Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Hamarosan nyit az Aranypart, mederkotrás nem lesz

Június elsején, a többi megyei szabad strandot megelőzve nyitnak a természetes fürdőhelyek Győrben.
Az üzemeltető Győr-Szol zrt. javában készül a közelgő nyitásra, a biztonságra az Aranypart mindkét részén három-három képzett őr felügyel majd váltott műszakban reggel nyolctól este nyolc óráig. Az Aranypart II-n idén is működik majd a fürdőház. Az apró építményben zuhanyzó, mellékhelyiség és ivóvíz is van, a tisztasági festés és a szükséges javítások után a hónap elejétől áll rendelkezésre.

A társaság gondoskodik a környezetről, a növényzetről, a folyamatos fűnyírásról. A száraz ágakat összegyűjtötték, a bokrokat megmetszették, hamarosan kiteszik a bójákat és az öltözőfülkéket is.

Ozsvárt Tamás, a cég szóvivője a Kisalföldnek elmondta: évente milliós károkat okoz a rongálás a nagyjából a Kálóczy tértől az Aranypart II-ig terjedő szűk területen. A vandálok nem kímélik sem a padokat, sem a szemeteseket – a minap vagy nyolc kuka tűnt el a Kálóczy térről. A legkedveltebb célpont a játszótér az Aranypart II-n.

A működtető vállalkozástól a Kisalföld megtudta: a szabad strandon a szolgáltatások idén bővülnek, napágyak, fagylaltozó és Foci EB-terasz is várja majd a vendégeket.

Egyik olvasónk SMS-ben kérdezte, hogy „kikotorják-e az Aranypart medrét vagy megint térdig kell járni az iszapban"? Erről a problémáról már tíz évvel ezelőtt és azóta több alkalommal írtunk. A vízügyhöz információink szerint nem ért el hasonló észrevétel, panasz és kérés sem. Jelen pillanatban nem is szerepel a tervekben, hogy kotrást végeznének a szakaszon.

A győriek addig is kihasználnak minden napsütéses órát a vízparti pihenésre, (b-j) Timár Dániel és Richárd. Fotó: H. Baranyai Edina
A győriek addig is kihasználnak minden napsütéses órát a vízparti pihenésre, (b-j) Timár Dániel és Richárd. Fotó: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

 • 3. nane 2012. május 25. 12:33
  „Nem akkor kell kotorni mikor már panasz van hanem megelőzésként, hogy ne legyen panasz ,tisztelt Vízügy!”
 • 2. Goldmund 2012. május 25. 08:23
  „"A vízügyhöz információink szerint nem ért el hasonló észrevétel, panasz és kérés sem."

  Amúgy mindenki tud róla. Ez a magyar bürokrácia!

  Egyébként csak úgy mellékesen kérdezem, ha valaki ezt írásban bejelentené, akkor kotornának? Vagy akkor kiböknék, hogy az elkövetkező 10-20 évben remény sincs rá, hogy pénzt szánjanak rá? Mert akkor ez lett volna most is a korrekt válasz!

  A másik: miért jún. 1-től nyit? Már a máj. 1-je körüli hosszú hétvégén meleg volt, tehát ápr. 28-tól nyitni kellett volna.
  Persze csak akkor, ha a szolgáltató a lakosságért lenne, nem fordítva.”
 • 1. sookie 2012. május 24. 14:42
  „Régen nagyon szerettem az Aranypartra járni fürödni, de most már szó szerint rosszul vagyok, hogy tényleg térdig kell járnom az iszapban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zebra is járhat tilosban

A megyében évente 30–50 kérelem érkezik gyalogos-átkelőhely létesítésére a közlekedési… Tovább olvasom