes, majd United-koncert, fél 7-kor Emilio, negyed 8-tól Caramel szórakoztatja a közönséget. A tombolasorsolás után 9 órától Fásy-mulató, közben negyed 11-kor tűzijáték. A műsorvezető Horváth Éva szépségkirálynő, a belépés ingyenes!

Idegenekből polgárok

Győr - Az ír–magyar napok keretében "Idegenekből polgárok" címmel péntek délután 4 órakor kiállítás nyílik a Városi Művészeti Múzeum főépületében (Esterházy-palota, Király u. 17.). Az Ír Nemzeti Könyvtár tárlatán eredeti és digitalizált kordokumentumokon, vetített filmen és fényképeken keresztül elevenedik meg az ír nép XVII. századi üldöztetése, illetve a több évszázados ír–magyar szakrális és kulturális kapcsolat.

Izgalmas programok várják pénteken >>Polgári védelmi tábor

Győrújbarát - Tizennegyedik alkalommal rendeznek polgári védelmi-rendvédelmi tábort, ezúttal július 26–31. között, amelyre korlátozott számban még lehet jelentkezni. A szakmai programot tűzoltók, mentők, polgári védelmi szakemberek, polgárőrök, búvárok, íjászok és alpinisták biztosítják. Lesznek kézműves-foglalkozások, játszóházak, de a gyerekek kipróbálhatják a paintballt, az íjászatot és a lovagi vívást is. Bővebb információ Csepi László táborvezető, polgári védelmi őrnagytól kérhető (csepi.laszlo@gyor-ph.hu; 06-20/421-8273, 06-96/500-281).

Véradás

Abda - A győri Regionális Vérellátó Központ és a Magyar Vöröskereszt hétfőn, 16 órától 19 óráig véradásra várja Abda segítőkész lakosait a Községházban.

Előadás

Győr - "Mit mutat testünk hőtérképe?" címmel bemutatóval összekötött előadást tart a termográfiáról dr. Kiss-Solingen Attila intézetvezető főorvos hétfőn este 6 órától a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Czuczor Gergely u. 17.). Bővebb információval Killinger Márta a 30/555-0519-es mobilszámon, valamint a killinger.marta@gmail.com elérhetőségen szolgál.

Fúvószenekari fesztivál

Sopron - A Deák tér–Mátyás király utca–Várkerület–Hűségkút útvonalon vasárnap délelőtt 10 órakor felvonulással kezdődik a Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál. A Hűségkútnál koncertet tartanak. Délután 3-tól 5 óráig térzene lesz a Deák téren, a Central Park Café előtt. A fesztivált a Juventus Koncert Fúvószenekar rendezi.

IPA: családi nap és motorostalálkozó

Sopron–Ágfalva - Családi napot és nemzetközi motorostalálkozót szervez az IPA (nemzetközi rendőrszervezet) megyei csoportja. Szombaton 11 órától nemcsak egyenruhásokat várnak az ágfalvi Vadon Lovas Clubba. Mindenkit vendégül látnak, akit érdekel a légpuskalőverseny, az íjászat vagy egyszerűen piknikezni szeretnének a családdal. Lesznek kézműves-foglalkozások, játszóházak, kerékpáros ügyességi verseny, lovaglás, sétakocsikázás, zene és finom falatok.

Ugyanitt zárul az IPA Magyar Szekció Győr-Moson-Sopron Megyei és Szombathelyi Szervezete által szervezett II. Nemzetközi IPA Motoros Találkozó, amit a biztonságos közlekedés és a baleset-megelőzés érdekében tartanak. Tavaly öt országból több mint 100 résztvevő 86 motorral érkezett. A létszám idén is ez, de a magyar, német, osztrák, olasz és szlovák motorosokon kívül érkeznek Svájcból és Luxemburgból is a többségükben aktív, illetve már nyugállományú rendőr motorosok. Szombaton 9 órakor Ágfalváról a soproni bástyagödörhöz dübörögnek a kétkerekűek, innen indulnak Szombathelyre, majd Ausztriát is érintve érkeznek vissza Ágfalvára.

Szombaton is jobbnál jobb programok várják >>Kiállítás a tájházban

Fertőhomok - Fejér Zoltán festőművész Fertő menti kötődések című kiállításának megnyitóját szombaton délután 5 órától tartják a Fertőhomoki Tájházban.

Kelta Fesztivál

Sopron - Kelta Fesztivált rendeznek a soproni Várhelyen szombaton 10 és 16 óra között. A programban harci bemutató, gyógynövény-ismertető, Isterfolk-koncert, valamint íjász- és ír sztepptáncbemutató is szerepel. A rendezvény helyszíne a fedett uszodától indulva a Récényi úton át közelíthető meg (parkolás a Récényi úton). A parkolótól a fesztivál helyszíne gyalog vagy elektromos járművel közelíthető meg. A brennbergi tábortól 8 órakor gyalogtúra indul a helyszínre.

Crouy-Chanel Adél életmű-kiállítása

Sarród - Crouy-Chanel Adél festőművész életmű-kiállítását nyitják meg a Ferenczi művelődési házban szombaton délután 5 órai kezdettel. Ajánlót mond Rujavecné Ferenczi Katalin, a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor vezetője. Közreműködik Barcza Beáta (zongora), Kanczler Balázs (vers). A művésztábor szervezésében, a hegykői Tízforrás Fesztivál keretében létrejövő kiállítás július 21-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható.

Szemétgyűjtés

Sopron - A Fertőtáj Vadásztársaság, valamint a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete hulladékgyűjtést szervez szombaton reggel 8 órától. Gyülekező Sopronban, a Nemeskúti út 1. szám alatt található Rejtekadó Vendégház parkolójában vagy fél 8-kor a soproni Inkubátorház parkolójában. A szemétgyűjtés végén az akció résztvevőit vadpörkölttel vendégelik meg a szervezők. A takarítás helyszíne a Balfi erdő és környéke. Szükséges felszerelés: gumikesztyű, innivaló.

"Te rongyos élet"

Fertőrákos - A Soproni Ünnepi Hetek programjában "Te rongyos élet" címmel operettgálát rendeznek szombaton este fél 9-kor a fertőrákosi Barlangszínházban. Közreműködik Kállay Bori, Oszvald Marika, Fonyó Barbara, Berkes János, Benkóczy Zoltán, Nyári Zoltán. Kísér a Váci Szimfonikus Zenekar.

Hédervár 800+

Hédervár - Az emlékév alkalmából a Hédervári Baráti Kör és a helyi önkormányzat szervezésében szombaton este 6 órakor a Szent Mihály-plébániatemplomban a győri Ír–magyar Napokhoz kapcsolódva közös koncertet ad a dublini St. Patrick College kórusa és a Hédervári Asszonykórus. Köszöntőt mond Szilágyi Dániel (Hédervári Baráti Kör), dr. Cseh Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar dékánja, Kiss Tamás, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár igazgatója.

Család- és gyereknap

Dunasziget - Család- és gyermeknapot rendeznek a doborgazszigeti szabad strandon szombaton délben. A gyerekprogramok (óriáslégvár, aszfaltrajz-, hulahoppkarika-verseny, lufihajtogató bohóc) mellett bemutatkozik a helyi kecskefarm. Délután 4 órától ugyancsak ingyenes a quadozás, majd tűzoltóautóval óriáshabparti lesz. A Club D1 szórakozóhelyen este 11 órától Szűcs Judit koncertezik, amit retródiszkó követ.

Sportrepülő-találkozó

Halászi - Az I. Szigetközi Sportrepülő Találkozót holnap rendezik meg Halásziban, a quadpálya melletti reptéren. A szervezők egész nap programokkal várják az érdeklődőket. Többek között 10–11 óráig repülőtér-avatással és felszenteléssel készülnek, 11-től 11.30-ig Vég Pál berepülőpilóta bemutató repülését láthatják. 20.30-tól vacsora és zene várja az érdeklődőket. Továbbiak: www.szigetkozirepules.hu.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>Junior-táncgála

Kapuvár - A Junior Mozgásstúdió tartja táncgáláját vasárnap délután öt órától a Rábaközi Művelődési Központban.

5. Hell Vill

Bősárkány - Az 5. Hell Vill várja a punk hardcore koncertek kedvelőit szombaton este 7 órakor. A Horváth-kertben 9 underground együttes szórakoztatja majd a fiatalokat, a belépő ára 600 forint. A beugróval a győri állatmenhelyet segítik a résztvevők.

Falunapok

Acsalag - Szentmisével kezdődik szombaton délelőtt kilenc órakor az idei falunap. Utána a Cigányhanyban folytatódik a program a hivatalos megnyitóval, majd tíz órakor focimeccsel. A gyerekeket játszóház várja. A vadászok és a horgászok bográcsban főzik az ebédet. Sétakocsikázásra is lesz lehetőség. 11 órakor az iskolában nyitják meg Szilágyiné Jéger Terézia művész-tanár és dr. Nagy Miklós festő kiállítását. Délután 2 órakor zsűrizik az ételeket, 3-kor az acsalagi cserkészraj tart játékos foglalkozást. Négy órakor Németh Friderika és Barbara lép színpadra hastánccal, fél ötkor a nemesszalóki asszonykórus szerepel. Öt órakor ismét focimeccs lesz (Acsalag–Osli), fél ötkor a helyi Csiripiszli néptánccsoport és a csornai Pántlika néptáncegyüttes ad műsort. Fél hétkor tartják a tombolasorsolást, este fél nyolckor a sztárvendég a Desperado együttes lesz. Utcabállal ér véget a falunap.

Árpás - Zenés ébresztővel kezdődik szombaton a falunap. Nyolc órától a helyi asszonyok és a vadászok főznek bográcsokban, kilenckor az Árpás–Egyed öregfiúk labdarúgó-mérkőzés kezdődik. Fél 11-től a gyerekeket várják labdajátékokkal, játszóházzal. Fél tizenkettőkor a helyi önkéntes tűzoltók tartanak bemutatót. Délben lesz az ünnepélyes megnyitó, egy órakor a szanyi Bokréta néptáncegyüttes, kettőkor a bodonhelyi Ifjúsági csoport lép fel. 3 órakor a helyi nyugdíjasklub tagjai nótáznak, négykor Tomi bohóc szórakoztatja a közönséget. Ötkor Szabó Alice hastáncol, fél hatkor a mórichidai nyugdíjasklub ad műsort, hatkor a Marcal tánccsoport. Este hétkor a Jaffa lép színpadra, utána tombolasorsolás, majd bál következik.

Irány a Balaton! Fesztiválok, rendezvények, programok >>Hagyományok fesztiválon


Farád - A helyi gazdálkodók és hagyományápolók, a Rábaközi Lovas Klub és az önkéntes tűzoltó-egyesület szervezésében hagyományőrző fesztivált rendeznek szombaton. A program reggel fél nyolckor kezdődik a polgármesteri hivatal előtt a köszöntővel, az aratóeszközök és termények megáldásával. Fél kilenckor szentmise lesz, majd a résztvevők fél tízkor indulnak a helyszínre, a farádi lovaspályára. Megtekinthető a nosztalgiaaratás, a tűzoltókocsik bemutatója. A lovasprogramok délután két órakor kezdődnek. Este bál zárja a rendezvényt.

Zenepaviloni koncertek

Csorna - Mától hat héten keresztül a hétvégeken könnyű, nyáresti koncertekre várja az érdeklődőket a csornai Városi Művelődési Központ és Könyvtár a Szent István téri zenepavilonhoz. Az esti műsorokon különböző zenei irányzatokat képviselő együttesek muzsikálnak majd. A koncertek este nyolc órakor kezdődnek. Rossz idő esetén a művelődési központ előcsarnokában rendezik meg az eseményt. A részvétel díjtalan. Ma az Intermezzo latin klubzenekar műsorában latin dallamok csendülnek fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tagokat vár a győri mentőcsapat

Olyan tagok jelentkezését várja a Győri Speciális Mentők Közhasznú Egyesület, akik szabadidejükben… Tovább olvasom