Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Hétfőn reggel 6-kor lesz rendkívüli közgyűlés Győrben

Az ülésen két napirendi pontot tárgyal a testület: az önkormányzat és a Quaestor Értékpapír Zrt. közötti szerződésről szóló tájékoztatót, és a város szabad pénzeszközeinek naprakész helyzetét.

Szokatlan időpontra, hétfőn reggel hat órára hívta össze Borkai Zsolt győri polgármester a hét ellenzéki képviselő által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést. Az ülésen két napirendi pontot tárgyal a testület: az önkormányzat és a Quaestor Értékpapír Zrt. közötti szerződésről szóló tájékoztatót, valamint a város szabad pénzeszközeinek naprakész helyzetét. Ismert, hogy az önkormányzat január közepén a Quaestoron keresztül vásárolt egymilliárd forint értékben állampapírt, amelyhez a cégcsoport csődje miatt egyelőre nem lehet hozzájutni.

A Demokratikus Koalíció pénteken közleményben adott hangot azon véleményének, hogy a „hajnali időpont egyetlen dolgot jelent, hogy titkolnivalója van a városvezetésnek. A Fidesz–KDNP nem akarja eloszlatni a kételyeket és napvilágra hozni azokat az információkat, hogy milyen ajánlatok és indokok alapján választotta ki a Quaestort a polgármester és mi okozta a győri adófizetői pénzek bennragadását."

A Magyar Szocialista Párt és az Együtt alkotta Győri Baloldal is közleményt adott ki, amelyben azt kérdezte: visszakapja-e valaha ezt a pénzt a város?

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szomszéd kiabált, hogy tűz van - Leégett a nádfedeles ház Tényőn - fotók

A nádfedeles ház műemléki védettség alatt állt, tulajdonosa otthon volt a pénteki esetkor. Tovább olvasom