Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Halloween est a győri állatkertben! - sok-sok fotó

Kicsik és nagyok, anyukák és apukák, fiatalok és örökifjak, azaz rengetegen voltak kíváncsiak a győri állatkert különleges éjszakai nyitva tartására, esti programjaira hétfőn. Képriport.Halloween est a győri állatkertben! - fotók: Fazekas Barnabás

Olvasóink írták

 • 13. Vincent_Hana 2011. november 02. 18:31
  „Kedves Suzi2142!
  Örülök hogy egy szimpla hozzászólásomból totálisan vágod hogy milyen ember is vagyok én. Mindenképpen gratula!
  Amúgy meg: Arra próbáltam rávilágítani, hogy a kisebb gyermekek a feladatok miatt, a teljesítendő programok miatt szeretnek az ilyen rendezvényeken részt venni. Gyűjtik a pecsétet, pontokat stb. hogy a végén egy matricát, fejkendőt, csokit, egy olcsó és egyszerű ajándékot megkaphassanak. És örülnek. Büszkék magukra. Jelen esetünkben 4 feladatból 2 rendkívül komolytalan és rövid, 1 szinte teljesíthetetlen kisebb-nagyobb szülői birkózás megejtése nélkül 15 perccel kezdés után !!!, 1-nél pedig szerény számításaim szerint minimum 40-50 percet kellett volna várni. A nem is igazán tudom mire. Gondolom hogy alacsony költségvetésből dolgoztak, de ezeket az általam felvázolt hiányokat (gondolom számítottak rá hogy nem 20-30 ember fog ott lézengeni) meg lehetett volna oldani, picivel nagyobb helyeken, több segítővel, több kellékanyaggal, jobb helyi kommunikációval, tájékoztatással, stb. Nagyon-nagyon látszott hogy nem sok energiát fektetett a kedves szervező a feladatok kitalálásába és megvalósítására. Nem kell a csillagokat lehozni, ne osztogassanak Suzukikat, nem kell óriás tábla Milka-t adni senkinek. Beszéltem kollégákkal akik szintén ott voltak csemetéikkel. Hasonló vélekedéssel vannak sajnos ők is.
  És ez csak egy kritika, 1 vendég szájából, amit kérem el kell viselni (mert hozzászólásodból nekem az tűnik ki hogy közelről vagy érintett ez ügyben), és legközelebb felhasználni. Mert a rossz kritikai is vihet előre, és nem feltétlenül kell rajta szimplán megsértődni!”
 • 12. Suzi2142 2011. november 02. 12:51
  „pindla
  Ez lett volna nekem is a következő hozzászólásom,egyetértek!”
 • 11. pindla 2011. november 02. 09:14
  „6. Madarász

  Az állatkertben bemutatott állatok 90%-a éjszaka aktív. Ha már nagyon kötözködni akarsz, írd azt, hogy szerencsétlen állatokra a szívbajt hozzák nappal a látogatók, amikor pihennének nyomorultak.”
 • 10. Suzi2142 2011. november 02. 08:12
  „Tény, hogy sokan voltak és várni kellett, de egy népszerű programon mindig így van ez!Ennek ellenére más gyerekek jól tudták magukat érezni!”
 • 9. Madarász 2011. november 02. 07:58
  „8. Suzi2142!

  Ha egy gyereket csalódás ér, akkor természetes, hogy a szülő fel van háborodva. Ha igaz, amit leírt, akkor tényleg jobb lett volna, ha meg sem rendezik.”
 • 8. Suzi2142 2011. november 02. 07:12
  „Tisztelt Vincent -Hana!Biztos vagyok benne, hogy te azok közé az emberek közé tartozol akik csak azért járnak rendezvényekre, hogy mindig mindenben a hibát keressék!Próbálj megrendezni egy hasonló programot, remélem neked mindig minden tökéletesre fog sikerülni!
  Egyébként én is részt vettem a Halloween esten, és velem együtt a gyerekek is nagyon jól érezték magukat!Érdekes!Gratulálok a szervezőknek!Csak így tovább!”
 • 7. totel 2011. november 02. 06:58
  „6. Madarász !
  Teljes mértékben igazad van !!”
 • 6. Madarász 2011. november 01. 22:17
  „1. Tökéletesen igazad van, semmi köze a hagyományainkhoz, nincs rá szükség, nem beszélve róla, hogy szerencsétlen állatokra a szívbajt hozzák a sötétben a látogatók, mikor pihennének nyomorultak.

  3. Na ne viccelj már, sosem hívták a mindenszenteket halloweennek, töklámpást mi is faragtunk gyerekkorunkban, kérdés, hogy az nem-e akkor is egy nyugatmajmolási mánia eredménye volt a felnőttek részéről.

  5. Ha nem tetszik a megemlékezés, ne emlékezz, de mégsem kéne örülni annak, hogy Amerikát majmolva teljesen idegen, mégcsak magyar névvel sem illetett baromságokat akarnak egyesek meghonosítani.”
 • 5. irrelevant 2011. november 01. 20:51
  „Valahogy éreztem, hogy itt is megjelennek majd a mérgelődők. Halloween abból a szempontból kivételes szokás, hogy én például örülnék, ha kiszorítaná a halottak napját: egyrészt van így is épp elég búslakodós-koszorúzós-emlékezős ünnepünk, másrészt tisztelet sincs már benne, csupán egy nagy temetői cirkusz, kényszeresen vásárolt ócska mécsesekkel, egymás lábán topogással, morgolódással, dugóval. Akire érdemes emlékezni, arra szerintem emlékeznek más napokon is.

  Az állatkertben nem jártam. Ha igazak a 2-es hozzászólásban leírtak, akkor valóban elszámolhatták kicsit a dolgokat, de gondolom bizonyos büdzsé-hiány is állt mögötte, különösebben nem érdemes megharagudni rájuk miatta.”
 • 4. Jandex 2011. november 01. 20:37
  „1. Szilágyi_Zsolt 2011.11.01. 18:45
  Egyetértünk!”
 • 3. Birsalma13 2011. november 01. 20:32
  „Nagyon örülök, hogy újraéled ez a régi magyar szokás. A Bükk hegységben nőttem fel, gyerekként (60-as évek) minden évben ilyenkor beöltöztünk fehér lepedőbe, fejünkön töklámpással, az ügyesebbek gólyalábakon, és ijesztgettük az épp arrajárókat. Bekopogtunk házakhoz, néhány helyen megkínáltak sütivel, sült tökkel...jó móka volt. Kicsit utána kéne nézni, olvasni, ez az ünnep nem idegen ország utánzása.”
 • 2. Vincent_Hana 2011. november 01. 20:25
  „És akkor még ne is beszéljünk arról, hogy igazából milyenre is sikeredett. Szegény fiam 1 hete készült rá, még nem voltuk eddig, de nem is leszünk az is biztos.
  A szervezők és az állatkert egyáltalán nem voltak felkészülve ennyi látogató fogadására, vagy legalább egy elfogadható szintű "kiszolgálásra". A programok, 4 azaz négy "helyszínen" pontosabban 4 db 1*1méteres asztal körül voltak "megrendezve": A TÖKOLIMPIA: két egymástól 3m-re lévő szék között seprűvel 1-1 30dekás tök sepregetése oda vissza. kb.30 sec a 7 éves fiamnak. SZELLEMKERESÉS: 3 egymástól 5m-re lévő fapavilonra kiragasztott 10db színes A4 papír, rajta filctollal rajzolt szellem, névvel, számmal. Nesze fiam keresd meg. kb. 2 perc. KÉZMŰVESSÉG: hurkapálca, olló, kartonpapír egyebek. Ezzel még nem is lenne gond. Na de hogy 15 perccel a kezdés után már szinte semmi nincs, állj ott és magyarázd meg a gyereknek hogy hát kérem ez van. Szinte verekedni kellett 1-1 megmaradt cetliért, ragasztócsíkért stb. A negyedik és egyben utolsó asztalhoz már nem is mentünk oda, mivel vagy kb.20-30 méteres sor állt 6 órakor, amely nem nagyon látszott fogyni, haladni. Egyszóval komolytalan, színvonalatlan, átverés. Én is csalódottan távoztam, nem hogy a gyermek... De az átlag 1000Ft-os bevétel az biztos jól jött az Állatkertnek így szezonzárás előtt... Nem is sajnálnám, ha kaptunk volna belőle valamit vissza. Hajrá Magyarország én így NEM szeretlek!!!”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2011. november 01. 18:45
  „Mi szükség van a nálunk teljesen gyökér nélküli, ráadásul meglehetősen bugyuta Halloween erőltetésére Magyarországon, amikor a magyar földön termett, régi szép népszokások (pl. lucázás, balázsjárás, regölés, betlehemezés stb.) meg lassan teljesen kihalnak?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldtetős bölcsődét kap Győrújbarát

Zöldtetős és akadálymentes lesz a több mint hatezer lakosú Győrújbarát első bölcsődéje. Tovább olvasom